На море в България 2022г.! - 2

• 59 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Great Britain
Sunrise Blue Magic - година след ковида и не знам си коя поредна година.

С кое да започна хубавото или лошото ? И аз не знам.
Това беше нашето място, но защо когато едно нещо е вървежно се занемарява ?
Цените са прилично високи, за да има компромиси.

4 нощувки, без деца. Имахме приятели в All Suites и спонтанно го решиме, а и имаше свободни стаи в Блу-то.

Анимация - екипа на Блу е сменен, младежите са толкоз "утрепани, зелени и залюхани", че спокойно мога да кажа , че анимация няма. За 4 дни, един ден не ги видях да агитират за игри. Понеже седяхме на плажа до късно и вечеряхме късно, реално не знам дали е имало вечерна програма. Мини диско има и даже им пускат музика една идея до по-късно на дечицата.

Общи площи - около басейна е "избила" трева, при толкова много персонал, толкова ли не могат да ги накарат да хванат и да я оскубят или третират с нещо ?
Чистят сутрин рано, но ако някое дете си размаже сладоледа на обед, си седи така до другия ден.

Плаж - рано пиле, рано пее. До 8,30 се намират шезлонги и на 1ва и на 2ра линия. Към 10,00 шезлонги няма.
Запазвания има и от румънци (които преобладаваха) и от българи. Немска реч нещо не чух.
Шезлонгите вече са амортизирани от слънцето и са накъсани, чадърите са ок и пазят хубава сянка за 2 шезлонга.
Явно не се чисти, защото има някви бодили, които много гадно се забиват по краката. Не е болка за умиране де. На най-задната линия са сложили изкуствена трева, но не навсякъде.

Тази година морето е дълбоко, шамандурата е на има няма 10-12 метра. Това за неплуващите и с малките деца.

Барове:
Бийч бар - не съм го ползвал, защото е почти винаги с голяма опашка, похвално че има 3 ма души, които сипват по цял ден като гламави. Най-използван от гостите на All Suites. Към инклузива, както и миналата година - бира, 1-2 вида сок и вода. Аааа и кафе.

Пул Бар - вървиш малко повече (а и е полезно Simple Smile)) ), но имаш всички напитки и сравнително по-бързо от бийч бара. От 10,00 до 22,00

В петък си поръчах една мента 8 пъти и го карах да я излива в мивката, докато младежа "захапе", че лед не се сервира с ръце. Подадох оплакване и през следващите дни персонала използваха прибори. И така до следващото оплакване.

Лоби бар -а работеше до 23.00 и общо взето го посещавахме само след 22.00. Любезни и бързо работещи под зорките очи на камерите над главите им Simple Smile

Стаи - кратко и ясно - ок.

Ресторант.
Персонал - 95% от ромски произход, абе направо 100%
Определено на повечето им е първа работа, не знаят нищо и им липсват елементарни обноски на работното място, в работно и извънработно време. Стане ли 21:00 и се започва обсъждане на гостите на висок глас и едно маниерничене ...

Хигиена - средна хубост,  имаше не добре измити чаши и чинии. Имам лоши спомени от AI хотели (3 пъти сме ходили до спешни отделения), като цяло е приемливо. Не ми е приемливо да слагат приборите на масата директно, а не върху салфетки, но .....

Напитки - тука е приключение. Приключение да намериш персонал зад бара в ресторанта. Приключение да се разберете на обикновен български език, какво точно искаш. Е може в нас да е проблема, те пък защо са длъжни да седят на работното си място и то точно по време на обяд или вечеря. И точно заради нашите капризи ли ще се мъчат да седят на работното си място ?

Алкохола е на винпром Карнобат, има и 3те вида вина.
Соковете им са хубави, достатъчно сладки.

Десерти - ами страхотни са, няма начин някой да не си хареса нещо !
Свежи и вкусни плодове - диня, нектарини, пъпеш, ананас, ябълки и сигурно други.

Салати:
На обяд е малко зор да си намериш шопска/овчарска салата. Просто за 3 дни, в 2 от дните такава липсваше. Винаги можеш да си сглобиш сам.
Доста тежки зимни салати с майонеза(използват останали от предни хранения продукти). Избор има за всеки вкус общо взето

Има най-различни мезета. Правят много хубави разядки в купички или върху брускети.
Няколко вида сирена и кашкавал. 2 дни обаче сервираха стар пушен кашкавал. Горчеше си направо и беше като гранулясал:

Някой 100% се оплакал, защото на 3тия ден са решили, че може да натровят някой гост на хотела и го смениха с годен за консумация.

