Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 172
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 560
Не им трябва да се коалират преди изборите, това е само кавги по листи. След изборите ,според резултата да се коалират с когото щат.
Правилно! Коалирането преди изборите е "Болен здрав носи".

# 13 561
Още отзиви от Македония за българският пробив, който там българофобите го наричат български диктат.

Българофоб номер 1 Мицкоски (лидер на ВМРО-ДПМНЕ) чиято антибългарска истерия почна да бие всякакви рекорди пред македонска ТВ:

Скрит текст:
Знаех че така ще стане, и ви предупредих, че с френското предложение вместо да говорим за бъдещето, ние ще говорим за миналото. Както виждате това се случва и днес говорим за цар Самуил, за Климент, за Наум, за Кирил и Методий и все неверни неща. И сега трябва да променим, тоест да цензурираме учебниците на децата, които ще учат в училищата под български диктат и български натиск.

За това ние ще поемем курс към свикване на национален референдум на който македонският народ да каже дали приема подписаният двустранен протокол с България. Имах срещи с четири от коалиционните ни партньори. Продължавам с консултациите, докато не се консултираме с всички коалиционни партньори, (във ВМРО-ДПМНЕ има крайно десни фракции), изпълнителния ни комитет и т.н., и когато парламентът започне да функционира, (македонският парламент е в лятна ваканция), ще излезем с окончателно становище за референдума, но мисля, че позицията е ясна. Откакто Македония се намира под български диктат ние бележим провал след провал във всички области. (Ковачевски е остро критикуван че Македония вече няма университет сред най добрите 2 000 в света, според последната Шанхайска класация за най качествените университети в света).

Вярвам във всеки един депутат от парламентарната група, водена от ВМРО-ДПМНЕ. Вярвам че при тези обстоятелства нито един няма да гласува за промяна на конституцията и ако стане нещо такова, аз ще напусна завинаги политиката. Вярвам напълно във всички.

Това което ми дава оптимизъм че редактирането на учебниците ще се случи, е позицията на Драги Георгиев македонският съпредседател на смесената комисия, който устоява на политическите атаки и антибългарски истерии по следният начин:

Категорично не трябва да се свързват идентичностите през Средновековието и сегашните национални идентичности. Лоялността през Средновековието е към краля и църквата и няма лоялност към нацията и народа. За този период е важно да се зачитат общочовешките ценности и да се настоява за включване не само на Македония и България, а и на други народи в изразяването на почит към хората от онова време. Ето защо препоръките, които са приети за съвместно честване и за учебниците изобщо не засягат проблемите на идентичността.

Демек той казва по повод на антибългарската истерия, защо е тази истерия че признаваме цар Самуил за български цар, при положение че средновековието няма отношение към днешната ни идентичност.

# 13 562
Още отзиви от Македония за българският пробив, който там българофобите го наричат български диктат.

Скрит текст:
Българофоб номер 1 Мицкоски (лидер на ВМРО-ДПМНЕ) чиято антибългарска истерия почна да бие всякакви рекорди пред македонска ТВ:

Скрит текст:
Знаех че така ще стане, и ви предупредих, че с френското предложение вместо да говорим за бъдещето, ние ще говорим за миналото. Както виждате това се случва и днес говорим за цар Самуил, за Климент, за Наум, за Кирил и Методий и все неверни неща. И сега трябва да променим, тоест да цензурираме учебниците на децата, които ще учат в училищата под български диктат и български натиск.

За това ние ще поемем курс към свикване на национален референдум на който македонският народ да каже дали приема подписаният двустранен протокол с България. Имах срещи с четири от коалиционните ни партньори. Продължавам с консултациите, докато не се консултираме с всички коалиционни партньори, (във ВМРО-ДПМНЕ има крайно десни фракции), изпълнителния ни комитет и т.н., и когато парламентът започне да функционира, (македонският парламент е в лятна ваканция), ще излезем с окончателно становище за референдума, но мисля, че позицията е ясна. Откакто Македония се намира под български диктат ние бележим провал след провал във всички области. (Ковачевски е остро критикуван че Македония вече няма университет сред най добрите 2 000 в света, според последната Шанхайска класация за най качествените университети в света).

