Сполучливи имитации на маркови парфюми - 44

• 69 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте, един малко по различен въпрос:
Потвърждавам мнението на Льоня, горещината много съкращава трайността. Огромна разлика от това да съм в офиса на 24-25 градуса с това да се разхождам по цял ден(защото в момента съм в отпуск и си обикалям доста из България) на 30-35 градуса.
Този момент често го споменават в ревюта в youtube - високи температури и влага убиват представянето.

# 571
  • Sofia
Няма да казвам пак какви сте подстрекатели всички тук, само ще споделя впечатления от последното ми залитане - поръчах парфюми от Divain - испанските по 100мл, които се коментираха преди време. Дойдоха за около 10 дни, безплатнна доставка. Поръчах:
Delina from Parfums De Marly - не познавам оригинала, преди това тествах и варианта на Martin Lion, който не ме впечатли, няваше никакво развитие. Този на Divain се разгръща много приятно и издържа порадъчно дълго.
Dolce & Gabbana from Dolce & Gabbana - когато ги получих се пръснах ентусиазирано и с четирите парфюма по китките и сгъвките и този ми се стори много тежък, старомоден и почти същия като този на Chanel, но днес се пръснах само с него преди няколко часа и ме изненада приятно. Определено се усещат цитрусовите нотки и после става много мек и женствен, не бих го определила като тежък.
Coromandel Les Exclusifs from Chanel - ще го тествам самостоятелно някой от следващите дни и ще споделя впечатления.
Matière Noire from Louis Vuitton - пак само от едно пръсване, но много мек, кадифен и топъл аромат. В началото е малко остър, но после омеква и започва да излъчва много женствен, луксозен аромат, примесен с дървесни нотки и за мен аромат на кожа.
Twilly from Hermès - само мостра. Има доста момичешко и свежо излъчване.
Не познавам никой от оригиналите, за да коментирам близост, споделям впечатления за ароматите, като съм далеч от описанията, които някои от вас правят.
Като цяло съм доволна от качеството на ароматите и дълготрайността на усещането им. Над 4-5 часа в жегите. Не усещам някакви, как да кажа, евтинджос нотки. Миришат като скъп парфюм. Хубавото е, че изпращат и малка мостра на поръчаните парфюми, ако не ти хареса да върнеш. Няма да връщам, но още не са разопаковани парфюмите и може да използвам някой за подарък.
Следващите дни ще пиша пак, като ми се посъберат още впечатления.

# 572
Като се напръсках първия път с Coromandel,бях в екстаз.Може би,защото бях пръскала други парфюми по различни части на ръцете си и ароматите са се посмесили.Три пъти го пробвах, в различни дни, при различни температури...накрая реших че даже и за ароматизатор за помещения не става.
Представям си 80+ годишна бивша учителка от немско начално училище,с накъдрена коса,облечена с бели панталони и кичозна феерична блуза на цветя,която слиза от Мерцедес-Майбах под ръка с любимия си шпиц...ужас Grinning
Мирише ми на стара антична тоалетка,върху която грижливо са били разположени най-скъпите парфюми...не е моето,никак

Като стана дума за Интенз,вчера пробвах Либре интенз в оригинал.Отврат.За мен това е един от най-отвратителните аромати,които познавам.После го усетих върху колежката ми,едва я изтраях около мен.Днес пък една клиентка се беше напръскала яко с него.Питах я умишлено дали е с него и тя изпадна в умиление че съм познала парфюма и...не мога да го сбъркам,отвратителен е,няма нищо общо със стандартния Либре,поне за мен.
Ако някой ще си купува имитация,да пробва първо оригинала.

# 573
Ох, аз съм така с Коко мадмоазел и Ла ви е бел. Не мога да ги изтърпя около и/или върху себе си.

# 574
Точно така на мен ми се повдига от Олимпията на Пако Рабан, а по едно време / май преди 3-4 години? / беше сууупер нашумяла и го свързвах с някаква евтина жена. Не в смисъл на лека, а просто на евтинджос.
От мен мнение за Red temotation- Zara, мноого як, гласят го за двойник на Бакарата,но според мен е и по-готин. 😁🥴
Някой ще каже,че я превъзнасям тая Зара постоянно, но за мен има промяна в ароматите им.
Много по-трайни ги намирам, и сполучливи също.

# 575
Изключително грозно е да споделяте личните си негативни асоциации. Те са си ВАШИ. САМО ВАШИ. И проблемът може да е във вас! Има почитатели на тези парфюми, които ги харесват, обичат и носят с удоволствие. Никога не съм изричала лоша дума по отношение на който и да е парфюм именно по тази причина. Всеки парфюм си има почитатели. Абсолютно всеки!

# 576
Плюс един глас за ароматите на Зара всичко което имам от тях е много добре направено и много трайно. Имам ли достъп до техен магазин винаги си купувам по нещо, никога не излизам с празни ръце. Препоръчвам ги, каквото и да купите няма да сбъркате!

# 577
Моля ви, не съм твърдяла, че проблема е в почитателите на тези парфюми.
Ето сега е моментът да се включи някой и да ме опровергае, като сподели имитация на някоя от фирмите, която е сполучлива, защото аз явно не съм улучила подходяща.
Пазя си половин бутилка от оригинала на Аквауоман на Роша, за да го сравнявам с наливния на Рефан. Доскоро всичко беше наред, но последния път, в шишенцето ми наляха нещо, което уж е този парфюм, а миришеше остро и неприятно. Дори не мога да го изпръскам за ароматизатор, защото дразни всички у дома. Не съм пробвала друга имитация, но съм отворена към предложения максимално близки до оригиналния аромат.

# 578
Имам от две години Coromandel от Divain, ще ми стигне за следващите 100, ако не и повече -не е за всеки, трябва да съм в специално настроение за него, да не е много топло или много студено, идеален ми е през есента, само тогава не ме убива пачулито и се развива прекрасно, пудрено и креместо с лека шоколадова нотка. На сегашните температури на кожата ми ми мирише на изгнили листа и влажно мазе, даже и не помислям да си го сложа.

# 579
Ох, аз съм така с Коко мадмоазел и Ла ви е бел. Не мога да ги изтърпя около и/или върху себе си.

И аз, и аз. Особено Ла вито. Не го изтрайвам, най-гадния парфюм ever!

# 580
Скоро получих от размяна Red temptation  на Zara, наистина е стил Бакарата, но на моята кожа след 2ч го няма. Имам техен и Nude bouquet- мноого ми е любим. И да си кажа с ръка на сърцето, че Облака на Заг, повече ми харесва от този на Ариана, така ме човъркаше да го пробвам, добре че ми направи отливка едно момиче. Версията на Заг е много по-наситена, ярка, развиваща се, трайна, в оригинал на моята кожа се усеща само кремообразната сметана за 2-3ч и никаква Бакара нотка.

# 581
  • Бургас
Ванеса, ти направо изтрепа с описание на Коромандел.Smiley Аз не посмях дори да се напръскам цялата с него, а само обилно си полях китките и щях да припадна. Имам проба от него от оригинала.Обожавам Шанел, но този парфюм  за мен е кошмар..Пачулито трепе там, усещам нюанси и от КМ и от Коко Ноар, понякога мирише точно на влажно мазе, не е за хора със слаби сърца, предизвиква сърцетуп.Та който поръчва него или имитациите му да си има едно наум.

# 582
Дали има имитация на Mon Paris Intensement ? Ще прегледам списъците , ама да не пропусна нещо.  То на първия сигурно има.

# 583
Red temptation на Zara и на мен ми хареса. Усещам силна дървесна нотка в драйдауна, която ми идва малко мъжка и затова все още се колебая за покупка. Сдобих се с отливка на Instant crush и за момента съм начесала крастата с аромат от тази ароматна група. Но като свърши, ще почна да мисля отново какво да правя 😆

# 584
  • вкъщи
Chocolat и аз търся имитация и на него, и на Mon paris. Онзи ден за белята си пръснах на блотерче и двата и много ги харесах.

Общи условия

Активация на акаунт