Отговори
# 1 170
По БЕЛ са били три деца от неговия клас заедно, по математика - две. Не че не се познават и с поне част от децата от другите паралелки, но пък и не са чак толкова близки, че да рискуват да си подсказват
Иначе, да, има училища, в които подсказват малко на децата, за да не са съвсем трагични резултатите. Само че дори и с подсказването, там точките накрая са по 30-40 максимум, не са 80.

# 1 171
  • София
Flowers Four Leaf Cloverи аз се развълнувах от поста на jdodo. Моята дъщеря също е разочарована от представянето си на изпита вчера. Толкова се готви за тези изпити през последните 2 години. Не е успяла да реши 21 задача и сега е изпаднала в депресия, че може да не я приемат в ЕГ, за която си мечтае..
Между другото никой от съучениците и не е успял да реши задачата.. Говорих и с мои колеги, чиито деца се явиха на НВО и те са сред неуспелите да решат 21-ва.
А действително не е на живот и смърт ако не учи в най-елитното училище. В крайна сметка има и други добри училища, а всичко опира и до мотивацията на детето да учи.
Стискам палци на всички дечица да да доволни от класирането и все пак ако не попаднат в най-желаното училище да не го преживяват толкова. Живота продължава.Flowers Four Leaf Clover

# 1 172
  • София
По математика във въпросната стая са били 12 деца, един зад друг (не през чин). Засичат се по 3-4 деца от клас, но се познават добре и с децата от съседните класове. Преписалата по БЕЛ девойка онзи ден, вчера очевидно не е могла да повтори схемата при другите квестори и е казала на съучениците си, че се стяга за БУЗЕМА:). (Да се има предвид Златарски 😉😀)
Belvedere, писах пo-назад на cydonia - изчакайте да излезе статистиката и резултатите. На този етап е рано за заключения заради една нерешена задача, която очевидно е масово нерешена.

# 1 173
# 1 174
При нас са били по 8 деца в стая. А им бяха казали и че има видеонаблюдение, което нямам идея дали е вярно. Квесторити бяха от други училища от общината. Мислех, че навсякъде е така и фактора преписване на НВО е сведен до минимум. Иначе определено би било доста нечестно.
По контролни иначе здраво се обменя информация и при нас. Особено между класовете. Обикновено първите правили контролно дори успяват да снимат теста и после по вайбър става предаването.

# 1 175
Извинявам се че нахалствам. Искам да попитам как става класирането след 7 клас. Знам че е по точки от НВО-тата + точките от годишните оценки по съответните предмети. Въпросът ми е, ако за едно място се борят двама- трима ученика с еднакъв бал, как става класирането. Има ли значение дали са се записали по рано или не?

# 1 176
Ако се борят за последното място в паралелката. При равенство по един показател, се преминава към следващия.
1. Сбор от резултатите от националното външно оценяване.
2. Сбор от балообразуващите оценки от свидетелството, преобразувани в точки
3. Средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, преобразувани в точки
4. При ново равенство приемат всички ( надпланов прием)

# 1 177
Аз пък като една потърпевша от многото езици, които съм учила и недоучила и в последствие неупражнявала и забравила, съм на мнение, че .....подкарва втори, трети и т.н.
И аз така мисля. Детето, от което тръгна коментарът ми, е с перфектен испански, доколкото разбирам. Затова не съм твърдяла друго - това са всеизвестни неща, все пак - затова и не съм ги обяснявала.

Аз също съм с три чужди.
Основното е, че трябва да се поддържат. Испанският ми беше на отлично ниво, но преди 25 години. За това време, почти без активно използване, се сещате какво стана, докато не се засрамих и започнах да възстановявам. Всъщност темата е дълга и в нета определено думите са извор на недоразумения. Както и се оказа.
Понеже се поувлякох, Simple Smile за мен език се учи или поддържа, както искате го наречете, цял живот. Защото е жива, променлива материя и може да се окаже в един момент, че Ви е убегнал съвременният език, дори не само сленг. Въобще интересно е, наистина базата трябва да е здрава и след това превключваш на съответния език. Трябва да можеш да мислиш удобно на него.
И основното е детето да го харесва ( открих топлата вода). Казвам го, защото аз пък имах период, в който испанският ме дразнеше.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 18:57 от vasilenae

# 1 178
  • София
Дидева, желязна си!
Как имаш сили и нерви през няколко страници да обясняваш едно и също?

# 1 179
Днес ми е много свободен ден. Sunglasses
Иначе имам един файл с ЧЗВ от времето, когато още обсъждахме престоящите тогава промени. Мисля да започна да го ъпдейтвам и само да копирам. Joy

# 1 180
  • Пловдив
Медицинското свидетелство за професионалните гимназии още при кандидатстване ли се прилага или при записване?

# 1 181
Досега можеше и по двата начина. Но така или иначе трябва да се носи при записването.
Тя системата си пише при избор на професионална паралелка, когато подреждаш желанията: Внимание! Тази паралелка изисква медицинско свидетелство. Ако не прикачите такова, е необходимо да го представите при записването. В противен случай губите мястото си в класирането.

# 1 182
  • около Варна
Аз съм била квестор и на НВО и на ДЗИ, задължително в зали с видеонаблюдение. Не мога да си представя как може да се препише, но явно пак зависи от училището и квесторите. Навсякъде където съм била, толкова строго и стриктно се спазват правилата, че и затворници сигурно не са толкова добре охранявани. В нашето училище са махали етикети на водите и обеците даже.

# 1 183
  • Пловдив
Обеците защо?
Нещо явно никак не съм изобретателна в преписванията 🙄

# 1 184
  • София
Видеонаблюдение - ако въобще има камери или ако закачените не са декорация, а  работят WinkТо ако имаше камери навсякъде, нямаше да има ежегодно гафове на квестори, които щяха да са наказуеми при оплакване - говорят по тел или помежду си и пречат, не дават да се пише по разпечатаните листове от първата част и карат децата да пречертават, правят си  удобно оглушки при опити за  консултация между учениците... Не всички, разбира се, но ги има.

Общи условия

Активация на акаунт