🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 1)

• 41 824
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
Мадамата с черното роклЕ- на много странно място са ѝ сложили микрофонЯ  Simple Smile  Като недооскубан мъж е.
На Маги прическата е топ Simple Smile  вчера беше с такива изправени клечорляци.

# 466
Днес само на визиите им успях да обърна внимание. На Явор хич не му прави услуга жълтото. За сутиена вече сте казали. Но пък обича да говори за чуждите килограми. Явно неговите не му пречат.
Вики ми е странна. С тия твърде широки дрехи дава вид, че не си харесва тялото. И май покрай отслабването се е състарила преждевременно в лице. За тези назолабиални бръчки й е рано. И в устата има нещо странно. Артикулира така, сякаш й липсват зъби. Малко като спукана топка е. Ох, знам, че съм лоша...
Но изобщо цялата компания без Маги ми изглеждат твърде похабени за възрастта си.

# 467
Ясен ми е симпатичен в цялата си недодяланост и ниско-заоблена неперфектност. Излъчва интелигентност някак.
Симпатично меню, добре комбинирано, но нищо невиждано в Черешката. На всички от компанията им беше вкусно, забавляваха се и бяха по-очупени от вчера. Домакинът е влизал поне няколко пъти в кухня, личи че готви. Масата и жилището на Козеви не е най-добрия избор на място. Да бяха позабърсали праха от пианото барем.
Девойката с крещящите дрехи е много неприятна. Цвети била.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 22:51 от Mößbauer-Effekt

# 468
  • София

Сезон 17 Епизод 22

Черешката на тортата (21.06.2022)

# 469
Авокадо и аз обичам, но си е скъп продукт и ако видя промоция, понякога вземам. Не е нещо, по което човек да се превъзнася. Скаридите също са нещо, което не вярвам, че е продукт, който да се поднася много често на трапезата. За мен това си е снобарщина. Хумусът също не е типична храна. Искам да им видя майсторлъка на тези елитници на храна, която и те, и повечето хора правят. Там ще лъснат нещата. Това с чесъна и подправките, че не се пържат в началото, Манчев и всички шефове го повтарят от години. Представям си какъв горчилък става. Хубава пържола си е също трудна работа, както и баница. Разядките - там всеки показва уменията си - Снежанката, Руската и т.н.

# 470
Едно време имах едно гадже, което посрещах все с завъртяни манджи, разбирай некви изискани ястия, да му доставя удоволствие за очите и сетивата. Гощавам го аз с поредната измишльотина, а той: Това е много хубаво, ама дали можеш да наготвиш една обикновена манджа, яхнийка, тъй със сосче, да топнеш лебец в нея. Готвела съм все модерни манджи, ама хората в ежедневието не се хранели така. Joy Sunglasses Не бил убеден, че мога да готвя  "обикновени" манджички. Викам мога, бе, аз те храня с нещо различно от манджите на баба ти, ти не, яхния, та яхния. Е, наготвих му и яхния, и гювеч и там квот се сетите "обикновено" и остана много доволен. Установи, че, готвя вкусно и ако съм му жена ще мога да го изхранвам с нормална "ежедневна" храна. А за празник по така. И се успокои. Дори ми предложи брак. Joy

# 471
А ти що не прие? Щото не можа да оцени твоите гурме специалитети? 😀

# 472
Глупостта на младостта, Ази.
Читав беше младежа, много читав. Нищо, че не оцени гурметата ми и залиташе по бабините манджи. Grinning Wink

# 473
Мивката на Виктория е от ИКЕА, за това написах цената ѝ, в ИКЕА САЩ е 178 долара.
Аз съм имала друг модел тяхна мивка и съм доволна.

Мивката,която на мен ми се предлагаше,беше от друга фирма,която се занимава с обзавеждане на кухни по поръчка. Това имам впредвид.

Вечерята беше ок,но ми втръсна от спагети с морски дарове.През вечер ни ги предлагат.
Интересно направена торта гараш.На мен по друг начин ми се получава/я правя,но утре ще опитам по неговата рецепта.По-скоро направи кекс с орехи по мое мнение.