Вярвам във всеки един депутат от парламентарната група, водена от ВМРО-ДПМНЕ. Вярвам че при тези обстоятелства нито един няма да гласува за промяна на конституцията и ако стане нещо такова, аз ще напусна завинаги политиката. Вярвам напълно във всички.

Това което ми дава оптимизъм че редактирането на учебниците ще се случи, е позицията на Драги Георгиев македонският съпредседател на смесената комисия, който устоява на политическите атаки и антибългарски истерии по следният начин:

Категорично не трябва да се свързват идентичностите през Средновековието и сегашните национални идентичности. Лоялността през Средновековието е към краля и църквата и няма лоялност към нацията и народа. За този период е важно да се зачитат общочовешките ценности и да се настоява за включване не само на Македония и България, а и на други народи в изразяването на почит към хората от онова време. Ето защо препоръките, които са приети за съвместно честване и за учебниците изобщо не засягат проблемите на идентичността.

Демек той казва по повод на антибългарската истерия, защо е тази истерия че признаваме цар Самуил за български цар, при положение че средновековието няма отношение към днешната ни идентичност.
Тези дървените по население са по малко от жителите на София, а се държат все едно са армада. Не им ли иде на акъла, че в ЕС се интересуват от територията, и пет пари не дават за мегаломанията и болните амбиции, които Тито им е набивал в главите.

# 13 563
Не всички са така, има и доста българофили там. Дори сред учените четох че има такива които защитават решенията на историческата комисия. Т.е. дори македонският научен елит не е единен в критиките си срещу македонското отстъпление в историческата комисия. Нещата ще се случат дори и на ментално ниво в Македония, но на ментално ниво ще е най бавно разбира се. Тия неща не стават бързо защото титовизма им се е набивал в главите десетилетия наред, и още толкова ще трябва да се пречупят нещата.

# 13 564
Бъдете снизходителни ,не излиза лесно набитото,  у нас също е така.

# 13 565
Понеже Тесла не ми вярва, го съветвам да изслуша сутрешното интервю с проф. Наум Кайчев, зам-председател на българския състав на Историческата комисия- минути 8.50- 8.51

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/naum-kajchev-komis … avitelstvoto.html

"Пробив, както казвате журналистите има, но този пробив бе осъществен през 2019 г, когато работихме интезивно и в нашата смесена историческа комисия постигнахме това съгласие"

"Досега тези наши решения не бяха известни, не бяха публикувани! Те звучат познати за българските зрители, но те са дълбоко непознати за обществото на Република Македония.Само един малък елит знае, че това е било дело на средновековна България.."

Както се вижда пробив е имало докато ВМРО е било на власт. Като дойде Супер Киро ни натиснаха да подпишем празен чек. Темата за езика въобще не влезе във френското предложение, нито за езика на омразата. Да, направихме едностранна декларация и какво от това, като другите страни не ни подкрепят? Това трябваше да се запише във френското предложение,  цяла Европа да гласува, че корените на македонския език са български.

Като дойде Супер Киро, Македонската църква бе призната за наследница на Екзархията, което означава, че БПЦ е нелегитимна.

---
На ръководно ниво всички политици, общественици, журналисти и учени там са индоктринирани. Не можеш да израстваш, ако си публично на българофилски позиции

За да разведря обстановката ще завърша с виц

Една македонка се върнала в родината

-Марке, каде одиш?
- Па, во Бугарија.
- Па, што правиш таму?
-Мани, мани, ме силуваа. (насилваха)
- Зошто не им кажа да престанат?
- Што ако не го знам јазикот...Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 19:28 от Лорд Сняг

# 13 566
Аз ти казах какво четох в македонските медии, не в нашите. Като е имало пробив 2019 що никой не е научил за него. Защо сега е полемиката в Македония и антибългарската истерия относно редакцията на учебниците, а не тогава, като е бил тогава пробива........ И защо четох македонски учени критикуващи сегашните, а не тогавашните позиции на историческата комисия, да призовават както през 2019 г. да си преразгледат позициите, защото те са под български натиск. Е какъв е пробива тогава през 2019  г. когато те се отмятат от договореностите, и никой не научава за тоя пробив, а сега не се отмятат и българофобите в Македония в момента изживяват най големият си кошмар. Защото в момента се сбъдва най големият кошмар на българофобите там. Почни да четеш македонски медии, аз ги чета с преводач (извинявам се ама днешният македонски е много далеч от българският, без преводач ми е трудно да го чета, някога е бил диалект лесно говорим и четим, днес вече не е). Тука изобщо не намесвам суперКиро, ВМРО, и който ще да е, ясно е защо пробива се случва сега, а не тогава. Заради френското предложение, което ако ВМРО бяха на власт нямаше да се приеме, и тоя пробив нямаше да го има. Та не виждам каква е заслугата на ВМРО, но както и да е. Ти все ги намесваш, не аз. Simple Smile

# 13 567
  • Разпиляна във въображението
Голям пробив през 2019 година, който държи ветото до тази година.

# 13 568
В предполагаемата колалиция ПП-ДБ кой е болният и кой здравият? Joy

# 13 569
Голям пробив през 2019 година, който държи ветото до тази година.
Държеше го, защото макетата бяха решили, че ще им минат номерациите с " ше видимо, ше правимо, нЕкой друг път ".
Лоши бугаре, не им дават ПътО.
Сега ще узряват бавно и полека.

# 13 570
Аз ти казах какво четох в македонските медии, не в нашите. Като е имало пробив 2019 що никой не е научил за него. Защо сега е полемиката в Македония и антибългарската истерия относно редакцията на учебниците, а не тогава, като е бил тогава пробива........ И защо четох македонски учени критикуващи сегашните, а не тогавашните позиции на историческата комисия, да призовават както през 2019 г. да си преразгледат позициите, защото те са под български натиск. Е какъв е пробива тогава през 2019  г. когато те се отмятат от договореностите, и никой не научава за тоя пробив, а сега не се отмятат и българофобите в Македония в момента изживяват най големият си кошмар. Защото в момента се сбъдва най големият кошмар на българофобите там. Почни да четеш македонски медии, аз ги чета с преводач (извинявам се ама днешният македонски е много далеч от българският, без преводач ми е трудно да го чета, някога е бил диалект лесно говорим и четим, днес вече не е). Тука изобщо не намесвам суперКиро, ВМРО, и който ще да е, ясно е защо пробива се случва сега, а не тогава. Заради френското предложение, което ако ВМРО бяха на власт нямаше да се приеме, и тоя пробив нямаше да го има. Та не виждам каква е заслугата на ВМРО, но както и да е. Ти все ги намесваш, не аз. Simple Smile

Явно не четеш с разбиране. Първо те не са се отметнали от договореностите от 2019. Просто не са ги оповестили. Сега ги оповестяват, и все още не е сигурно че ще се приемат. Ако - което е много вероятно - тяхното правителство започне да тупка топката, в един момент европейците ще ни натиснат за пореден път да свалим гащите- Македонските медии аз ги чета без преводач, даже руският ми е по-труден. Ти си  много странен, да не разбираш македонския, че на мен родопския говор ми е в пъти по-труден.

Френското предложение по никакъв начин не засяга тези въпроси. (в него дори не се споменава за езика на омразата например) В него се споменава само, че трябва да впишат българите в Конституцията, нещо което е много спорна мярка, защото за в бъдеще те биха мотли да поискат от нас реципрочно да признаем македонско малцинство в България, а така и да създадат партия на етническа основа.
Заслугата на ВМРО е, че оказваше натиск именно чрез ветото и затова през 2019 е било взето това решение. Друг е въпросът, че то тепърва ще трябва да се изпълнява

Едит - ти ако вярваш на македонските медии...думи нямам.

