Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 29 290
  • 676
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета! Да ви кажа оплача, малкия пак го заразиха с вирус, сополите му текат като река🤦‍♀️, вдигна температура 38 градуса.  Племенницата е болна, после майка, татко, сега и малкия. Аман вече. Понякога наистина се дразня на снахата,  като ти е болно детето няма да го пускаш на долния етаж(живеят над нас) преди месец стигнахме до АБ и сега пак болни🤦‍♀️ хубавото, е че поне си хапва. Днес ставаме на 10 месеца,  тежи 12.200кг и 80 см, вече взе да ми идва тежък. Лази, изправя се, пипа всичко, което не трябва🤦‍♀️. Казва само брррр и нещо от ган ган, няма мама, баба, ам...нищо😄. Понякога прави здрасти, но когато му е кеф, все пак е везна и не обича да го насилват😄. Не играе с играчки, обича само да ги вади, хвърля ги и се насочва я към кабел, я чехла, я метла. Телевизора ни е на ниско, някой ден имам усещането,  че ще го събори, постоянно е на секцията и дърпа нещо. Ох, оплаках се. Хубав ден!

# 91
Ситония, по-точно след Никити. Плажовете тук са хубави и няма вълни. Минус е, че е далече. Били сме в Торони, сега сме в Неа Мармара, но малко извън града, че аз не исках хора 😄

Не е толкова далеч, ако правите почивки. Спирате на границата(понякога няма нужда), после в Солун в мола или аутлет имат по път и не се усеща разстоянието. Ние тази година решихме да сме на две места. Първо 3 нощувки в южната част на Никити(там не сме били) и после 6 нощувки в Торони. Торони ни е любимо място, но ще видим как ще е плажът за каката, че е малко дълбоко, а тя е на 4г.

# 92
Здравейте!

Включвам се с малко притеснения , защото вече трети месец малкият не наддава дори и 50гр.
Сестрата ни прати на педиатър, да изкаже мнение, тъй като е малко странна да не мръдне изобщо през тези месеци.

Аз още си го кърмя, няма никакво заместено хранане, ту яде, ту не яде, но предимно си търси гърдата, но усещам че вече нямам толкова, дори имам вече само от едната..
Тежи 8,500 и 73см.

И да ви питам как става отбиването? Предлага си АМ Или кисело мляко, кое е по-добрия вариант?

Благодаря

# 93
  • София/Севлиево
А на ръст пораснал ли е?Три месеца ми се виждат много.Добре са ви насочили към лекар.За отбиването не знам, защото Росен е на АМ от ден 1.

# 94
А на ръст пораснал ли е?Три месеца ми се виждат много.Добре са ви насочили към лекар.За отбиването не знам, защото Росен е на АМ от ден 1.

На ръст расте сл, 2см за един месец, но кг е застопорил на 8,5.

# 95
mellon, къде има аутлет? Аз съм се запътила утре към Космос, че баткото умира от скука вече. Малко не ми се пътува 100 км в едната посока за един мол, ама какво да го правя. Вече сме тук от 15 дни и той си говори сам 😆 Исках през Ксанти да минем на връщане, но аутлета на Найк вече не работи.
sunshine, аз мисля, че бях писала, че и моята София е така. Два месеца 0+ килограми. Само на ръст +2см. Правихме контролни кръвни и всичко и беше наред. Понеже се храни, весела е и е супер активна, реших че е нормално и че просто някои бебета са си така. Не бих се притеснявала, ако детето е спокойно.

# 96
Аз лично и на двете деца им замествах хранения постепенно и спирах кърменето. Започнах с обяда, след месец и нещо следобедото хранене, след още толкова закуската и накрая вечерята. Нощните кърмения се махат последни, ако има такива. Синът ми ги спря след като заместих вечерята. Сега дъщеря ми още пие мляко вечер като навик за заспиване. И след около 2 часа пак иска мляко. Изпива първо около 110-120, после около 150 мл. Успокоява се сигурно, защото вечерята й е доста стабилна. Но и аз я отбих, защото получих мастит. Синът ми кърмих до 11.5 месеца, дъщеря ми до края на девети. Според мен децата до година трябва да имат поне 2-3 заместени хранения я, защото само млякото, било то кърма или АМ, не дава необходимите витамини и минерали. Особено желязо. Но все пак трябва детето да е водещо в случая. Моите и двете доста добре приеха твърдата храна и я търсеха пред млякото.
Заместването на кърма с АМ може да е много труден процес. Синът ми не искаше АМ, давах само сутрин около 2 месеца на попара и заместих с краве мляко. Дъщеря ми си го пие. Понамръщи се на Бебелан, но Аптамил и Тьопфер приема доста добре.
Аз кисело мляко на Ирина още не съм дала, а е на 10 месеца. Около годинка ще й дам. Тя вече доста добре пълзи и обикаля навсякъде. А от 2-3 дена се изправя по мебелите.