И пак се споменават килограмите.И то все от делебаци..хайде нема нужда.

# 474
За мен пък авокадо и хумус вече съвсем не са нещо екзотично, под път и над път се продават. Има ги и в менютата на доста от не особено високия клас заведения. Много обичам и двете Yum

# 475
добре сготви, но наистина аман от едно и също в менюто. толкова не могат да измислят друго. личи си, че ясен има някакви умения, но никакво въображение.
 moonriver , разбира се, че не са екзотични, по-скоро са много достъпни и лесни за поднасяне.
булките, които много обичат животни, но все пак ядат убита риба и морски дарове, са много скучни. може би освен тази с чалга визията - тя е дразнеща и, както се оказа, злобна и явно желаеща да спечели този безценен плакет. наистина някои хора губят от подобни участия. кютай си там в кьошето, никой не те знае....

# 476
Авокадо и аз обичам, но си е скъп продукт и ако видя промоция, понякога вземам. Не е нещо, по което човек да се превъзнася. Скаридите също са нещо, което не вярвам, че е продукт, който да се поднася много често на трапезата. За мен това си е снобарщина. Хумусът също не е типична храна. Искам да им видя майсторлъка на тези елитници на храна, която и те, и повечето хора правят. Там ще лъснат нещата. Това с чесъна и подправките, че не се пържат в началото, Манчев и всички шефове го повтарят от години. Представям си какъв горчилък става. Хубава пържола си е също трудна работа, както и баница. Разядките - там всеки показва уменията си - Снежанката, Руската и т.н.
Ох, нали ги видяхме! Мусаката на Бежанска беше гола вода.
Друг е проблемът, според мен.
Хората, които участват в Черешката не са кулинари. Повечето за първи път влизат в кухня и се хвърлят да готвят скариди, сьомга и авокадо. Десертите им са почти винаги крем с маскарпоне, бисквитена торта или цедено кисело мляко със сладко. Защо? Ами, защото е бързо и лесно, а при някои си е позьорщина.
Но общо взето, каквото и да сготвят е без желание, без опит, просто отбиване на номера.
Ако случайно някой излезе от рамката и сготви вкусна истинска храна, примерно Моник, се вади веднага секирата.
Обаче забелязвам, че отмина модата на безглутеновото хранене в Черешката, сега е актуално вегетарианството.
Ще видим докога.

# 477
  • София
Колко точки получи Ясен?
Днес Тома пак ще предложи хумус. Laughing
Той ще посрещне своите гости в дома на свои близки приятели с топла изненада. Менюто, което Тома ще сервира, включва побългарена италианска салата „Капрезе“ и пукани люти чушки с апетитен дресинг. Предястието ще бъдат тиквички с кашкавал и крема сирене и веган пастет, изпратен специално от тъща му. За ВИП веган гостите домакинът ще приготви хумус с лъжички от селъри, основното ще бъде дърпано свинско в гювеч, а десертът – торта с яйчен крем и плодове.

# 478
  • София
Аман от тези снобарски гозби. Не могат никога да ме нахранят. И са банални вече.
Не ми харесва когато не посрещат гостите в собствените си жилища. Който ги посрещне там винаги получава по 1 точка отгоре в моите очи.
И докога ще се готви едно и също. Манчев сляп ли е, няма ли да направи някаква забележка или това е капацитета на участниците. Наизустили някаква рецепта и айде да сме по-различни, а всъщност са в общото сиво на новото ''модерно'' Пригответе една мусака, един гювеч или едни пържоли, да ви видим тогава. Тогава 90% от зрителите ще разберат що за готвачи сте.
Каккъв беше този барплод. Едните под него, другите доволно над него.
Поне готви човека, личи си по някои движения и начина по който обясняваше някои неща.
Хумора на Китодар не е за всеки, аз съм му фен.
Много са му 39 точки на Ясен.

# 479
Днес Тома пак ще предложи хумус. Laughing
🙄 Нали сам изкоментира тиквичките на Виктория, пълнени с хумус, че "не са моето, но ми харесаха", ся и той от къде го изрови тоя хумус!? Толкова безвкусна паста, като смляно варено дърво ми е това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт