Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 329
  • 841
  •   1
Отговори
# 675
На морето нощувките са по 30 лв на човек, като има и по-ниски дори...та сравнението с Гърция не знам колко е коректно, да се изкарва същото като пари, за спане...

# 676
И какви условия предлагат за 30 лв. нощувка?

# 677
Нормални. Съвсем нормални, уверявам те...виж къща Фоти в Поморие например, 60 лв е двойна стая...и прецени какви са.

# 678
  • София
Мой познат, работещ основно отдалечено от доста време плаща наем за гарсиониера, която ползва само 2-3 дни месечно, когато му се налага да ходи до офиса в София, за да не се занимава с хотели.

И аз имам двама такива младежи от провинцията. Тук са в двустаен, редуват се в идването, кухнята почти не я ползват. Не им пречи, че обзавеждането не е много модерно. Но имат къде да си оставят няколко дрешки и по 1 лаптоп. Винаги плащат наема и сметките на време, нямат претенции за нищо. 2 месеца провеждах кастинги докато ги намеря. Но пък съм сигурна,  че няма да имат домашно животно.

# 679
Току що прочетох статия : Нов вид имоти обръщат пазара у нас.  Тоест нещо, което е отдавна  в много западни държави. Строителите дават под наем цялата жилищна площ и наемат фирма за управление на имота/чистота, ремонти, събиране на наеми/.  Сега ситуацията е доста несигурна в строителството, но не е никак далече това да стане факт.

# 680
Току що прочетох статия : Нов вид имоти обръщат пазара у нас. 
Нищо не обръща едната сграда която са изрекламирали в статията, то и сега има такива по морето, дори не е новост.

# 681
  • София
Да, отдавна има подобна услуга - управление на имоти.
От нея се възползват хора, които отдават в друг град.
И в моя блок има 2 - 3 апарт. Собствениците им са в чужбина, а от фирма поддържат имота и контактуват с квартирантите.

# 682
  • София
Познат строител направи така преди няколко години. След година-две разпродаде апартаментите. Печалбата от строителство е далеч по-добра, отколкото отдаването на дългосрочен наем.

Струва ми се вариант за някой, който иска да се пенсионира. Ако искаш обаче да правиш бизнес, това е дейност с по-ниска доходност.

# 683
Имам познат строител, има няколко такива сгради. Построени са много, много добре. На по 15 г. Са, но по мазилката отвън няма следи на времето. Той сам си го управлява. Сега ще започва още.една сграда. И тя ще е за под наем. Така че, и за мен това не е новост, но може да стане по-често срещано

# 684
  • España
Кое поред вас е по -доходоносно : отдаване на апартамент за дългосрочен наем или наемане на фирма , която да го управлява за краткосрочни ( тип booking или airbnb) ?

# 685
  • Бургас
Много зависи от местоположението на апартамента, град, обзавеждане и т.н.
Виж средни цени за дългосрочен наем, свържи се с фирма да ти даде прогнозен доход и прецени.
Ако говорим за София - имоти в център и до метро вървят добре краткосрочно, по-далеч дори и самите фирми отказват да се занимават.

# 686
  • España
Да , апартаментът е в София с много добра локация , в нова красива жилищна сграда. Имах квартирант близо 5 години , но си заминава в чужбина и сега съм в сериозна дилема , а и не съм постоянно в България ….

# 687
Влизам да споделя нов за мен, но сигурно отдавна познат трик на брокерите. Отдавам жилище, казала съм на брокера каква цена искам, плащам си комисонното възнаграждение и т.н. Прави ми среща с клиента, чете той вече моя договор, внася си данните и на оставеното място за наема цена вписва цена с около 12 евро по-малка. С учудване обръщам внимание на това, оказва се, че така му го е обявил брокера. Носеше депозит, изглеждаше съвсем приличен, адекватен и възпитан кандидата. Обясних, че сумата която съм обявила, е била друга, брокерът гледа настрани, нагоре и навсякъде, само не към мен. В крайна сметка направих компромис, нямах време, налагаше се да пътувам същия ден.
Имайте предвид тези брокерски хиртини - некоректно и подличко, но се случва.

# 688
  • Варна
За 12 евро... леле!

dyvaromi, щом не си постоянно в България, кой ще обслужва апартамента?

# 689
  • Бургас
Затова сама си пиша договорите и празно поле оставям само за датата.
Много тъпа ситуация, а още по-тъп е брокерът.

Общи условия

Активация на акаунт