На море в Поморие 2022 г.

• 43 612
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Ние бяхме в началото на юли миналата година имаше хора,но чак лудница не беше.Живяла съм 5 години в Несебър целогодишно,еми знам какво е лудница,особено на Слънчев е ад.Днес пристигнахме в Поморие,имаше трафик,но в момента е тихо и спокойно.За капак баткото е болен,а малкото вади зъб.Но за две седмици все ще имаме един нормален ден надявам се.

# 196
Забравихте При Американеца. Заведението е първокласно.
Омарът, който е до центъра, а не на плажа, също е много добър

# 197
Забравихте При Американеца. Заведението е първокласно.
Омарът, който е до центъра, а не на плажа, също е много добър
И на плажа има. Добър е, да.

# 198
Аз пък съм супер доволна от Поморие. Има достатъчно заведения, където можеш да седнеш.... Дискотеки и дрогирани боклуци може и да няма, но не ми и трябват(има си Слънчака за това). Магазините са им супер заредени, има "от пиле мляко" и аз с моите претенции и различен начин на хранене напълно ме удовлетворява! Щом на центъра има пекарна и всеки ден имат прясно изпечен хляб от лимец с квас😉. Затова има толкова курорти-за всеки според нуждите... Аз не "маам цаца с бира на плажа"... Не знам какво разбирате под неразработен?! - Да не цитирам друг курортен град където в 8.30 сутринта нямаше кафе  къде да купя,камо ли мляко без лактоза, всички вендинг машини заключени, персоналите едва в 9.00 се влачат с гурелите... В Поморие нямам тоя проблем

# 199
В момента вече е лудница в Поморие. Както вечер в центъра, така и на плажа. Пред Гранд хотел Поморие и Бутик Роуз Гардън плажът е пълен особено на свободната зона.
Има доста не работещи заведения.
По плажа в момента ги отварят.
Днес е червен флаг. Водата се размъти малко.
Иначе да споделя за Бутик Роуз Гардън - пълна пародия на ултра ол инклузив. Като цяло комплекса е хубав, но храната не става.
В ресторанта Роуз Гардън готви шеф Таньо Шишков и винаги е пълно.

# 200
Това плажа пред Гранда ли е? Реални ли са цените на чадъри и шезлонги?

# 201
Цаца с бира искам в Поморие, къде става?

# 202
Това плажа пред Гранда ли е? Реални ли са цените на чадъри и шезлонги?
Да, цените са актуални и са за чадърите и шезлонгите пред Гранд хотела. Там бяхме и тези от Роуз Гардън. Иначе другата снимка със свободната зона е по към Роуз Гардън.
Цаца с бира има навсякъде. На барчето Рая бийч порциите изглеждаха примамливи.

# 203
По източните плажове са по 7 лв всяко, чадър и шезлонг, 3 лв шалте.
Тези цени 3.60 нереални ми се виждат направо...

Цаца сме яли зад блъскащите колички, на алеята, където има маси наредени дървени...не че са нещо уау...3 лв е 100г цаца и картофките и те толкова...май са само вечер, не знам де...през деня не сме ходили натам...

# 204
Няма как в Поморие да няма всичко по хранителните магазини, все пак те не съществуват само за туристите, работят си целогодишно. Все пак Поморие е град с постоянно целогодишно население, а не к.к. като доста такива около него.

# 205
Най-хубавата цаца и въобще и други риби е на една караванка до сградата на Общината(не знам как се казва). Мин година човека отваряше в 17.00 и се виеха опашки до последно. Уникално приготвени, пресни риби, няма да ти мирише, да ти горчи, да е старо олиото... Евала му правя!

# 206
  • Поморие
Здравейте, мили хора! Привет от Поморие! Имаше въпрос дали блъскащите колички са тук. Да, тук са от 3-4 дни. Има още два атракциона до тях в парцела и стрелбище. Късно дойдоха тази година и даже в един момент си помислих, че може да са се отказали. Знаете, че времената са несигурни. инфлацията се отразява на всички и на туристите и на местните. Не съм ходила на плажа, но видях снимка от пред Роуз Гардън и искам да каже, че изглежда спокойно. Защото аз помня едни други времена...Когато карфица дахвърлиш, няма къде да падне - Говоря за 80-те години на миналия век.  Наистина от поне 5-6 години в Поморие няма шумни заведения и лично на мен това ми харесва. Поморие наистина се утвърждава като курорт от семеен тип и затова се посещава предимно от семейства с деца или възрастни хора, които търсят спокойствето и лечебната кал в нашия град. Другото хубаво нещо е, че на всички плажове в Поморие морското дъно е полегато и без ями и камъни, затова е подходящо за деца - и на източния плаж и на южния. Изключение прави единствено плажът при "Американеца", който е новосъздаден плаж, образувал се от строежа на новото пристанще и вече плажовете след бунгалата по косата, където наистина е много  дълбоко, но те са извън населената територия на града.Не разбрах какво се има предвид , като се споменава, че курортът не е разработен. Хората са различни, очакванията им са различни, и нагласите са им различни. Истината е, че в Поморие си има живот целогодишно , развива се богата културна дейност, магазините си работят и цените са еднакви както за туриста, така и за нас - една идея по-високи от големите градове.Има заведения, които разбираемо отварят само за сезона, но има и целогодишно работещи. Като във всеки град си има и неуредени неща, има доволни и недоволни от работата на Общината, но това е разбираемо. Давам си сметка, че последните две години и особено сега с инфлацията нещата се променят и има собственици на заведения, които няма да ги отворят. Според мен тази  е и причината това лято Общината да пропусне да се погрижи за вида на някои райони в нашия град. Но лятото си е лято и нека да му се насладим с пълна сила!
П.П.Относно морето - морето е стихия, то е различно в зависимост от метеорологичните условия. Някога е бурно, друг път е тихо, по някога има водорасли, по някога няма водорасли. По някога има щипалки, по някога няма щипалки. Никой не може да предвиди това, за да го отбелязва като минус. Израстнала съм в това море - цяло детство, цели лета по 100 дни в годината и съм го виждала всякакво. И да - през август месец морето се "обръща" - така казват старите хора. Появяват се малко повече вълнички предимно в следобедните часове - сутрин е хубаво. Тук-таме може да изхвърли водорасли, които за 3-4 дни отшумяват . Не е опасно за тези, които все пак имат едно наум. Мъртви течения се образуват почти на всяко море в Света. Трябва просто да знаете как да излезете без да се паникьосвате. Но, спокойно! Това не е всеки ден и всяка минута, просто си е природно явление което тук-таме се случва.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 12:48 от gerimeri