# 13 571
Цитат
Темата за езика въобще не влезе във френското предложение
Ние първо трябва да благославяме френското предложение, защото благодарение на него е пробива. И добре че нямаше достатъчно националисти в парламента да го отхвърлят. Проблема е че в техният парламент, за разлика от нашият, там има много националисти та затова вървят трудно, мъчно и бавно нещата по френското предложение. Но специално за македонският език, тая драма в проблема с Македония честно казано не я разбирам, и ми е последна дупка на кавала, ще го признаят ли македонците за български. Много по важни са промените в конституцията, в учебниците, даването на права на българите през конституцията, промените в историческите паметници, и прочие. Това са начините за изкореняване на българофобията. Мен това ме интересува, не да ставаме една държава както искат националистите да речем. Не че имам нещо против, но то е невъзможно, а и не искам да се обединявам с хора, от които една част са българофоби, т.е. те и мен ще ме мразят. Е за какво да съм в една държава с такива хора. А иначе за македонският аз самият не го признавам за български, щото не мога да го чета без преводач. Е какъв е тоя български дето аз не мога да чета. За мен е обективна истина както че цар Самуил е владетел на българско царство, а не на македонско, така е и обективна истина че македонският не е български, а е отделен език. Измислен е от някакъв комунист, забравих кой беше, но си има създател, който умишлено го разделечава от българският и така. Чужд език със създател който е различен от българският.

Цитат
Френското предложение по никакъв начин не засяга тези въпроси. В него се споменава само, че трябва да впишат българите в Конституцията

Защо изобщо коментираш тема която очевидно не следиш. Прочети какво пишат българската общност в Македония за френското предложение, щом четеш македонски без преводач, какво има във френското предложение и защо настояваха задължително да го приемем, въпреки че ВМРО, и останалите националисти които уж са загрижени за техните права, не искаха да го приемаме. Един парадокс.

# 13 572
Написах го, понеже няма поговорка "Болен, още по-болен носи".
п.п. И добавям с огорчение това:
Сърбия прибира с хеликоптери двете най-тежко пострадали деца при автобусната катастрофа.
Разбираме ли безсмислието на един 30 годишен преход, щом Сърбия ни превъзхожда във всяка една сфера, било военна, икономическа, инвестиционна и т.н.
А тук бла-бла: Бойко, бла-бла: лилипут Атанасов, бла-бла: Христо Иваноов, бла-бла: Корнела (днес в СДС, утре в БСП) ....

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 20:36 от tre

# 13 573
  • Буркина Фасо
Сърбия прибира с хеликоптери двете най-тежко пострадали деца при автобусната катастрофа.
Разбираме ли безсмислието на един 30 годишен преход, щом Сърбия ни превъзхожда във всяка една сфера, било военна, икономическа, инвестиционна и т.н.
кога Сърбия/Югославия са били след нас ?
за наше успокоение може да кажем, че ние имаме 8 непроизведени самолета. тук ги превъзхождаме. Smiley

# 13 574
Написах го, понеже няма поговорка "Болен, още по-болен носи".
п.п. И добавям с огорчение това:
А тук бла-бла: Бойко, бла-бла: лилипут Атанасов, бла-бла: Христо Иваноов, бла-бла: Корнела (днес в СДС, утре в БСП) ....
С едно уточнение, Сърбия не ни превъзхожда икономически, а са мноого назад. Неслучайно искат да влизат в ЕС. Приблизателно с 1/3та, нещо такова им е по нисък БВП на глава от населението. Та да се възхищаваме на живота на сърбите, айде мерси. Не виждам какъв пример могат да са ни в сферите икономика и инвестиции баш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт