Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 084
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 755
  • Русе
На мен на живково време ми докарва патоса при употребата на думите демокрация, народът избира и подобни.
  Чърчил - "It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried."

Народът не е най-интелигентното нещо, обаче никой не е по-интелигентен сам по-себе от всички останали

# 13 756
Скрит текст:
Според мен Янев се прицелва в групи от населението, които досега не са обхванати . Академичната общност и вярващите. Не е за подценяване този ход.
Да, личи си, че опитва да обхване презряните обикновени хора. Всички други все елита ни ухажват. И суетно причисляващите се към този елит. Това е нещо като партийна етична комисия, не и нещо ново, нито пък е чак за такива подигравки.
Икономедия очаквано се включи в оплюването на Янев. Вадят от контекста, иронизират. Нека, това може само да му е плюс на Янев.
Ето цялостната публикация:
https://www.actualno.com/amp/bord-s-uchastieto-na-cyrkvata-shte- … news_1798965.html
"Създаване на морален коректив и репутационна тежест на кандидатите за депутати чрез създаване на политически борд от надпартийни представители. Членове на борда да са: от Българската православна църква, Българската академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес сдруженията, синдикатите, пред които нашите депутати поемат морален ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда. Издигането и попадането в листи става от индивидуална подкрепа от 300 български граждани", заяви още Янев.”

Забравил е да добави и психиатрична експертиза от поне 3 членен състав. Може би най-важното. Не е за подценяване това, защото много политически лидери и то световни, не са били добре с главите. Да не споменавам Хитлер и пр. Имам едно подозрение, че и някои български политици не ги слушат много главите.

Слушам Мирчев по Канал 1. Все едно слушам БСП. Само социални разходи, пенсии, егати и дясната партия. Нищо не чувам за развитие на икономика, работа, бизнес. Пишман дясна партия е това, скрити комунисти. Видя се абсолютната им политическа немощ и профанщина, вече дори и съдебната реформа не споменават, защото си нямат и грам идея каква съдебна реформа да направят.

Мен, като избирател, не ме интересуват общи приказки. Интересува ме конкретика. Какво конкретно ще направят , да кажат точно това и това ще променим, за да постигнем еди какъв си резултат.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:24 от Odillia

# 13 757
Цитат
Да, личи си, че опитва да обхване презряните обикновени хора.
Навремето комунистите така са дошли, обхващайки презряните обикновенни хора. С тия морални бордове, тип другарски съд, които ще определят кой да е депутат и кой не в зависимост каква политическа линия следва, имам чувството че духът на соца отново е жив в България. Grinning
Е, какво да ги правим тия обикновени хора, да ги игнорираме както прави градската десница ли? Много пречат значи, ей… никой не ще да го свързват с тях. Всеки ухажва умните и красивите, ама те са малко и не стигат да те вкарат в парламента.
Интересно започна кампанията си Янев, от вчера всички говорят за него, а скучните Мирчевци и Кирчовци се превърнаха във фон.
Време беше нови субекти да гледаме, че старите много омръзнаха..😇

# 13 758
На мен на живково време ми докарва патоса при употребата на думите демокрация, народът избира и подобни.
 Чърчил - "It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried."

Народът не е най-интелигентното нещо, обаче никой не е по-интелигентен сам по-себе от всички останали

Чакайте сега, никой не иска да посяга на демокрацията.
Идеята да се урегулира достъпа до парламента (съзнавайки, че за нещо подобно никога няма да се обединят политиците и няма как да стане) не е нищо по-различно от регулацията за всяко една професия и занятие. Нея не я броим за атака към демокрацията.
Нали не искаш да отидеш на лекар, който не е завършил и няма ценз, ама който си упражнява конституционното право на работа, свободния избор и т.н. Не искаш къщата ти да а я проектира аматьор, а си искаш инженер.
Ама искаш да устройва работата на държавата всеки, който му скимне?!?!?
Да си депутат си е занятие и няма нищо по-естествено от това да не може всеки да се упражнява в това.

Иначе пак цитат от Чърчил:
Най-добрият довод срещу демокрацията е петминутен разговор със средния избирател.
The biggest argument against democracy is a five minute discussion with the average voter.

Няма да нагазвам в идеите да има ценз - образователен, плащане на данъци, за да гласуваш, които също не са лишени от смисъл, но знам че са съвсем непостижими.

# 13 759
Скрит текст:

Скрит текст:
Идеята да се урегулира достъпа до парламента (съзнавайки, че за нещо подобно никога няма да се обединят политиците и няма как да стане) не е нищо по-различно от регулацията за всяко една професия и занятие. Нея не я броим за атака към демокрацията.
Нали не искаш да отидеш на лекар, който не е завършил и няма ценз, ама който си упражнява конституционното право на работа, свободния избор и т.н. Не искаш къщата ти да а я проектира аматьор, а си искаш инженер.
Да си депутат си е занятие и няма нищо по-естествено от това да не може всеки да се упражнява в това.

Най-добрият довод срещу демокрацията е петминутен разговор със средния избирател.
The biggest argument against democracy is a five minute discussion with the average voter.

Няма да нагазвам в идеите да има ценз - образователен, плащане на данъци, за да гласуваш, които също не са лишени от смисъл, но знам че са съвсем непостижими.

Излезе един, Янев, и каза точно какво мисли да прави - конкретно. И веднага му наскачаха пишман демократите, които само локуми разтягат, а не чувам нищо за това какво конкретно мислят да правят. Общи приказки за демокрация не ми се слушат, слуша ми се точно какво ще правят.
Пример - в здравеопазването, как ще направят така, че директорите на болници да не получават умопомрачителни заплати, а персонала да гладува. Ей такива неща ми се слушат, конкретни и да чуя какви резултати очакват, като направят дадено конкретно нещо.
Интересува ме дали ще осигурят качествена вода и дали ще осигурят канализация в селата и то около големите градове, защото реките, в които са си заустили там мръсните тръби в градовете отиват.
Интересува ме дали ще дадат възможност за ранно пенсиониране и дали ще направят браншови пенсионни фондове в добавка към общественото осигуряване.
Хайде няма нужда да ми разтягат лакърдии като на маса в хоремага, искам да чуя каква точно работа ще вършат, как ще ми подобрят живота.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:33 от Odillia

# 13 760
Ако народа не иска сервитьорки в парламента, не гласува за сервитъорки. Ако иска гласува, това е демокрацията. Аз за сервитьорки не гласувам, бъде сигурна. Това е демокрацията. Някакъв борд обаче да определя кой става за депутат и кой не, е всичко друго но не и демокрация. Та затова викам да правиме нова живкова конституция с чл. 1 за ръководната роля в държавата на борда.

Демокрацията сама по себе си е силно надценена. Ако трябва да гласуваме във вида в който са я прилагали в древна Атина, там е гласувало под 1 процент от населението . Реално там робите, обикновените граждани, жените, чужденците, вторите, третите, десетите синове не са имали право да гласуват. Гласувал е само главата на фамилията, (бащата или в случай на смърт - първият син, който е владеел имота)т.е. на 300 000 души около 1000 са имали право на глас и с 600 гласа са остракирали някого.

впрочем най-големите успехи за нашия народ са по времето все на царе, а не на демокрацията. Не съм сигурен, че някъде в света има демокрация, която може да бъде давана за пример. А в САЩ е всичко друго, но не и демокрация.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 11:53 от Лорд Сняг

# 13 761
Скрит текст:

Не е възможно само българският избирател да е толкова подкупен, неграмотен ....  Нима в другите държави няма такива хора, които също участват в избори.
Идеята да се урегулира достъпа до парламента много ми допада. Там да има критерии, които да отсяват. Демокрация не е Сульо и Пульо да управляват и веднъж влезли в политиката да са до пенсия там, защото механизмите у нас са такива - каквото предложат, това се избира и винаги има избрани.

# 13 762
Grinning Joy Лорде, вече не съм най-революционна в темата.

Предавам ти Trophy

# 13 763
Нали искаме максимална представителност:
https://offnews.bg/politika/izborna-matematika-prebroiavaneto-i- … nat-s-783373.html

# 13 764
А каква пък е тази демокрация след като ти решават съдбата гласуващи от Турция, които не могат да говорят на български, камо ли да знаят нещо за проблемите на България. Гласуващи от гетата, които не могат да четата и пишат, но си продават гласовете. Гласуващи, които имат неплатени глоби и не плащат данъци, но определят съдбините на държавата.
И на цялата тази кочина става ясно защо ГЕРБ, ДПС и Корнелия (не казвам БСП) искат връщане на хартиеното гласуване. Ами да въведем гласуване с цветни камъчета за да не затрудняваме интелектуалното ниво на електората им.

# 13 765
Въобще за какво ни е всичкото това гласуване, само разходи и някакви сервитьорки да определят кой е депутат, направо да махаме парламента и да оставяме оня умен борд предложен от Радев да ни управлява, там БАН, Синод, бизнес, квото беше, недочетох че се изтъркулих от стола от смях. Или въобще и това да съкратим и само бизнесът да управлява, там да турим най-дебелите шефове на най-дебелите фирми, то направо си е логично, щом си доказал че можеш да правиш милиони това е идеално за бюджета. Мани я тая демокрация, бюлетини, гласуваници, кви са тия отживелици, сега ново измислихме, ехехей Stuck Out Tongue Winking Eye

# 13 766
Въобще за какво ни е всичкото това гласуване, само разходи и някакви сервитьорки да определят кой е депутат, направо да махаме парламента и да оставяме оня умен борд предложен от Радев да ни управлява, там БАН, Синод, бизнес, квото беше, недочетох че се изтъркулих от стола от смях. Или въобще и това да съкратим и само бизнесът да управлява, там да турим най-дебелите шефове на най-дебелите фирми, то направо си е логично, щом си доказал че можеш да правиш милиони това е идеално за бюджета. Мани я тая демокрация, бюлетини, гласуваници, кви са тия отживелици, сега ново измислихме, ехехей Stuck Out Tongue Winking Eye
Имам чувство, че си чела някаква друга тема.

# 13 767
Иска му се на Полинчето Joy

# 13 768
Иска му се на Полинчето Joy
Да бе! Не я е срам! Всеки знае, че гласът на един видинчанин тежи повече отколкото този на един софиянец.
В София - 1 депутат на следващите избори ще се избира от 35000 избиратели. Във Видин един депутат ще се избира от 4000 избиратели.

# 13 769
За Янев:

1. Много хитра стратегия си е изградил. Както вече каза - цели се в групата на негласуващите. Затова и предлага нестандартни неща. А това, че от вчера всички говорят за него само доказва правилото, че няма лоша реклама.

2. Целта не му е да печели изборите, а да мине бариерата и да влезе в НС. Колкото процента над бариерата хване - толкова по-добре.

3. Не поставя червени линии и по този начин отваря вратата към големите партии за преговори. Т.е. всеки може да разчита на коалиция и допълнителен Х бр. депутати, ако изпълни 2 негови условия.

Мога да се хвана на бас, че влязат ли в НС, ГЕРБ ще си ги прикоткат, като коалиционен партньор на мига - Баце ги умее тези работи. Янев ще си стане зам. министър-председател, ще се настани в някое министерство и ще осигури стабилно правителство, и необходимото мнозинство в парламента. Затова казах, че спокойно могат да се коалират с ВМРО - те навремето направиха същото. С ПП не знам дали ще се разберат - там има напрежение, а Кирил и Асен са твърде алчни и не обичат да делят. Освен това на много "маймуни" вече обещаха места на клона (ДБ, БСП) и за Янев няма да остане място.

Та така - ще видим дали съм права Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 11:03 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт