Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 734
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 935
  • Варна
Ами и това не е вярно...Ако не си скъсала с реалността и това което твърдиш е вярно, би трябвало да ни предоставиш линк към източник за тази информация...Нещо за което няма доказателства е дезинформация...Wink.
Просто започни да мислиш с главата си, а не да чакаш някой да ти спуска линкове. /явно мисловния процес става все по-труден, ако няма кой да определя кое е истината/ одобрени източници, разбира се, другите не ги четем.
Става все по-забавно..

# 13 936
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хексе, аз съм в почивка. Като се върна на работа, ще ти пиша за "четене с разбиране" и как се постига. Заложено е в програмата ни. 😎

# 13 937
  • Варна
Хексе, аз съм в почивка. Като се върна на работа, ще ти пиша за "четене с разбиране" и как се постига. Заложено е в програмата ни. 😎
Знам как се постига, но не исках да те обидя с това какво съм разбрала от изказването ти.  Реших че грешката може да е в мен. Е, най-вероятно не е.

# 13 938
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ами, Хексе, нищо не си разбрала. Иначе е хубаво да си мислиш, че си.

# 13 939
И като се "вадят" агресивните участници в движението им накривяват шапката. То първо трябва да се докаже че са били агресивни, второ плащат си смешната глоба и до там. В много случаи и нищо не плащат. Ама МВР се спъва още на доказването. Иначе хубав панаир, пардон, акция на МВР. Нямали платен софтуер за камерите....жалка работа.
Интересно и по какви правни основания ще ги глобавят ? За какво Thinking Има ли дефиниция нна агресивно поведение ?
Абе няма значение, тук за масовката е важно, че щом "пепетата не харесваме Демерджиев, значи е добър". O, SANCTA SIMPLICITAS! Като обобщение - не сакаме да ни е добре, а на Вуте да му е зле. Ама няма значение че ние заедно с Вуте сме зле. Ще се задавим от злоба и това ще ни затрие.

# 13 940
  • Другата България
И като се "вадят" агресивните участници в движението им накривяват шапката. То първо трябва да се докаже че са били агресивни, второ плащат си смешната глоба и до там. В много случаи и нищо не плащат. Ама МВР се спъва още на доказването. Иначе хубав панаир, пардон, акция на МВР. Нямали платен софтуер за камерите....жалка работа.
Интересно и по какви правни основания ще ги глобавят ? За какво Thinking Има ли дефиниция нна агресивно поведение ?
Има, разбира се
https://bg.helpr.me/15080-what-is-aggressive-driving-should-be-avoided
С две ръце приветствам акцията, но смятам, че ще е ден до пладне.
Дано не е.

# 13 941

Не съм сигурна, че в нашия закон има параграф срещу агресивното шофиране, както е в САЩ. Там има подобен параграф и включва изпреварване със засичане, криволичене, последователно изпреварване с промяна на лентите, висока скорост, бързо движение в по-бавната лента и подобни.

# 13 942
Какво да им харесваме на ПП? Имат желание, мечти и ентусиазъм, но до там. Друго не се видя.
Дори човек да си затвори очите за лъжите на КП, пак тая. Явно това не е тяхното поле на действие.

# 13 943
Какво да им харесваме на ПП? Имат желание, мечти и ентусиазъм, но до там. Друго не се видя.
Дори човек да си затвори очите за лъжите на КП, пак тая. Явно това не е тяхното поле на действие.

Проблемът е, че се хвърлиха да ни поамериканчват и то агресивно. А то не стават така тези неща, трябва бавно и полека да се правят някои промени, това на политически език се нарича обществен консенсус.
Не може да накараш овчаря да стане каубой от днес за утре, независимо колко е куул каубоя, а колко изпадняшки - овчаря. Когато се правят промени, трябва да се обясняват на хората и да се докажат добри резултати от тях. А не така урболежката, като закона за "уисълблоуърите" (как да го преведа това понятие, може би "алармиращи хора"?).
Писах и назад, когато го обсъждахме в темата - има такъв закон в САЩ, вътрешен човек да може да дава информация за незаконни дейности на фирмата и да става защитен свидетел на прокуратурата. Обаче тук веднага хората решиха, че такъв човек ще е доносник, понеже сме имали такива през соца. А всъщност, това е една добра идея, която, ако бъде обяснена както трябва и бъде облечена в правилния сет от закони, може много да допринесе за понижаване на корупцията. Обаче обясниха ли я правилно, казаха ли как точно ще я изпълнят, доказаха ли до какви резултати ще доведе? Не. И се провалиха.

# 13 944
Много е сладко, като чета постовете за глад и мизерия през зимата. Все се сещам за приказката за мравката и щуреца.
Ако мнението за глад се споделя от по-голямата част от хората, то не мога да си обясня тия трапези, тия пълни колички, тия кръщенета и рожденни дни ала сватби, фойерверки за стотици левове и прочие (и то в регион, където няма Софийски заплати). Както вика един познат :"понеже ще е за последно".

Съвсем нормално е. Лятото се прибират гастербайтерите, а в онзи район са много. Естествено е сега да правят сватби, кръщенета, да празаруват и празнуват. И отопление не е нужно. отиди през зимат и тогава пак ще сиговорим.

# 13 945
Освен изброеното се видя и алчност,интриги и пр.подобни щения.Сигурно има и свестни хора,но с такива лъжливи-крадливи лидери,няма как да им се доверя.Между другото имам добри впечатления за шефа (вече бивш) на кевр.
Човека направи всичко възможно да не поскъпне много тока,3%.Каза,натърти,повтори и потрети,че договорът е подписан за 1год.Да,обаче сега май се ''налага'' и може и да поскъпне.Ама така е,нов-стар шеф,нови по-вискоки цени.Може би.Мисълта ми е,че г-н Тодоров ми вдъхва доверие,но факта,че е от ПП,ме отблъсква.Някои ще работят,а други докато се лигавят и хапват пици с добавка,ще бъркат под чужди поли и в кацата с мед,а после ще си приписват заслуги.Освен това лидерите на пп,толкова злини и щети причиниха,гледам,че и сега се извъртат.Няма как да си затворя очите за тези безчинства,пък нека може би зад кадър има и свестни и работещи хора.Не мога да знам и да ги познавам всички.ПП са ми зачеркнати по дефолт.

# 13 946
Освен изброеното се видя и алчност,интриги и пр.подобни щения.Сигурно има и свестни хора,но с такива лъжливи-крадливи лидери,няма как да им се доверя.Между другото имам добри впечатления за шефа (вече бивш) на кевр.
Човека направи всичко възможно да не поскъпне много тока,3%.Каза,натърти,повтори и потрети,че договорът е подписан за 1год.Да,обаче сега май се ''налага'' и може и да поскъпне.Ама така е,нов-стар шеф,нови по-вискоки цени.Може би.Мисълта ми е,че г-н Тодоров ми вдъхва доверие,но факта,че е от ПП,ме отблъсква.Някои ще работят,а други докато се лигавят и хапват пици с добавка,ще бъркат под чужди поли и в кацата с мед,а после ще си приписват заслуги.Освен това лидерите на пп,толкова злини и щети причиниха,гледам,че и сега се извъртат.Няма как да си затворя очите за тези безчинства,пък нека може би зад кадър има и свестни и работещи хора.Не мога да знам и да ги познавам всички.ПП са ми зачеркнати по дефолт.

Може ли да попитам за алчоността, но моля без обясненията за митичните 30% на газа и левче за литър ?

# 13 947
Скрит текст:
Може ли да попитам за алчоността, но моля без обясненията за митичните 30% на газа и левче за литър ?

България е малка държава. Не може да си назначаваш жена си на висока държавна длъжност, докато си министър. Съжалявам, но единият трябва да работи другаде, а не и двамата във властта.

# 13 948
МЕТ само руски газ ли продава?
Не. Може да си прави суапи и да ни подава количество от турски поток.
За повече информация относно позицията на Русия и Газпром - BBC и Ройтерс от трети август тази година
Или плюс минус един ден

# 13 949
Скрит текст:

България е малка държава. Не може да си назначаваш жена си на висока държавна длъжност, докато си министър. Съжалявам, но единият трябва да работи другаде, а не и двамата във властта.
За кого говорим ?
Аз се сещам за Румен Радев и съпругата му - не знам дали вече беше, която съвместяваше 2 длъжности.

Общи условия

Активация на акаунт