Правят страхотен таратор с копър и чесън, препоръчвам с мастичка Grinning

И идва момента да си вземеш основно, ей тука вече яко са "резнали гювеча".
Пилешки бутчета, многократно преправяни с различни гарнитури.
Свински жулиен в сериозна марината и адски солен, сещайте се сами защо.
Наденички, пържени кюфтета, фиш фингъри, пържени картофи и др. полуфабрикати.
Херинга за обяд, херинга за вечеря.

Гладен няма да останеш, има картофки, пица, ама като се замислиш тия неща ги има в десетките по-евтини хотели на Слънчака Wink

Снощи решиха да се отсрамят !
Миди, скариди с парченца октопод, сафрид, телешко в пепър сос, свински джолан.
Супер ! Ама няма как да не ни се набие в очите, че масите бяха изоставени с пълни чинии с миди и сафрид.
Мидите без попдправки, без сол, без вино. Сафрида недостатъчно изпържен и нагарчащ.
Само скаридите бяха ок. Язък за зейносаната храна. Аз много се дразня и съм наказвал децата си, защото си слагат повече в чиния, отколкото могат да изядат, но в случая ги разбирам гостите.

Румънците се побъркаха по пицата, изнасяха по цели чинии, без да ги покриват, без грам свян.

Изкарахме си супер и не съм се напрягал, защото идеята беше да се видим със стари приятели.
Излъгах, напрегнах се, единия ден ми отне 20 мин да си взема мента с лед Grinning

Мястото е хубаво, но препоръчвам да се ходи в началото и края на сезона, те ако сега правят такива дребни номерца, не ми се мисли август.

Русалка, всичкото това е заради теб, ще ми е любопитно да чуя у твоя подробен отзив. Simple Smile

Никакъв шанс няма да изсипя такива пари каквито коментирате за де ме обсъжда персонала,да ми маниерничи и да ми сервира гранясала, стара,преправен храна,да ми пипа леда с ръце и всички останали недоразумения.Отивам да разпускам, да почивам плащам за което.На пета трябва да ми се въртят.Благодаря за споделеното.Не съм очаквала да е различно.Затова надалеч където знаят как се прави туристически бизнес и клиента винаги е прав и качествено обслужени.

# 241
Цените тази година са безобразно високи. Миналата година почивахме в края на юли за 4 нощувки на ОИ в хотел Азалия за 1100 лв. за двама възрастни, тази година за същият период е 2200 лв.

Къде ги гледате тези бомбастични цени? Цената на Азалия за юли месец за 2-ма възрастни в двойна стая, за 4 нощувки на UALL излиза 1336 лв.
Ето Ви офертата https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-i-spa-azalii … ntin-elena-20918/

Кристал, вие на практика вече сте 3-ма възрастни и естествено е цената да е доста по-висока. Може да разгледаш хотели , в който деца на 13.99 се настаняват безплатно или с някаква отстъпка. Ето някой от тях: Приморско дел Сол, Сънрайз ол Суит Ризорт, Хермес, Жерави и на Слънчев бряг и на Приморско и Перла Роял Приморско. Вероятно има и други.

# 242
Затова надалеч където знаят как се прави туристически бизнес и клиента винаги е прав и качествено обслужени.
Според мен ако човек е решил да почива извън България няма смисъл да коментира в тази тема. Най-добре е да коментира в темата за съответната страна, в която ще ходи. Аз например не възнамерявам да ходя в Турция и не коментирам в съответната тема. Българското море е достатъчно хубаво и цените в пик сезон са сравнително нормални спрямо еквивалента, който предлагат съседните, а и въобще другите европейски страни.

# 243
  • Great Britain
[qwuote author=Мусковадоoo link=topic=1455389.msg44969594#msg44969594 date=1656354090]
Затова надалеч където знаят как се прави туристически бизнес и клиента винаги е прав и качествено обслужени.
Според мен ако човек е решил да почива извън България няма смисъл да коментира в тази тема. Най-добре е да коментира в темата за съответната страна, в която ще ходи. Аз например не възнамерявам да ходя в Турция и не коментирам в съответната тема. Българското море е достатъчно хубаво и цените в пик сезон са сравнително нормални спрямо еквивалента, който предлагат съседните, а и въобще другите европейски страни.
[/quote] Тази тема е като пътеводител,човек да си подреди приоритетите.Не става въпрос само за пари ,а и за обслужване.Не четеш ли?Обслужването качествено такова е най-важния елемент в картинката.И именно то определя като цяло крайната цена.Ти къде коментираш не ме засяга,лично,така,че коментираи  си,и остави моето коментиране на мен.Благодаря.

# 244
Моля за мнение как е септември? Никога не сме ходили тогава на море, миналата година юли, беше студена водата малкия не искаше да влиза. Друг път август много горещо ( тази година ще сме с бебе) и няма да е подходящо за цял ден на плажа. За около 9ти септември мислим на Камчия. Може и другаде, но не откривам за сега нещо близо до плажа и на добра цена към 50лв.

# 245
Продължавам да твърдя, че коментари от типа няма да почивам в България не са за подходящи за темата “На море в България”

# 246
Колебая се между Хасиенда бийч  Златка рибка и Империал Ризорт Слънчев бряг.... Искам и се да има анимация, голямото да се забавлява и в същото време храната да става за ядене, а не да се чудя какво да я правя малката и да и нося пюрета, тя е на 1.5г.искам ми се и плажа да е хубав, това ми са  трите изисквания, анимация, аква и храна. Благодаря ви предварително

# 247
Аз си анулирах резервацията за комплекс Галерия в Обзор. В обявата пише, че плажът е на 15 Мин (което не ми е проблем), но като погледнах на Гугъл мапса видях, че се минава през някакви супер диви места (което вече е голям проблем). И сега отново съм в търсене на изгодната почивка. Тази година наистина се очертава много трудна като избор!

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 23:23 от Mia Rulana

# 248
През септември е хубаво на море. Миналата година бяхме в началото на септември в Каварна, беше приятна водата.
През 2017 бяхме точно по 9 септември в Албена. Малко е хладка водата, но става за къпане, дори детето (на 5 години тогава) влиза в морето.
Хубавото е, че няма много хора, морето е спокойно. Най-много вълни и водорасли има през август, тогава има и много хора. Предполагам да ходя на море през юли или началото на септември.

# 249
  • Sofia
Продължавам да твърдя, че коментари от типа няма да почивам в България не са за подходящи за темата “На море в България”
Аз пък мисля обратното. И защо  мислите, че тези които сравняват чуждо и родно не почиват у нас? Точно обратното, имат база за сравнение и сравняват, а и не е ок да си затваряме очите, когато нещо не е наред, само защото си е наше. Лично мнение, с което не ангажирам никого, разбира се!

# 250
  • Сф
Така е. Аз от коментарите се ориентирам дали да рискуваме с бг море.

# 251
  • Great Britain
Аз пък мисля обратното. И защо  мислите, че тези които сравняват чуждо и родно не почиват у нас? Точно обратното, имат база за сравнение и сравняват, а и не е ок да си затваряме очите, когато нещо не е наред, само защото си е наше. Лично мнение, с което не ангажирам никого, разбира се!
Абсолютно съгласна.Базата за сравнение  е от значение за избора.

# 252
  • В.Търново
Русалка , вие откога сте?
13 август.
Притеснява ме също, че тази година ще е много дълбоко морето там.

# 253
Никакъв шанс няма да изсипя такива пари каквито коментирате за де ме обсъжда персонала,да ми маниерничи и да ми сервира гранясала, стара,преправен храна,да ми пипа леда с ръце и всички останали недоразумения.Отивам да разпускам, да почивам плащам за което.На пета трябва да ми се въртят.Благодаря за споделеното.Не съм очаквала да е различно.Затова надалеч където знаят как се прави туристически бизнес и клиента винаги е прав и качествено обслужени.

И какво полезно видяхте в този коментар?

# 254
Аз пък мисля обратното. И защо  мислите, че тези които сравняват чуждо и родно не почиват у нас? Точно обратното, имат база за сравнение и сравняват, а и не е ок да си затваряме очите, когато нещо не е наред, само защото си е наше. Лично мнение, с което не ангажирам никого, разбира се!
При по-внимателно проследяване на дискусията, ще видите че включването ви не е на място.
Така е. Аз от коментарите се ориентирам дали да рискуваме с бг море.
Да се четат коментарите е много полезно, но ако човек е взел решение, че няма да почива в България не е нужно да го споделя в тази тема.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 23:56 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт