Нерешителен мъж

• 11 729
  • 328
  •   1
Отговори
# 240
Ми кво да ти кажа, тва са възможностите на маса хора, особено в районите, за които говоря. Знам че из форума всечки сме супер успешни и не е проблем да имаме 5 стаен апартамент в най-хубавите квартали на най-вървежните градове в страната, ама реалността е малко по-различна. Така че при наличие на голяма селска къща и разбрани роднини, поне си струва опита, ако не друго.

# 241
Dez,  то това са вариантите, или в дядовата ръкавичка със стринка и лелинчо, или в панелна кутийка. НЯМА КАК да има друг вариант, иначе как ще съществуват такива теми Grinning

# 242
Оспорвам силно частта с разбраните роднини и по-конкретно дали са разбрани. Не колко, а дали изобщо.

# 243
Определено къща в Симеоно и Бояна малко млади могат да си закупят.

# 244
Селските къщи са евтини, да си купят своя. Но после ставаш шофьор на децата на пълен работен ден.

Вариант е и да си седиш сам, при мама.

# 245
Да да, знам тук всички са най-най, всички живеят в палати, където са си ги купили и изплатили преди да направят 30, ама като знам тези работили за мене колко са далече от тва, няма нужда.
Така че пак да кажа, струва си опита при определени условия.

# 246
  • София
Плащай им повече!

# 247
Ами то нали затова идеше реч, че само жена, притисната от други обстоятелства.би се съгласила на "етаж". Липсата на финанси и друго собствено жилище, са си други обстоятелства, защото ако имаше жилище и финанси, никога не би се.навила на подобна конфигурация.

# 248
Ама в случая не опира до финансовата възможност, а до мързела и манталитета за грешните пари на някои. Трябва да са благодарни, че поне дъртите не са смятали също парите за жилище за грешни. Че иначе тоя млад мързелан-философ щеше да види безплатно 'собствено жилище', пардон - готов ремонтиран етаж, през крив макарон.

# 249

Иди кажи на Киро, от мен колкото зависи го правя Simple Smile

# 250
В България трябва да се въведат някои малко по-средновековни обичаи от други континенти. Ако синът ще води снаха и ще живее в къщата на родителите си, то трябва бъдещата свекърва да се пренесе в жертва веднага след медения месец. Вече там по какъв начин - ще се реши допълнително. Но трябва да отиде курбан пред бога на семейството (няма начин да няма такъв) и от там натаък снахата коли и беси официално. Но все пак и се дава на свекървата един месец, демек присъдата е все още условна, ако снахата не оправдае очакванията и синът му доди акъла. От друга страна, на снахата се дава възможност да пощади живота на свекърва си, но от тоя момент нататък трябва да замълчи и да не споменава името й при всякакви бъдещи търкания с мъжа си.
Допитване сочи, че 85 процента от бъдещите свекъри (бащите на зета) са съгласни с подобен ритуал.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 23:30 от Абуто

# 251
Joy Българи от старо време с пълна сила.
Направо авторката да иде с адвокат и да им покаже отде изгрява слънцето.
Само не мога да разбера, ако стане както иска тя – да сключат брак и отиде да живее на етажа, как аджеба ще се чувства по-сигурна и добре. Хептен хитрата сврака с двата крака.

# 252
Много трудно е и в повечето случаи направо невъзможно да накараш такъв мъж да се изнесе от наследствения си етаж.
Освен,ако жената има какво да предложи например собствено самостоятелно жилище.
Ама ако няма-той няма да се съгласи да изплаща 30 години кредит или да живее под наем.Защото си има етаж...защо да се напряга..
Така е възпитан.
И ако жената няма нищо свое и е много влюбена,обикновено се съгласява да живее в къщата на свекърите на въпросния етаж.
И в този случай е по-добре да има брак,че поне да я приемат като снаха.Защото иначе всеки път,когато има претенции ще и натякват,че е никоя.Просто такъв е селския манталитет..

Ако тя реши да си тръгне,нищо не може да я спре-ни брак,ни дете.

Иначе съм съгласна,че това не е най-добрия вариант и ще има проблеми.
Съгласна съм с мнението, но не винаги се натяква. Живях така около 5 години, три от които не бях официална снаха. Не съм чула недоволство и мрънкане. Всички ремонти сме правили ние, като аз съм избирала всичко. Да, има частични недостатъци, но пък има и предимства. Винаги можеш да оставиш детето на свкърите, ако са съгласни. В това отношение не съм имала проблеми изобщо.
А да, за секса. Ами какво да ви кажа, в панелния блок не ви ли чуват комшиите? Щото всички живеем в самостоятелно отделени къщи на един етаж. Ибда, а като имате деца и сте по цял ден на работа, ще кажеш че намирате специално време за секс и не че някое от децата не може да се събуди и да се разходи насам-натам. Айде, сега, нищо ново под слънцето. Разбира се, че в идеалния случай е добре да живееш отделно. Но много зависи и какъв е мъжа, както и какви са родителите му.

# 253
Ами мене лично не ме бърка съседите дали са ме чули, а детето спи дълбоко. Ама ще ме бърка да ме чуват нашите, или техните. Даже ще ми е ужасно неудобно и ще ми влияе на желанието със сигурност. Така че изобщо не е същото. Съседите са някакви странични хора, с които може и дума да не си казваш и дреме ти кво мислели, ама с роднините е съвсем различно, че и няма къде да избягаш Scream

# 254
  • Наблизо

Ето какъв е проблемът. Щом е най-важна любовта, влюбваш се в даден човек и искаш да сте заедно. Да, но не: с него вървят екстри под формата на задължителна свекърва. Дали ще шета, дали няма да шета, при всяко положение е жив човек със свой характер и не може да е безгласна буква в собствения си дом, а и ти не би го искал за майка ти.
Та така, искаш не просто да те обича, а да обича и приема майка ти.
Ами, това е промяна на условията по договора.
Wink
Да но същото се отнася и в обратната посока, като обичаме някоя жена трябва приемем и тъщата нали? Simple Smile
Само където в хиляди пъти е по-рядък вариант някой да е заврян зет и да живее с тъщата,за да се приемат нещата по същия начин.А и в България ( и в много други страни) се приема за срамно да си заврян зет и някой да се съгласи,трябва родителите на жената да предлагат доста и той да е пълен мухльо без нищо,за да се забие там.Особено пък всички в обща панелка.

Ох побиха ме тръпки само от мисълта да живея със свекървата.Аз дори с нашите не мога да живея вече,какво остава със свека...

Общи условия

Активация на акаунт