Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 225
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 080
Че не познават законите и ние знаем , другото е ако мине си протестират и  да чуе електората, че са пренебрегнати ,тоест неуважавани.

# 13 081
А това определено е притеснително.
https://dnes.dir.bg/svyat/zavrashtane-s-gram-i-tryasak-kreshtyas … iya-flang-na-nato
След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като "Крещящите орли", се завръща в Европа. Близо 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, Българтия, Унгария и Словакия, за да защитават източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съюзници и да възпират нашите противници. - US Mission to NATO
Благодаря за хубавата новина, намирам я за доста успокояваща предвид международната обстановка.

# 13 082
Агрополихим си внасят амоняка. Доста са предвидливи, не разчитат на български и не се управляват от българи. Кръговоте около Герб и ДПс, които поддържат фирми ще е проблем, ако не спечелят. Но гледам са завзели ЦИК и изборите са ясни.
Кои са завзели ЦИК? ГЕРБ ли? Последно Радев назначи свои хора там. Но той вече си е от ГЕРБ,де.
Дааа, днес Фандъкова каза, че работи много добре с новото правителство, за разлика от старото.
А  Йотова днес като представител на президентската институция пак с доста неутралност  оплю старото правителство...Head Band

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 15:14 от BacuTy

# 13 083
  • София
Доколкото разбирам миналата година е променен Изборния кодекс. Преди ЦИК е избирана от НС и е променен  закона да се назначават  членовете на ЦИК от президента, явно тогава е считан за доверен наш човек. А тази година какво стана... Каква ирония. Да бяха изменили пак ИК и да си изберат хора за ЦИК.

# 13 084
Какво да каже Фандъкова. Бяха я сложили в игнора и въобще не комуникираха с нея. Новият енергиен министър я е приел и е обещал, че газ ще има.
Но проблемът с топлото от дали ще го има или няма да го има се превърна вече в кой ще може да си позволи да се топли. И 1-2 градуса надолу да се свалят температурите за отопление в българската ситуация не решават въпроса с поскъпването, инфлацията и обедняването.

# 13 085
Да се осигури плащането на топлото на държавните учреждения, да не закъсва топлофикация, поне това. Вземат доста приходи от високите цени, да ги върнат на обществото - Болници, градини , училища с приоритет.  Ако може директно да ги плащат ,че ...

# 13 086
Какво да каже Фандъкова. Бяха я сложили в игнора и въобще не комуникираха с нея. Новият енергиен министър я е приел и е обещал, че газ ще има.
Но проблемът с топлото от дали ще го има или няма да го има се превърна вече в кой ще може да си позволи да се топли. И 1-2 градуса надолу да се свалят температурите за отопление в българската ситуация не решават въпроса с поскъпването, инфлацията и обедняването.
И аз от това се притеснявам. Явно и служебното правителство е подчинено на Козяк и ще купува все по-скъп газ с всеки изминал месец, за да спазва политическия диктат…😢
Четох, че прогнозната цена/или покупната (не помня) за септември ще е 380 лв. мегаватчас.
Голямо разочарование. Причиняват това на най-бедната държава в ЕС.
Газ ще има, но не можем да го плащаме, идеално решение на проблема. 🫣😨🤐

# 13 087
И аз от това се притеснявам. Явно и служебното правителство е подчинено на Козяк и ще купува все по-скъп газ с всеки изминал месец, за да спазва политическия диктат…😢
Четох, че прогнозната цена/или покупната (не помня) за септември ще е 380 лв. мегаватчас.
Голямо разочарование. Причиняват това на най-бедната държава в ЕС.
Газ ще има, но не можем да го плащаме, идеално решение на проблема. 🫣😨🤐
Очаквах поне след първите сметки да започне този вой.
Бъдете спокойни , разликата в цената, която  ще плащате и реалната цена на газа ,ще е за сметка на цяла България.

# 13 088
Я, този запя друга песен. А преди време беше най-яростен защитник да пуснем макетата да ни скачат връз главите.
Кючюк: Ако опозицията в РСМ прави кампанията си с позиция срещу България, ще блокира пътя към ЕС.
По-скоро беше защитник на тезата да не се запъваме меко казано безсмислено и самоцелно на започването на преговори, в които РСМ е страната, на която й предстои да изпълнява условията по всевъзможни преговорни глави. И мисля, че продължава да е прав.

# 13 089
Скрит текст:
А това определено е притеснително.
https://dnes.dir.bg/svyat/zavrashtane-s-gram-i-tryasak-kreshtyas … iya-flang-na-nato
След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като "Крещящите орли", се завръща в Европа. Близо 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, Българтия, Унгария и Словакия, за да защитават източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съюзници и да възпират нашите противници. - US Mission to NATO
Благодаря за хубавата новина, намирам я за доста успокояваща предвид международната обстановка.
Кое му е хубавото на струпване на войски на източния фронт на Европа? Ще чакаме Путин или ще влизаме да подпомагаме Украйна?
Странно е такива перспективи да пораждат радост в нечии души.
..............................................................
Това е хубава новина:
Партията на Цветан Цветанов - "Републиканци за България", няма да участва в предстоящите извънредни парламентарни избори. "Не желаем да допринасяме за разпиляването на десните гласове", заявиха от формацията в нарочна позиция, с която се аргументират защо са взели това решение.
https://dnes.dir.bg/politika/partiyata-na-tsvetan-tsvetanov-se-o … hastva-v-izborite

# 13 090
Още ли се дърляте за тоя газ. Е,ати. Не съм влизал в темата няколко седмици, и все едно не съм я напускал. Едно и също вече месеци наред. Имам чувството че тая тема не се казва политиката в България, а газът в България откъде трябва да дойде, от Газпром или не. Аз съвсем му изпуснах вече края на газовата драма. Обаче съм доволен като чета разочарованието от последните страници на Жасминчето от радевият кабинет. В синхрон е с критиките и разорачованието на проруският вестник Труд относно газовата политика на Радев. Което на мен ми говори че щом Труд я критикуват значи тя е правилна. Понеже съм във ваканционно настроение изобщо не следя ни политика, ни газовите драми, не съм в час Радев тръгнал ли е да ни закача отново за Русия, ама щом от Труд го критикуват май не е, и ще продължи политиката на Петков по откъсване от Газпром и Русия. С американските танкери, газовата тръба за азерският газ и т.н. За протокола, не си купувам в-к Труд, ама като нося лекарства и покупки на баба ми, която е голям русофил, още от време оно, на 90+ години е жената, и голям фен стана на Труд покрай войната. За съжаление и на Коцето и Възраждане, какво да се прави, като четеш само проруският Труд и нищо друго, неизбежно ще му станеш фен. Та вече и аз познавам човек който си е наумил да гласува за Възраждане. Simple Smile Избягвам да говорим за политика, че и външно политически и вътрешно сме на тотално различни полюси и само ще се изпокараме излишно.

Да ви кажа защо според мен Радев не смее да ни закачи отново за Газпром та чак почват да го критикуват проруски медии. Според мен руснаците няма да ни пуснат газа докато ние не клекнем и не сключим нов дългосрочен договор, като досегашният който изтича. Което обезсмисля всякаква диверсификация ако пак с нов договор ще сме зависими от Русия през следващите 5, 10, 20 години. А другите причини дори Радевото правителство да бяга от Газпром, според мен са тези:

Никой няма да застрахова един договор с "Газпром" сега. Висок е рискът да се направи опит за нова договорка с "Газпром". "Проблемът е, че Русия е във война и природният газ е оръжие. Няма как да го спре за Европа, а да не го спре за България. Сигурността на доставките е ключов фактор при всеки договор."

Като основен риск при едни разговори и нов дългосрочен договор с "Газпром" Илиян Василев обясни, че при договорите има един мерител - може ли съответният договор да бъде застрахован. "В момента е изключено, който и да е застраховател да го направи. Рискът от прекъсване на доставки е голям и няма никакви гаранции, дори и отново да пуснат газа"
https://news.bg/politics/iliyan-vasilev-nikoy-nyama-da-zastrahov … gazprom-sega.html

# 13 091
Джасмин, за теб май всеки който докара газ в България е подчинен на Козяк, явно трябва здравата да мръзнем, за да е драго на такива като теб. Не разбрахте ли, че Газпром няма да пуска газ за нас скоро?
Ще мръзнем поради цените  а държавните учреждения не ги грее, ние плащаме. И в момента по администрациите климатиците са надути на мах.
Който и да дойде да управлява ще трябва да се фокусира върху поевтиняване.
А ти откъде знаеш какво прави и не прави Газпром като комуникацията с тях е прекъсната.

# 13 092
Джасмин, за теб май всеки който докара газ в България е подчинен на Козяк, явно трябва здравата да мръзнем, за да е драго на такива като теб. Не разбрахте ли, че Газпром няма да пуска газ за нас скоро?
Ще мръзнем поради цените  а държавните учреждения не ги грее, ние плащаме. И в момента по администрациите климатиците са надути на мах.
Който и да дойде да управлява ще трябва да се фокусира върху поевтиняване.
А ти откъде знаеш какво прави и не прави Газпром като комуникацията с тях е прекъсната.
По-точно те са я прекъснали. Булгаргаз си прави заявките всеки ден, включително и по новия начин на плащане. Тишина.

# 13 093
Кръговоте около Герб и ДПс, които поддържат фирми ще е проблем, ако не спечелят. Но гледам са завзели ЦИК и изборите са ясни.
Кои са завзели ЦИК? ГЕРБ ли? Последно Радев назначи свои хора там. Но той вече си е от ГЕРБ,де.
Председателката на ЦИК Камелия е от ИТН. И понеже Радев вече не подкрепя ПП, бил за Герб? Не, Радев играе за себе си само.

# 13 094
Кръговоте около Герб и ДПс, които поддържат фирми ще е проблем, ако не спечелят. Но гледам са завзели ЦИК и изборите са ясни.
Председателката на ЦИК Камелия е от ИТН. И понеже Радев вече не подкрепя ПП, бил за Герб? Не, Радев играе за себе си само.
Те всички са комунисти и играят за себе си... Докато Големият бял вожд в Белият дом не удари с юмрук по масата... Тогава веднага купуват изтребители Ф-16...

Общи условия

Активация на акаунт