Косопад - тема 23

• 42 017
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
На мен след двете раждания до около 6 месец ми окапваше косата и после излизаше нова на нейно място , като втория път просто изникна бяла Sad . Но сега е различно окпаването , по - мащабно ми се струва и по-бавно сякаш израства новата коса . Дерматоложката ме диагностицира с андрогенен косопад, който ми се струва че е свързан с хормонални проблеми , а казва ,че няма нужда от изследвания - аман от лекари.

# 661
  • тук-там
След ковид косопадът е драстичен! И не е хормонален, а от стреса, на който подлага вирусът тялото ни. Висока темп например директно атакува фоликулите.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 20:02 от mtz

# 662
След ковид косопадът е драстичен! И не е хоронален, а от стреса, на който подлага вирусът тялото ни. Висока темп например директно атакува фоликулите.
Много хора са изкарали Ковид, без да разберат за това, обаче разбират от последствията му. Така че можеш да нямаш никаква температура дори. Аз съм един от многото такива примери.

# 663
И се оказва, че след прекаран Ковид при всеки различно време продължава косопада.

# 664
И се оказва, че след прекаран Ковид при всеки различно време продължава косопада.
По различно време започва и е с различна продължителност. Не е еднакъв за всички като по учебник.

# 665
  • тук-там
Темп е само един от каталозаторите.

# 666
Темп е само един от каталозаторите.
Абе температура може да вдигнеш от всичко. Това е най-малкия проблем дори. Проблема е, че ти скапва доста системи в организма. Мен например ме удари в сърдечно-съдовата и сега пия повече хапове, отколкото баба ми докато беше жива на 90 години.

# 667
  • тук-там
Мен ме удари в мозъка и още карам лонгковид. Ама това какво общо има?! Аз се опитах да кажа друго, че вирусът дори и леко изкаран, е стрес за тялото, който може да причина косопад. Точно за това съм написала, че темп е “само един” от факторите.

# 668
По различно време започва и е с различна продължителност. Не е еднакъв за всички като по учебник.

Фелисити, неща споменала, че ще резюмираш изследвания на румънски университет относно Ковид косопада.Може ли да разкажеш важното от статията?

# 669
  • София
Здравейте! От няколко дни ви чета, защото и аз имам косопад, който се появява всяка есен и обикновено за него пия витамините за коса на Солгар или Maxi Hair, но ефекта е почти нулев. Тази година реших да си направя изследвания преди да купувам добавки. Резултатите според това, което прочетох в темата май не са много добри...
Може ли да изкажете мнение и вие?

Хемоглобина не съм го изследвала, последно го изследвах месец май и беше 130.
Мисля, че на пръв поглед витамин Д е на долна граница и ще се наложи да го приемам. И феритина ми е много нисък, според вас дали да започна да взимам желязо?

# 670
Феритин <0.500
Желязо - 12.6
За вливане ли съм? Изпаднах в жестока паника от видяното.

# 671
Дай референтните все пак...Но да, звучи си стряскащо. Може ли да е грешка?🤔🤔 За вливането не мога да дам съвет, нямам опит.

# 672
Референтни 13-150
Преди месец желязото беше 8 и без да приемам никакви хапчета се качи до 12.6?може би от феритина е взел?

# 673
може би от феритина е взел?
ДА, най-вероятно. За това служи феритинът- нали е запасът от желязо. Като няма от другаде за нуждите на организма, взима се оттам. Помисли за храненето- набавяш ли си нужното (но при такъв дефицит- ако не е грешка- си трябва суплементиране минимум, ако не и вливане), има ли евентуална пречка за усвояване на желязо от храната, има ли кръвозагуби някакви, отделно и цикъла...

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 14:17 от dolce miele

# 674
Посетете хематолог. Не се лекувайте по БГмама.

Общи условия

Активация на акаунт