# 97
  • София/Севлиево
Моят както не пълзеше и не можеше да седне сам сега не мога да го удържа.Кисело мляко се пробвах да дам-не му е фен.И попарата не одобри.Обаче пък му хареса каша от елда с масло и сирене.

# 98
Bubamara9, дано не съм закъсняла. Много е близо до Космос.

# 99
Момичета , не съм писала от 2 месеца сигурно.
Свърши нашата почивка в България , общо взето супер недоволна останах но както и да е...
Бебко има вече почти 8 зъба -6 избили и 2 почти хаха . Станал е активен многооо , от 2 юни до сега е качил 250 гр и то тия дни до преди 5 дни не беше качил а беше отслабнал дори ... абе злоядко си е и това е, утре сме на контрола да го видиме
Сега стои прав  и ходи като го държиш подмишниците  голям калпазанчо е не се спира , иска само на ръце и като види че ме няма и направоо започва реване до безкрай Sad
Иначе относно болестите , от както се е родил да е пропуснал само 1 месец , дори преди 1 седмица беше с ковид отново , а от вчера пак е болен ...

# 100
Viala, как издържаш на толкова често разболяване, не знам... Аз спрях голямото от градина, защото с таткото полудяхме, след 3 поредни разболявания на цялото семейство през април, май и юни! Бебето три месеца не може да вдигне теглото, тъкмо оздравее и пак се разболее и ааайде пак 300 грама надолу. Тъкмо си върне теглото и пак разболяване. Даже се обвинявам, че съм лоша майка, че не я спрях каката по-рано и той страда милия. Дано не му се е отразило на развитието на дългосрочен план.
Какво ни чака есента ме е страх да си помисля.
Моят юнак е вече на 10++, не може да сяда сам все още, пълзи като гъсеничка, не се е научил на четири крака. Има 7 зъбчета, всеки момент чакаме 8-мото. Още се кърмим с пълна сила. Яде по два пъти на ден 40-80-100 грама, не си пада по плодовете. Сам не проявява интерес да се храни, нищо не си слага в устата, иска лъжицата, но само я размята и обявява с висок глас какво си има Grinning

# 101
Здравейте и от мен! Ние се прибрахме също след почти месец в Гърция. Сега всичко е в багаж, а аз съм по- уморена от колкото тръгнах.
София все още е само с два зъба. Много е подвижна, лази много бързо, иска да ходи. Днес ще ходим да купим буйки. Още се прибрахме и обърна масичка за кафе в хола. Установихме, че не е подходяща и сега ще я сменим. Контакти, цветя, шкафове-всичко е обезопасено. Много е любопитна, явно ще е и палава. При док сме в четвъртък и да видим дали след големия застой, най-накрая е качила 2 грама. Яде закуска, после към 10,30 плод, обядва основното откухнята, следобед крема и за вечеря супата, към 21,30 мляко и в леглото. Общо взето така. Само със съня през деня не мога да я свикна на някакъв режим. Общо взето спи 3 пъти. Преди обяд 30 мин., след обяд около час и малко и късния следобед 30 мин. Но пък като заспи към 21,30 и се буди чак към 7 сутринта.

# 102
Ние пак бяхме с Ковид 😔 Бебка вдигна само 1 ден температура. Но сега растът 3 зъба едновременно и отново е с темп. 😔 Моля препорчайте адекватен термометър.

# 103
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм доволна от Lanaform, електронен. Тъкмо оздравяваме и ние от Ковид и го сравнявах с електронен за под мишница. Показват 1:1. Ето такъв е:
https://lanaformbg.com/product/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0 … %b0-%d1%87%d0%b5/

# 104
Аз ползвам само галиев термометър. Нямам доверие на електронните. За много раздразнено бебе имам комплект първа помощ, в който има лента термометър. Отчита веднага. Много е полезно при пътуване. Комплектът е купуван от чужбина-метална кутийка с лепенки, дезинфекциращи кърпички и въпросния термометър.
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт