Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 921
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 425
Каква е тая жажда за власт?! В това състояние на държавата, при цялата международна обстановка, драпат ли драпат... Явно не е толкова зле все пак, има още за крадене.
E, за какво съществуват политически партии.. за да се докопат до властта.
Е, все в един момент може и да се откажеш, но Нинова - не! Grinning За Мая пък да не говорим...
Манолова последно ще се откаже от власт, даже мисля, че след Нинова...
Trollface

# 13 426
Комунистически лозунг "Властта с кръв сме я взимали и с кръв ще я дадем"

# 13 427
ПП не могат цяла година да си регистрират партията, а хората очакваха от тях да оправят държавата.
"Продължаваме промяната" отново се записа за вота на 2 октомври заедно с мандатоносителите от предишните избори - партията на Настимир Ананиев ВОЛТ и Средна европейска класа. Причината била, че все още не е завършен процесът на съдебната регистрация на ПП като партия.

# 13 428
ПП не могат цяла година да си регистрират партията, а хората очакваха от тях да оправят държавата.
"Продължаваме промяната" отново се записа за вота на 2 октомври заедно с мандатоносителите от предишните избори - партията на Настимир Ананиев ВОЛТ и Средна европейска класа. Причината била, че все още не е завършен процесът на съдебната регистрация на ПП като партия.
Те защото очакваха 4 години никой да не ги барне, защо да не си внесат документите "някой път".
Най- лошото е, че пак ще гледаме Настимир в парламента, много неприятна и посредствена личност.

И Деса Атанасова ми е такава, да не тръгне някой сега с насрещен въпрос тя по- Убава ли е Joy

# 13 429
"И Деса Атанасова ми е такава, да не тръгне някой сега с насрещен въпрос тя по- Убава ли е Joy" - за външна хубост - въпрос на вкус. Но тази жена е просто и елементарно казано - вярна слугиня на Борисов. Тя от майка си ще се отметне, само и само да е доволен Баце. Разбира се, че всичко е осребрено, тя затова и се разведе. Даже в едно студио показа документа за развод, и то като доказателство, че нищичко не знае и няма общо със златния дъжд от държавни поръчки, ощастливили мъжа й. Като й представиха общата сума от милиони, тя се опули и после показа документа... Мъжът й имал регистрирана фирма за строителство и всичко позволено от закона... Човекът има някакво си образование, поне да беше строителен инженер, нещо. Но строителните поръчки преобладаваха. Взе ни за гугутки Дуловица, ама нейсе. Герб лъжат, мажат и все нямат общо! На Николинка пък баща й - голям бизнесмен, голямо нещо, с много "спечелени от държавата поръчки". Тя нямала и тя нищо общо, баща й си бил отделна работа. Такива ми ти работи!

# 13 430
Те защото очакваха 4 години никой да не ги барне, защо да не си внесат документите "някой път".
Най- лошото е, че пак ще гледаме Настимир в парламента, много неприятна и посредствена личност.

И Деса Атанасова ми е такава, да не тръгне някой сега с насрещен въпрос тя по- Убава ли е Joy

Ми на мен ми е по-Убава 😀

Аз уважавам повече лоялните членове на партиите, отколкото предателите, които "ще се отметнат и от майка си" за някой лев. Без значение за коя партия става въпрос!

# 13 431
Настимир определено е доста по-грозен от Атанасова, излъчването и поведението му са точно като характера и тялото му. За Деса, ако не друго, поне е стилна. Научи се и тя да говори по-добре.

# 13 432

Ми на мен ми е по-Убава 😀

Аз уважавам повече лоялните членове на партиите, отколкото предателите, които "ще се отметнат и от майка си" за някой лев. Без значение за коя партия става въпрос!
Те лоялните членове на партиите попадат точно в това определение за отмятането.
Костадинов и той беше/е разведен Wink.

# 13 433
Там е работата,че с течение на времето,лидерът променя партията. Винаги така става. Вижте Меркел и партията и християн,(!)-демократическата. От нея нищо не остана.

# 13 434
Не мисля, че лъжеше. Смисълът е Бойко (той беше на власт) хем да разтръби как се бори за българската кауза, хем да има повече средства за натиск при "личните разговори" с руснаците. И накрая са се договорили - ние да загубим, те да спечелят, ББ също Wink Така се прави то политика - с явно бездействие и баба знае, ама с тупане в гърдите пред електората за рейтинг и после подмолно споразумение за пари, си е висш пилотаж.
Само дето Дянков не знаеше за тези ходове на Бойко и мислеше, че всичко е наистина и затова се изцепи, че ще ошамарим руснаците, понеже явно е имало поглед над нещата. Ама се оказа, че е избързал като теле пред майка си...
А ние изобщо били ли сме в правото си да ги осъдим? Не помня много факти по казауса.
Не ти трябват факти, Хексе.
АЕЦ Белене ни трябваше. Руснаци са искали със сигурност като ни знаят какви баламурници сме да станат нещата по-изгодни за тях, отколкото трябва. Американците не искаха това да се случи пък изобщо. И нашите в цялата каша и натиск им се вие свят, щото толкова могат.
Тия разбори, от сорта на онзи казал, пък този не знаел, пък не дали някакъв документ ми се струват много наивни. Нещата се развиват в рамките на много време.
Според мен става въпрос за чудовищна некомпетентност, водеща до липса на държава. Това че тук-таме някой взема по някой лев и от едните, или от другите или го натискат с нещо и той си пази кокала, ако имахме държава нямаше да създава проблеми.
И май много удобно да са ни виновни руснаците. Впрочем, ако някой чете този форум ще реши, че руската държавна машина и лично Путин само с нас се занимават. Което е смешно. Покрай газовите истории ми попадна инфо за потреблението на Унгария. При близко население са с 50% повече от нас и това значи не повече градуси в офиса на Орбан, а наличие на индустрия, каквато ние нямаме. Та ако са прави форумните експерти и Русия само нас гледа, то не е защото сме значими, Ами защото с нас няма дори какво да се занимават. Това, което сами си правим, никой не може да постигне.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:47 от solnichka

# 13 435
Все още мисля, че разривът между Радев и ПП не е чак толкова голям. Или ПП-тата си дават сметка, че много са гласували за тях и заради Радев.

Според мен срива си е голям, още от самото начало бяха в един отбор основно по линията анти-ГЕРБ, а не по основни идеологически причини. Никога не е изглеждало като естествен съюз, когато Петков и ПП подкрепиха Радев на президентските избори с лозунга "Радев вие сте моят президент" изглеждаше подкрепа и съюз подхранени единствено от лични интереси и от двете страни, като се има предвид изказването на Радев за Крим в предизборната кампания, което направи за да не изгуби русофилските си гласоподаватели и последвалата обратна реакция от Европа, а виждаме каква е идеологията на ПП спрямо Русия. ПП подкрепи Радев за да вземе гласове на парламентарните избори от гласоподаватели на Радев, а Радев прие подкрепата за да вземе гласове от анти-ГЕРБ проевропейски избиратели.
Интересно е колко са гласували за ПП заради Радев, в същото време ми направи впечатление в социалните мрежи, че сред поддръжниците на ПП има такива, които са гласували за тях заради Радев, но вече са против Радев, доста коментари от типа Радев вече не сте моят президент, оставаме с ПП и тн., отделно от ИТН ще има част която ще гласува за ПП, от тези 250 000 гласували за ИТН на миналите избори се очертава да останат около 100 000 основно ядро лоялисти, които са Ку-ку бенд и Краси Радков до живот, от останалите 150 000 ПП могат да вземат сериозна маса, добър ход е включването на отцепили се от ИТН в листите на ПП, на бившия спортен министър Василев и останали отцепници. Дори с голям срив между ПП и Радев, и една част от тези, които остават лоялисти на Радев, то ПП пак може да имат подобен резултат като на предишните избори.

# 13 436
А ние изобщо били ли сме в правото си да ги осъдим? Не помня много факти по казауса.

Не ние тях, а те нас съдиха, защото искаха да си доплатим поръчаните реактори и да ни ги доставят, а ние искахме да се откажем от поръчката.
По принцип наглед те са в правото си - има поръчка, нещо е произведено, трябва да се плати.  Но въпросът е бил дали има легитимна поръчка от гледна точка на договорното право. Защото от българска гледна точка нещата са много странни:
- България и Русия преговарят за поръчка на АЕЦ Белене и се стига по предпоследната фаза - договорът е завършен и е парафиран от експертите. Остава само да се подпише за да тръгнат нещата.
- Да, ама договорът изобщо не бива подписан, защото БСП падна от власт, един немски инвеститор се откза, още нещо там изскочи...
- И въпреки, че нямаше договор, в последните си дни на министър на енергетиката Р. Овч. някак си оказва натиск на шефа на НЕК и последният пуска поръчка към руснаците без никакво основание за това.
- И въпреки изброеното по-горе никой никога не е съдил за това нещо нито шефа на НЕК, нито Р. Овч.

Та предполагам, че тук е тънкият момент - може ли да се приеме за легитимна една поръчка, направена по договор, който обаче не е подписан и не е влязъл в сила. И има ли право шефът на НЕК, бидейки държавен служител с определени пълномощия, да прави такава поръчка.  Участвала съм в подписване на големи договори и там представителят на чуждата фирма, който подписва договора, си носи едно нотариално заверено пълномощно, в което се казва, че има право да подписва договори до ХХ милиона или евентуално, че може да подпише конкретния договор в такива и такива рамки. Без този документ фирмата може да се отметне и да обяви договора за нищожен и да прати другата страна да съди физическото лице, което е подписало, за измама или за каквото там.
Та въпросът е имал ли е шефът на НЕК право/пълномощно да подпише, кой го е упълномощил и легитимна ли е поръчката. Но не съм чела договора, разбира се, сам предполагам.  А после на арбитража един скрит документ, или един изфабрикуван със задна дата, могат да обърнат всичко. Това обаче са неща "под водата". над водата се вижда само, че до един момент ББ беше люто против Белене, а после изведнъж обърна плочата.

# 13 437
solnichka, Украйна, Орбан ?
 Липсата на потребление за газ в индустрията не означава липса на последната.

# 13 438
Естествено Унгария.
Поправих. Идея нямам как се е изписало Украйна.

# 13 439
Скрит текст:
Ми дали сме солидарни или не, те цените и доходите ни са тези, такаче особен избор нямаме. Тези дето не са солидарни да излязат и да трошим на площада и да си късат ризите ли? Нали за да има нормалност трябва да има функционираща държава? Съгласна съм за спекулата и полуделите цени. Нещо новият икономически освен да плюе по Нинова с друго не съм забелязала да се занимава. Има как да се интервенира така, че да няма недостиг на пазара и от там да се успокоят цените. Но докато до нас се вихри война няма да ни е розово положението в никакъв аспект. Лошото е, че не виждам да приключва, напротив.
Хайде сега коментирайте днешното изявление на Нинова:
Имаме четри работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци", каза Нинова.
И изброи:
Първото - налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното.
Второ - сериозна компенсация за бизнеса за разликата в цените.
Трето - продължение на социалната програма и социалните приоритети.
Четвърто - незабавни преговори с "Газпром".
Скрит текст:
Нинова припомни в аванс на евентуалните си критици, които ще кажат, че след такива действия ще настъпи катастрофа в държавата, че подобни мерки е приложило редовното правителство. Апокалипсис не се случи, просто преведохме хората по-спокойно през зимата, посочи тя.
Социалната програма трябва да се разшири с фокус върху енергийно бедните, категорична е лидерът на БСП.
Нинова  подчерта, че трябва да се водят разговори с "Газпром".
Засега най-доброто, което се предлага, е от "Газпром", посочи тя.

Какво да коментирам? Човекът взе парите и каза - ще видим.
Нинова раздава държавни пари, все едно са й бащиния. А кой ще плаща? Ние. Какво, данъците ли ще ни увеличат, та да покрият разходите? Защото дори и заемите, които държавата взима, трябва да се връщат в един момент...

Настимир определено е доста по-грозен от Атанасова, излъчването и поведението му са точно като характера и тялото му. За Деса, ако не друго, поне е стилна. Научи се и тя да говори по-добре.

А името направо му е лепнало като масло на мед (Nasty-мир). И аз не го понасям.
Сериозно ли ПП не са се регистрирали като партия все още? Ами то какво да очакваме от великата юристка Лена...

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 16:11 от Odillia

Общи условия

Активация на акаунт