Червено цвекло – бомба с витамини

  • 7 581
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 18 679
Колко време се пече цвеклото, завито във фолио и на каква Т?

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Правя ли зелева салата (+моркови, царевица....) почти винаги присъства и сурово настъргано цвекло. Мисля си, че сварено няма да ми хареса  Rolling Eyes
 Снощи същата салата + риба тон и броколи ни беше вечерята.

# 17
  • Мнения: 4 451
Ето и две рецепти от мен:
Салата от цвекло и маьонеза
Сварявам една глава цвекло и го настъргвам на ренде. Добавям счукан чесън, сол и черен пипер и заливам с една кофичка майонеза. Всичко се разбърква добре и става много вкусно.

Другата рецепта е салата "Винегрет", която научих от една приятелка рускиня. Сваряваме една глава цвекло , картофи  и един морков (цвеклото се вари отделно). Нарязваме и цвеклото и картофите на малки кубчета. Моркова също нарязваме наситно. Към тези продукти добавяме нарязано кисело зеле (а може  някаква трушия, ако нямате зеле), черен пипер, олио и оцет. Салатата е супер за ракийка.

# 18
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз правя следната салата:
1 глава цвекло
5-6 картофа
1-2 моркова
Всичко се сварява и се нарязва на кубчета, добавят се стерилизиран грах и кисели краставички - пак нарязани на кубчета. Овкусява се със сол, оцет и зехтин. Много любима салатка ни е тази Hug

Понякога добавям и варено яйце, също на кубчета

Общи условия

Активация на акаунт