Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 885
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 13 485
Едно трябва да им призная на Възраждане винаги са в предизборна акция-протести, знаменца, вандалщини, но с постоянство.
Такива като Манолова, ГЕРБ, ВМРО, които се активизират някой друг месец преди явяването пред урните и то с едни и същи дъвки, трябва да си вземат поука.

# 13 486
Лично на мен и Н.Ананиев и Деса  Простакеша са ми много гнусни.
Той на няколко пъти сменяше лагерите - беше при Манолова, сега при Киро, имал е и други партии. Държи се отблъскващо, като някой политкомисар. Бетер Биков, ама оня поне е речовит.
Деса Атанасова също не ми харесва - да чисто визуално е симпатична, но като си отвори устата става страшно.Чел съм жълти истории, че Деса "Секса" е разправяла като някакво постижение пред целия министерски съвет любовните си приключения (включително изневери) с големи подробности и всички дружно се забавлявали. Склонен съм да го повярвам, на такава жена ми прилича - проста и амбициозна, готова на колене да пълзи за да е властта. През половината време крещи, сякаш никой няма да я чуе ако не го прави.

има и други личности в политиката, които са отблъскващи.

Голямата Новина - Кънчо Стойчев е казал, че очаква  около 2,5 милиона гласуващи и малко над 300 000 за Възраждане. Реално това са  около 12 процента и то ако няма по-слаба активност.
това покрива моите очаквания за малко под 15 процента на тази партия.

# 13 487
  • Разпиляна във въображението
[/color]
Не разбирам какъв е проблемът, че ПП не се регистрира самостоятелно, а ползва други партии.

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ - , не следя ДВ за да видя кога им излиза решението. Явно не е. Просто намерих статия, която описва процеса и постнах част от нея.
така де ... но това не е написано в статията
"Срокът изтичаше вчера - 9 август - 16 август. Регистрация за вота трябваше да бъде направена в срок. Някой може да се заеме да смята или да направи поредна експертиза на Лена."

срокът ще започне да тече след като решението на съда е вписано в Държавен вестник. вероятно може още да не е публикувано, но ти знаеш, че вече е изтекъл. Smiley

СГС регистрира ПП на 09.08. И следва - В 7-дневен срок от влизане в сила на решението за регистрация съдът вписва партията в регистъра на политическите партии. Решението на съда за вписване на политическата партия в регистъра се обнародва в “Държавен вестник” в 7-дневен срок от представянето му.

Сметнах само срока от решението на СГС. За другото не съм.

# 13 488
ПП не разчитата на експерти, те разчитат на тактика. По време на власт тактиката беше срещу Газпром, вън от властта с Газпром. Тактика му е майката.

"Със сигурност ще работим заедно с ДБ", добави той, като посочи, че за ПП е въпрос на тактика в каква точно коалиция - дали предизборна, или следизборна."
https://fakti.bg/bulgaria/704773-pp-pak-se-registrira-za-izborit … acia-na-promanata
Thinking
И какво точно откритие е това. Правят си сметката как ще съберат повече гласове.
Много ви странно нещата да са открити и явни, без разни златни пръсти.
Ама те и в това се провалиха. Края на тяхното управление, нито тактиката да си краднат депутати, нито бройката.

# 13 489
Ex голям грях, голямо нещо. Не си били регистрирали партията навреме. Обаче нито дума за постоянните и непрекъснати нагли кражби на визионера, който винаги е готов да лъже, маже след това и когато не му изнася да ни съобщи, че се е пошегувал. Ами заслужаваме си ГО. Най-бедната държава в ЕС.

# 13 490
Лично за мен това дали си печеливш или не се определя н от това какви са ти процентите – крайно субективно понятие – а дали вървиш нагоре или надолу спрямо предните избори и какво е влиянието ти в обществото – нарастващо или снижаващо се.
В този смисъл самите проценти са субективен фактор, защото зависят о гласоподаваемостта. Това с колко депутатски места си също е субективен фактор, защото зависи колко партии ще влязат – повече или по-малко.*  Най-ясен фактор ми се струва колко хора са гласували за теб на предните и на настоящите избори.

*ако са повече партиите броя на депутатските места за всяка партия намалява. Примерно с един и също процент може да имаш 80 места ако сте пет партии над 90 - ако сте само три.

# 13 491
Скрит текст:
[/color]
Не разбирам какъв е проблемът, че ПП не се регистрира самостоятелно, а ползва други партии.

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ - , не следя ДВ за да видя кога им излиза решението. Явно не е. Просто намерих статия, която описва процеса и постнах част от нея.
така де ... но това не е написано в статията
"Срокът изтичаше вчера - 9 август - 16 август. Регистрация за вота трябваше да бъде направена в срок. Някой може да се заеме да смята или да направи поредна експертиза на Лена."

срокът ще започне да тече след като решението на съда е вписано в Държавен вестник. вероятно може още да не е публикувано, но ти знаеш, че вече е изтекъл. Smiley

СГС регистрира ПП на 09.08. И следва - В 7-дневен срок от влизане в сила на решението за регистрация съдът вписва партията в регистъра на политическите партии. Решението на съда за вписване на политическата партия в регистъра се обнародва в “Държавен вестник” в 7-дневен срок от представянето му.

Сметнах само срока от решението на СГС. За другото не съм.
[/quote]

Тук някъде е ключът от бараката. Не зная дали СГС е регистрирал все още ПП, ако някой знае, да каже.
А ето какво четем от тук:
На 13 юли ПП са внесли документи в съда. Съда има едномесечен срок да ги разгледа, след това има 14 дневен срок да обяви решението си, след това то трябва да бъде обявено в Държавен вестник.
Смятай срокове сама, ако искаш.
https://www.mediapool.bg/pp-vnese-v-sada-dokumentite-za-registra … a-news337669.html

# 13 492
https://boulevardbulgaria.bg/articles/sadat-razreshi-registratsi … havame-promyanata -  9.,8.2022 Съдът взе решение, че позволява регистрация на ПП. Доколкото разбирам решението на съда, само по себе си не е регистрация, а само позволение за такава.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pp-se-registrira-v-cik.html  16.8.2022 ПП се регистрира в ЦИК

# 13 493
Съда взе решение някъде в началото на месеца - мисля след пет дена - че позволява регистрация

Ами добре. Просто си обсъждаме експертизата на Лена. Срокове, адвокати, експерти, такива неща.
Ако една партия разчита на пишман експерти и ако вземе властта, държавата на тях ще трябва разчита.

# 13 494
Лично за мен това дали си печеливш или не се определя н от това какви са ти процентите – крайно субективно понятие – а дали вървиш нагоре или надолу спрямо предните избори и какво е влиянието ти в обществото – нарастващо или снижаващо се.
В този смисъл самите проценти са субективен фактор, защото зависят о гласоподаваемостта. Това с колко депутатски места си също е субективен фактор, защото зависи колко партии ще влязат – повече или по-малко.*  Най-ясен фактор ми се струва колко хора са гласували за теб на предните и на настоящите избори.

*ако са повече партиите броя на депутатските места за всяка партия намалява. Примерно с един и също процент може да имаш 80 места ако сте пет партии над 90 - ако сте само три.
При нас казват, че било устойчива тенденция  управляващите партии да губят гласове на нови избори.

По въпроса с високите проценти на Възраждане, един ден ако стигнат до управление (според мен абсолютно невъзможно) електоратът сигурно ще бъде втрещен като Костадинов не излезе от ЕС Wink...
Покрай моите близки точно геополитческите слабости на Възраждане създават стимули у тези, които не са горещи гласоподаватели да подадат своя вот. Та, си мисля, че този ефект не е за подценяване също. Освен вот в полза с крайностите си Възраждане генерира и антивот.

# 13 495
При нас казват, че било устойчива тенденция  управляващите партии да губят гласове на нови избори.

По въпроса с високите проценти на Възраждане, един ден ако стигнат до управление (според мен абсолютно невъзможно) електоратът сигурно ще бъде втрещен като Костадинов не излезе от ЕС Wink...
Покрай моите близки точно геополитческите слабости на Възраждане създават стимули у тези, които не са горещи гласоподаватели да подадат своя вот. Та, си мисля, че този ефект не е за подценяване също. Освен вот в полза с крайностите си Възраждане генерира и антивот.

Във всяка държава на ЕС има хора евроскептици. Видяхме тази тенденция при Брекзит. Съвсем естествено е при положение, че тези хора са непренебрежимо малка бройка, да имат своя партия. Защо се плашите? Все пак, живеем в демокрация, изборите дават шанс на всеки и нека мнозинството победи.

# 13 496
Не разбирам защо е толкова плашещо ако Възраждане влезе или получи управлението!
Партия като всички останали - едно говорят, друго вършат.

