Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 957
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 380
Министър Велкова: Има опасност от вдигане на данъци догодина

В Бюджет 2023 трябва или да се режат разходи, или да се вдигат данъци. Причината е, че гласуваните тази година политики изискват допълнителни разходи за догодина в размер на 6 – 6.5 млрд. лв., а такъв ръст на приходите не може да се очаква. За това предупреди служебният министър на финансите Росица Велкова в първото си интервю на поста, което е за БТА. Тя се застъпи за съкращаването на разходи вместо покачването на данъчни ставки.

"По груби оценки за поетите ангажименти за следващата година се вижда значителен ръст на разходите в рамките на 6 - 6.5 млрд. лева. Ръст в приходите в този размер едва ли ще можем да очакваме. Това поставя въпроса да се търси решение за преструктуриране на разходите, за да не се отиде на промяна на данъчната политика. Ако увеличим дълга или дефицита, ще нарушим критериите на ЕК и това неминуемо ще е пречка пред приемането на еврото. Като експерт не бих препоръчала да се вдигат данъци. Препоръчвам оптимизиране на разходната част на бюджета", посочи Велкова.

Най-големият допълнителен разход през 2023 г. ще е заради двете увеличения на пенсиите тази година – от 1 юли и от 1 октомври. В тазгодишния бюджет мярката струва около 1.4 млрд. лв., но в Бюджет 2023 за нея ще са нужни допълнителни 3.7 млрд. лв.

Велкова не конкретизира кои разходи могат да се орежат догодина, за да не се стига до вдигане на данъци. Това най-вероятно ще трябва да реши следващият редовен кабинет. Служебното правителство се ангажира единствено да изготви базов вариант на Бюджет 2023, в който няма да бъдат заложени нови политики.

повече в линка:
https://www.24chasa.bg/biznes/article/12287338

# 13 381
Какви са му приходите и разходите в България и в Белгия?

# 13 382
Над 15 години сме член на ЕС, от които почти 12 ни управлявя ББ.
Какво да направят работодателите?
И защо винаги трябва да сме с ЕС за негативите,  а не се борим за позитивите и стандарта на “ европейското семейство”.
Ще унищожаваме нашето в името на солидарността  с тях. А тяхната към нас?!
После защо в България гласуват 30-40%.

# 13 383
По въпроса за чуждестранните инвестиции - преди време излезе на светло историята на един китаец /май беше/, онзи със селото с атракциите край Елин Пелин. Както излезе историята, така и бързо се замете. Оказа се, че приближен до Борисов му е поискал сериозни пари просто, за да го "пази" от административните забавяния и да вървят документите по вода. От въпросния бизнесмен и парите му вече и прашинка не остана, замина си скоропостижно, отвратен от това, че му поставят такива условия, близки до Борисов да му искат майка си и баща си. Е, аз поне си давам сметка в тия 12 години чужденците, осмелили се да инвестират у нас, на какъв рекет са били подложени. Впрочем някой си изнесоха производствата в Румъния например. За какви инвестиции да говорим при това положение???

# 13 384
По въпроса за чуждестранните инвестиции - преди време излезе на светло историята на един китаец /май беше/, онзи със селото с атракциите край Елин Пелин. Както излезе историята, така и бързо се замете. Оказа се, че приближен до Борисов му е поискал сериозни пари просто, за да го "пази" от административните забавяния и да вървят документите по вода. От въпросния бизнесмен и парите му вече и прашинка не остана, замина си скоропостижно, отвратен от това, че му поставят такива условия, близки до Борисов да му искат майка си и баща си. Е, аз поне си давам сметка в тия 12 години чужденците, осмелили се да инвестират у нас, на какъв рекет са били подложени. Впрочем някой си изнесоха производствата в Румъния например. За какви инвестиции да говорим при това положение???
Рекетираха се масово и български бизнесмени. На всякакви нива и позиции. По всички градове и паланки. Крадяха се бизнеси, купуваха се спомоществователи. Рекет даден, рекет приет.
Само най-големите световни компании могат да се измъкнат. Но те си имат други лостове на влияние, тъй като са прекалено мощни и наднационални.

# 13 385
  • София
В бранша, който съм, всички фирми с чуждо участие се "грижат" за работниците си, бачкат и инвестират, печелят и се развиват. Само с БГ участие всяка година фалират, нищо че производствения капацитет е запълнен, държат в сивия сектор работниците си, дебнат за болничен даже, все не могат да вдигнат заплатите, защото нали фалират. Настъпи момента, в който същите такива сега имат поръчки, нямат хора, всичко младо избяга от тях, реват отново, че ще фалират и как държавата трябва да им помогне, защото ще фалират заради"руския" газ.
Същите са ни и политиците, реват само, скубят като за последно и чакат следеащото, за което да реват и отново да скубят, и някой друг да им е виновен.

# 13 386
В бранша, който съм, всички фирми с чуждо участие се "грижат" за работниците си, бачкат и инвестират, печелят и се развиват.
А в този бранш ще смъкнат ли температурите до 19 градуса, или грижата за работниците не включва подобни екстри?

# 13 387
  • София
Само с това ,че опряхте до личностни нападки олекнахте в спора!

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 09:32 от trikitil

# 13 388
Във чуждите,още в началото е помислено за инфраструктурата, а се използва и производствена топлина,има необходимите изолации,та изобщо няма да е проблем отоплението.
Би трябвало да намалят температурата до 19 градуса в знак на солидарност с онези, които ще го направят по задължение. Иначе няма да можем да победим Путин.

# 13 389
Ей този чичко ще ви оправи. Дето си мислел, че от Газпром се майтапят. Да видим майтап ли ще му се стори един иск от над 1 милиард евро в края на годината. Само че той ще подвие опашка и ще се прибере обратно в МЕТ, а данъкоплатците ще плащат пак сметката.

# 13 390
Тези дето ни плашат с неизпълнение по договора, искам да ми го обяснят в дейтали, защо ще ни осъдят и по каква причина сме неизправни ние. Т.е. как не изпълняваме задълженията си.

# 13 391
Тези дето ни плашат с неизпълнение по договора, искам да ми го обяснят в дейтали, защо ще ни осъдят и по каква причина сме неизправни ние. Т.е. как не изпълняваме задълженията си.
Ще ни го обяснят, търпение само. :Grinning

# 13 392
Ще го прочетеш в решението на Арбитражния съд.

# 13 393
Карай, важното е да ни страхуват. 19 градуса през зимата.....направо апокалипсис! Отгледала съм си детето през една зима, в която нямаше ток половината време. Къпали сме го и приспивали на свещи. Пък още сме живи. Аз продължавам да не разбирам какъв е проблемът сега, като ПП не са на власт - къде са ни хубавините, дето ще ни засипят? Или трябва да си изберем Бочко отново, че тогава да дочакаме?

# 13 394
Млада работна ръка в България не остана, отидоха в Европа, където им видят очите. И, да, гадно е в родината ти да те преексплоатират!!! Но че и юристи, годни да защитят националния интерес пред Газпром нямаме, това не ми се вярва. Правото е безбрежна по обем наука, трудна, и не е за всеки. Все се надявам ако стигнем до съд за газа, да извадим умни, кадърни и оправни юристи, готови на битка в съда! Струва си, за нас си става въпрос!

Общи условия

Активация на акаунт