# 207
По източните плажове са по 7 лв всяко, чадър и шезлонг, 3 лв шалте.
Тези цени 3.60 нереални ми се виждат направо...

Цаца сме яли зад блъскащите колички, на алеята, където има маси наредени дървени...не че са нещо уау...3 лв е 100г цаца и картофките и те толкова...май са само вечер, не знам де...през деня не сме ходили натам...
Миналата седмица платих 30 лв за комплект на плажа. Не знам как ги сметнаха по 7 лв ли и колко за  шалтета, но на табелата пишеше вип комплект 30 лв

# 208
Някаква промоция си взела вероятно...

Плажът в Поморие НЕ е подхосящ за деца, за мен. Подхосящ е южния плаж в Китен и южния в Приморско- тепсии, влизаш доста навътре, то все до коленете, гледала съм детето от брега как се къпе там. Без грам притеснение..а аз съм паника принципно..

В Поморие е дълбоко. И вълни винаги има. Не можеш да плуваш, не можеш да пуснеш гръб, не може да влезеш с дюшек и др надувки.
С което казвам не че е лошо, а че е различно. Лично аз не харесвам морето в стария град, дойдохме заради сина ми който искаше вълни. Е, получи ги. Във водата стоиш прав и гледаш вълните..това е. Друго не можеш да правиш. Както казах...изключително не мой тип почивка.

Скъпо е всичко, двойно.
Палачинки над 6 лв, 2021 - 3-3,50.
Тост - 6.50.
Фрапе - 3.50 не от заведение, а в пластмасова чаша.
Шезлонг- 7 лв.

Тук винаги ми е студено. Не ми е комфортно. Без връхна дреха вечер не става за мен. На плажа също ми е хладно.
Но като не е залив, така е...

В Приморско мин.лято беше перфекция за мен - щом вечер съм излизала по потник, къси гащи и джапанки....нещо нехарактерно за мен Grinning

И лошо време случихме тази година. Днес си е бахър...чух че поне 3 дни щяло да е така...

Тази почивка я пиша жертвена заради детето...а аз ще отмарям на някой спокоен заливен плаж с книжка като се пенсионирам....Stuck Out Tongue Winking Eye

Весело лято!

# 209
  • София
Някаква промоция си взела вероятно...

Плажът в Поморие НЕ е подхосящ за деца, за мен. Подхосящ е южния плаж в Китен и южния в Приморско- тепсии, влизаш доста навътре, то все до коленете, гледала съм детето от брега как се къпе там. Без грам притеснение..а аз съм паника принципно..

В Поморие е дълбоко. И вълни винаги има. Не можеш да плуваш, не можеш да пуснеш гръб, не може да влезеш с дюшек и др надувки.
С което казвам не че е лошо, а че е различно. Лично аз не харесвам морето в стария град, дойдохме заради сина ми който искаше вълни. Е, получи ги. Във водата стоиш прав и гледаш вълните..това е. Друго не можеш да правиш. Както казах...изключително не мой тип почивка.

Скъпо е всичко, двойно.
Палачинки над 6 лв, 2021 - 3-3,50.
Тост - 6.50.
Фрапе - 3.50 не от заведение, а в пластмасова чаша.
Шезлонг- 7 лв.

Тук винаги ми е студено. Не ми е комфортно. Без връхна дреха вечер не става за мен. На плажа също ми е хладно.
Но като не е залив, така е...

В Приморско мин.лято беше перфекция за мен - щом вечер съм излизала по потник, къси гащи и джапанки....нещо нехарактерно за мен Grinning

И лошо време случихме тази година. Днес си е бахър...чух че поне 3 дни щяло да е така...

Тази почивка я пиша жертвена заради детето...а аз ще отмарям на някой спокоен заливен плаж с книжка като се пенсионирам....Stuck Out Tongue Winking Eye

Весело лято!
това за вятъра в Поморие съм съгласна. Ние така заради познати сме ходили няколко пъти в Поморие,но поне ходим в новия град пред Сънсет. Та там е южен плаж и сякаш е по-добре. Да и вечер в Поморие на мен ми духа в повече.  И каквато съм паника за децата да не настинат,тази година решихме да не ходим в Поморие. За Китен също съм съгласна,но не знам за кой плаж пишеш,аз харесвам южния, а не прехваления Атлиман.Кой други плажове са заливи,да си цнам за зогодина къде да гледам? На Обзор също ми казаха,че си духалка повечко,както и на Слънчев гряг? За мет вятърът е една от причините за избор на дестинация.....Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт