Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 194
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 215
  • Варна
Ами ако ББ напусне председателството на ГЕРБ СЛЕД изборите (и остане да дърпа конците в сянка като Доган), което ще им запази изборния резултат, но също така ще даде алиби на ПП да работят с бившите врагове?
Ако му наредят американските ни съюзници, може и да се оттегли.
Но Борисов не иска да дърпа конците, той е нарцис, иска да е на светло. /Тук пускам сълза/

# 13 216
Нито за БСП ми е достоверен резултатът, нито за ДБ.
ИТН ще влезе, дори с 4%, според мен.
А за ПП?
ИТН-то не ги виждам в следващ парламент.

# 13 217
За ИТН съм убеден, че няма да влезе. Не познавам човек, който да иска да гласува за ИТН, всички смятат, че тя се е компрометирала с мутренското си държане и с това, че се отказа да реализира програмата си - въпросите от референдума. Хвърлянето на бялата кърпа на четири пъти също няма да им помогне.
Моите наблюдения са точно противоположни.
ИТН спечелиха уважението на доста хора, именно когато бутнаха токсичната коалиция ППДБСП.
Така че има и друг прочит на ситуацията и аз по-скоро мисля, че ще влязат, макар и на ръба.

Абсолютно възможна е коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ в следващ парламент. Ако имат сборно 51%, всички ще бъдат натиснати от едно определено място да се коалират. Особено ако Възраждане и Янев имат 20% гласове, примерно.
Никой няма да остави БГ да е независима и да си гони интересите, абсурд.

# 13 218
За ИТН съм убеден, че няма да влезе. Не познавам човек, който да иска да гласува за ИТН, всички смятат, че тя се е компрометирала с мутренското си държане и с това, че се отказа да реализира програмата си - въпросите от референдума. Хвърлянето на бялата кърпа на четири пъти също няма да им помогне.
Моите наблюдения са точно противоположни.
ИТН спечелиха уважението на доста хора, именно когато бутнаха токсичната коалиция ППДБСП.
Така че има и друг прочит на ситуацията и аз по-скоро мисля, че ще влязат, макар и на ръба.

Абсолютно възможна е коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ в следващ парламент. Ако имат сборно 51%, всички ще бъдат натиснати от едно определено място да се коалират. Особено ако Възраждане и Янев имат 20% гласове, примерно.
Никой няма да остави БГ да е независима и да си гони интересите, абсурд.

Коалиция на ПП с ГЕРБ означава да си направят харакири.
За ИТН-то тепърва се избистря, че мотивите, с които си излязоха от коалицията повече се препокриват с тези изложени от останалите партньори.

# 13 219
  • Разпиляна във въображението
Някъде прочетох, не съм сигурна дали думите са на Василев, че ПП не са десни, а центристи. Затова смятам, че няма да се коалират предизборно с ДБ.

Отделно и Дончев и Фандъкова не са "чисти" от ГЕРБ, така че дори и да сменят ББ начело на партията пак няма да е достатъчно. ПП искат прокуратурата и съдът да разчистят ГЕРБ и тогава може да се говори за съюз. Т.е. скоро това няма как да се случи.

# 13 220
Ако ГЕРБ спечелят изборите, може да се пробват да направят правителство на малцинството с определена програма, която да устройва всички за известно време. Това също е опция. Много зависи, разбира се, от процентите на другите партии и дали ще мине, но си мисля, че Радев изведнъж се превърна във враг на всички и може и да преглътнат правителство на малцинството, само и само да отстранят Радевото служебно.

# 13 221
  • Варна
Защо? Те самите казват че е възможна, ако ББ се пенсионира.

# 13 222
Защо( Те самите казват че е възможна, ако ББ се пенсионира.
Да, казват, че е възможно ако ББ не дърпа конците и не се облагодателства Wink. Това ще стане ли есента ?

# 13 223
Защо? Те самите казват че е възможна, ако ББ се пенсионира.

ББ практически се е пенсионирал. Няма как да се разтвори във въздуха и да изчезне, обаче. Това са глупости за пенсионирането. Хората гласуват за ГЕРБ заради Борисов и това на всички е ясно.
ПП-тата ще се срутят на тези избори, много маймуни се накатериха на клона им и ще се изпокарат. Отцепниците на ИТН трябва да получат парче от баницата, Настимир и той, Христо Иванов и Атанасов също (ако решат да се обединят с ДБ, а и да не решат, те ще си искат своето), въобще, проблемът ще са им листите и като почнат да ги редят, защото всеки ламти за власт.

