Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 361
  • 841
  •   1
Отговори
# 630
По принцип в Германия си обвързан с договор, който е валиден и за двете страни. При преждевременно прекратяване едната страна дава на другата оставащите наеми до края на договора. Няма как хем да си на срочен с договор, хем с предизвестие, двете неща взаимно се изключват. Simple Smile
Обаче много често е даването на Zwischenmiete или Untermiete. С две думи, ти си под наем, но за известен период се налага да те няма и даваш жилището на трета страна.
Друга опция е да видиш, че жилището ти е голямо/скъпо и си правиш WG(Wohngemeinschaft). Това е супер масово и повечето необвързани германци живеят така. Ако ти си основният наемател, даваш другата стая/стаи под наем. В Бг мисля, че това не е толкова разпространено.
Иначе мен ме изненада колко са евтини наемите във Валенсия, 600 евро са си почти софийски наем. А все пак в София си на гаден въздух, а във Валенсия има 8 дълги плажа. Simple Smile

# 631
Аз не разбрах за Валенсия за прилично жилище в нормален,спокоен квартал ли става дума,или по-лилавите както стана дума при продажбите на жилища?

# 632
Аз не разбрах за Валенсия за прилично жилище в нормален,спокоен квартал ли става дума,или по-лилавите както стана дума при продажбите на жилища?
По-скоро е второто. Средните цени в хубавите райони без постоянно живеещи лилави не са ниски. Или поне на мен средна цена от над 20 евро за м2 не ми се вижда много ниска.

# 633
Мъфин за примерите,които си дал ми ясно.Не е евтино предвид,че в Еспаня доходите са по-ниски от др.страни в ЕС,а тези наеми са сходни с наеми в Германия и Нидерландия и то с мн.компромиси и пак зависи кой град,локация и т.н.Аз питах по-горе,но не е станало ясно.Къде са тези наеми 600евро във Валенсия?Дали е в кофти квартал?

# 634
  • Варна
Да, кварталът определено е важен. То иначе във варненския цигански квартал има наеми по 100 €, нищо че плажът е на 3 км.

# 635
Мъфин за примерите,които си дал ми ясно.Не е евтино предвид,че в Еспаня доходите са по-ниски от др.страни в ЕС,а тези наеми са сходни с наеми в Германия и Нидерландия и то с мн.компромиси и пак зависи кой град,локация и т.н.Аз питах по-горе,но не е станало ясно.Къде са тези наеми 600евро във Валенсия?Дали е в кофти квартал?

Не знам, някой в темата си беше купил апартамент във Валенсия в квартал с около 600 евро наем. Във Валенсия съм бил само турист няколко пъти. Иначе и в Германия наемите на цяло жилище се движат около 2к в Мюнхен за новодошлите.

# 636
Във Валенсия най-евтиния  апартамент с две спални ще е 600€, задължително ще е в по-гаден квартал и в сграда без асансьор.

За сравнение подобен в София трябва да е 600-700лв или от най-евтините възможни.
За Варна 400-500 макс

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 12:28 от Alexslav

# 637
  • вкъщи
Момичета препоръчайте ми читава агенция в Пловдив. Сблъсваме се само с мошеници, качват обяви, а после предлагата други мизерни апартаменти. А ние живеем в Бургас и всяка седмица да взимаме отпуска и да бием път до Пловдив за лъжливи обяви, много ми идва вече.

# 638
  • Варна
Не мога да дам препоръки за Пловдив, но се сещам, че може да искате дистанционен оглед с видео.

# 639
Момичета препоръчайте ми читава агенция в Пловдив. Сблъсваме се само с мошеници, качват обяви, а после предлагата други мизерни апартаменти. А ние живеем в Бургас и всяка седмица да взимаме отпуска и да бием път до Пловдив за лъжливи обяви, много ми идва вече.
Работете само с един брокер от реномирана агенция. Нека той ви отсява обявите. След това да насрочи няколко огледа за един ден и да дойдете.

# 640
  • вкъщи
Въпросът е с кой брокер,в коя агенция? Защото предложения уж много,реално нищо.

# 641
  • Бургас
Разпитайте в Пловдивските групи във Фб за конкретен брокер. Ще ви дадат много имена
 След това му се обадете и си кажете изискванията и да търси. Така той става ваш брокер. Работите само с него.
Тези от обявите не са ваши, колкото и да им звъните, няма да се ангажират.

# 642
  • София
Сигурно и във ФБ има групи за квартири в Пловдив. Може да ги огледате. Ако имате познати в града и те са доволни от определен брокер - вземете му координатите.
Ако е за студент - сещам се, че около университетите разлепват обяви от собственик за квартири.

# 643
На мен ли само ми се струва, че наемите са дръпнали малко напред.  То си е резонно на фона на бомбастичните продажни цени,  но дали е така?

# 644
  • Варна
Целият живот поскъпна бомбастично, нормално.

Общи условия

Активация на акаунт