# 13 497
Не разбирам защо е толкова плашещо ако Възраждане влезе или получи управлението!

Политически дъвки за предизборна употреба. Ако Възраждане били вземели властта, дрън дрън. Техните проценти са далеч от тази възможност, но нали трябва другите партии да си намерят враг, за да излязат те целите в бяло...

# 13 498
Супер Киро се оказа отмъстителен човек. Според осведомени източници, неофициалната причина да не вървят преговорите между ДБ и ПП за предизобрна коалиция е, че само 5 избираеми места давали Промяната на ДБ. https://www.standartnews.com/balgariya-politika/zashcho-se-prova … nyata-501060.html
навремето ДБ даваха 2 избираеми места на Киро и Асен и 2 - втори. така се стигна до регистрацията на ПП с Волт
Обаче не трябва да се забравя, че тогава ПП не съществуваха нито като партия, нито като коалиция, а само две имена - Кирил Петков и Асен Василев. Докато ДБ си имаха парламентарна група.
Днес ДБ си имат и партия и парламентарна група, но...Киро им предлага 5 места, т.е. толкова колко и на него са предлагали.
Винаги когато в една статия се цитират анонимни източници винаги трябва да се приема не с едно, а с три на ум достоверността и. Независимо за какво става дума, политика, спорт, клюки, каквото ще да е. Нямате си представа колко неистини се пишат в медиите за абсолютно всички сфери на живота, черпени от анонимни източници, които не съществуват, но това е начина медиите да пишат каквото си искат без да може да ги осъждат за клевети, уронващи престижа статии, защото цитират анонимният източник, който обаче не можеш да го осъдиш понеже е анонимен, а дадената медия не е длъжна да го разкрива.

Медиите имат интерес за да бъдат четени, купувани, да се борят за висок тираж, много кликове, повече рекламодатели и прочие, да дават на публиката нещо повече от официални информации. За какво да си купуваш например един вестник ако той не пише нищо извън официалните информации, които всеки научава като гледа новините, публицистика и прочие. За да си купиш един вестник, той трябва да ти предлага нещо повече от официалните информации, чрез анонимници запознати с пикантерии от кухнята. Ако човек си купи всички вестници в България даденият ден, отвори ги и ги прочете ще остане с впечатлението че в България всеки втори е анонимен източник на информация за всички сфери на живота. От ПП и ДБ, през съблекалните на Левски и ЦСКА до чаршафите на звездите, и прочие. 90% от статиите с анонимни източници са чисто и просто художествени съчинения по злободневни теми за привличане на аудитория, от там по високи тиражи, повече кликове и прочие, от там повече приходи, повече рекламодатели и прочие. 

За мен е много по вероятно ДБ и ПП да не се коалират заради социологически сондажи че общо явяване няма да даде по висок резултат от поотделно, въпреки че ще сбъркат според мен доверявайки се на социолозите, отколкото заради гадният, отвратителен характер на Киро, който давал 5 места на ДБ от 80 до 90 депутата които ще имат заедно в песимистичният вариант че общо явяване няма да даде свръх проценти над процентите им поотделно. Замислете се че това е най малкият проблем на коалиция между ДБ и ПП. И няма логика заради това да не се коалират както твърди тоз "анонимен източник". Защото могат да си разпределят местата честно и справедливо с прагматичен математически подход, по формула спрямо тежестта на партиите в обществото в социологическите проучвания да речем. Вие как си мислите че би станала една евеннтуална коалиция, сядат КП и ХИ и почват като на пазара да се карат и да си извиват ръцете за места по лично усмотрение, аз искам еди колко си места, ти ми даваш по малко, няма да стане така, вместо прагматичен подход който биха одобрили надолу по веригата организациите и на двете партии, за математически подход в който двете партии в обща коалиция имат равен брой избираеми места спрямо съотношението на тежестта им в обществото във всички социологически проучвания. Убеден съм че това е последният проблем който би спрял коалиция между ДБ и ПП. Социолозите са проблема че им казват не се коалирайте няма да вземете свръхпроценти заедно спрямо поотделно, те ги слушат и ще сбъркат според мен, но дано да греша.

# 13 499

Odillia, много от британските евроскептици, не доживяваха Брекзита.Ако ме разбираш накъде бия....

Mama_Nana, e,  какво да е плашещо. Tам поне няма да си губим надеждите, че няма да се краде  Grinning...

Общи условия

Активация на акаунт