# 13 224
  • Варна
Да, казват, че е възможно ако ББ не дърпа конците и не се облагодателства Wink. Това ще стане ли есента ?
Te казваха и "никога повече руски газ", сега казват друго. Ще кажат всичко, което смятат че иска да чуе избирателят.
Купуват депутати и са безпринципни, има ли значение под какъв предлог ще направят следващата си коалиция? Още повече че ще им е жизнено важна. След още едни избори, ще са като Мая и Хаджигенов - безполезни за кукловодите си.

# 13 225
Te казваха и "никога повече руски газ", сега казват друго. Ще кажат всичко, което смятат че иска да чуе избирателят.
Купуват депутати и са безпринципни, има ли значение под какъв предлог ще направят следващата си коалиция? Още повече че ще им е жизнено важна. След още едни избори, ще са като Мая и Хаджигенов - безполезни за кукловодите си.
Аз за руския газ не съм дълбала в изказванията им. Единственото, което имам като категоричен спомен като думи на Асен Василев е, че можем да живеем без Газпром (както бе натяквано с години)- оказа се факт.

Това с купуването на депутати и безпринципността според мене се явява проекция на очакванията на мнозина.
Но всеки има право и си тълкува ситуацията както иска.

Аз ,например , откакто ги няма на власт и всичко, което наизчака след махането им, както казах и по-рано по-скоро се припокрива с тяхната версия, а не тази на ИТН-то или на Радев бръщолевениците.
Но пък ето за малцина Радев е успешен държавник - без реални измерения на държавничеството му Wink

Що се отнася до Борисов, мисля, че сме достатъчно зрели и надявам се интелигентни, да си мислим, че след като не се явява в НС не съществува като фактор. Изобщо бая време ще отнеме "чегъркането".

# 13 226
Не виждам какво би го спряло да опита отново.
Математиката. +Възраждане в уравнението. Борисов не е толкова закъсал, че да разчита на детско бастунче ала Петков

# 13 227
  • Другата България
Joy
Хората гласували заради Борисов......лелките ГЕРБ и зависимите относно доходи и "топли" местенца, осигурени от него и приближените МУ гласуват заради Борисов. Масата ГЕРБ гласува по редица други причини, и в редиците на партията има доста мнения, че на Борисов му е време да се оттегли в заслужена почивка. Обаче, той наистина е не "нарцис", той е направо букет от нарциси, всеки по своему различен не само по и с цвят - като цветова гама, а и с индивидуален размер на "корен, стебло и цвят - големина на чашката" Умишлена е аналогията. Joy Добре, че няма мирис....
По-скоро хората НЕ гласуват за ГЕРБ заради Борисов, изчерпан е, получават му се смешките, но вече някак не му се смеят така звънливо и ентусиазирано на тях. Не съм вярвала, че ще го напиша някога, но за мен единственото измъкване от служебни правителства "до дупка" е именно коалиция ГЕРБ - ПП - ДБ. Но без него, и още няколко човека също е добре да вземе със себе си. Иначе, при така очертаващата се конфигурация от партии, които се очаква да прескочат бариерата през октомври, аз лично не виждам шанс за каквото и да е коалиционно споразумение, да не говорим за индивидуално управление. И да, ИТН със зор вероятно, но не сигурно биха минали заветните 4%. Янев ще е новия Слави, ама какво от това? Единствения голям печеливш /ще/ е Копейкин, и %-тът на неговия вот. Съвсем очаквано. И на следващите избори още по-голям, и накрая както вече казах преди време - заслужено ще ни поведе накъдето трябва. Засега само се опитва.

# 13 228
Нито за БСП ми е достоверен резултатът, нито за ДБ.
А за ПП?
Силно надценени са ...
ДБ сякаш с БСП трябва да се коалират - приличат си по произход на своите членове, по политики - с малки изключения ... Дори ХИ каза, че нямат почти никакви различия.
Някъде четох, че се коментира да се предложи, че когато в изборите участва коалиция, изискването за гласували за тях да е повече от 4 % - струва ми се справедливо.

# 13 229
Какви времена!
"Промяната" да се обедини със "статуквото" под зоркото око на "лодкар". Joy
Какви обещания бяха, какви перспективи ......
Накрая пак от същото, претоплено.

Скрит текст:
Цитат на: Rosita [spoiler
link=topic=1454797.msg45172306#msg45172306 date=1660505483]Нито за БСП ми е достоверен резултатът, нито за ДБ.
А за ПП?
Силно надценени са ...
ДБ сякаш с БСП трябва да се коалират - приличат си по произход на своите членове, по политики - с малки изключения ... Дори ХИ каза, че нямат почти никакви различия.
[/spoiler]
Някъде четох, че се коментира да се предложи, че когато в изборите участва коалиция, изискването за гласували за тях да е повече от 4 % - струва ми се справедливо.
Този процент трябва да е пропорционален на избирателната активност.
4% е при 100% избирателна активност.

Общи условия

Активация на акаунт