На море в Поморие 2022 г.

• 43 541
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
На мен от Макао до центъра ми изглеждаше, че е близо, но пък то и всеки има различни възприятия за близо и далеч, аз като нямам книжка и вървя предимно пеш всичко ми е близо. Grinning

# 526
Ей сега ще го кръстя дългия плаж...Simple Smile

# 527
Навремето бяха източен (този, който е най близо до носа на полуострова и зад него са заведенията), централен - щото е в средата и южен (кварталския), като централния беше по непопулярен от източния, но и доста по-прилично изглеждащ. Тази постройка, която сега е смотано кафенце, беше със съблекални и медицински кабинет. Обитаемите плажове бяха от военния санаториум до буната с трафопоста, като там основно ходеха рибари. По-нататък не се ходеше, е само от големи ентусиасти, защото трябваше да се извърви разстоянието пеша по пясъка. Отзад, където е руския квартал беше мочурище и непроходимо.

# 528
  • Sofia
Milanda, точно така беше. Simple Smile Само допълвам, като привнесено поморийско чедо (разбирай навлек), че навремето в това мочурище имаше пеликани и папур, сега бетон да искаш.

# 529
Някой с препоръки за апартамент в новия град? Кракът ми не е стъпвал там,но реших да разнообразя с една кратка почивка за 4-5 дни на по-спокойно място. Изискванията ми са за спалня + отделно кухня и да има климатици, та ако някой се сеща за нещо подобно ще ми е в голяма помощ.

# 530
На средата между плаж и център e oбщината. Като локация, там е идеално. До пържената риба. Но...нито си на центъра, нито си на плажа. Нито виждаш водата.
Ние сме в самия център, и ходим пеша до всички плажове. Разстоянията, пешеходно, от центъра до плажа на Роуз Гардън, да са 10-12 минути. Инак най -близкият е 5-6.
Освен ако не си с 2-годишно дете, всичко ще ти се стори близо в Стария град
🌞

# 531
  • Пловдив
Leona_, може да погледнеш във фейсбук има групи 'Квартири в Поморие", "Апартаменти в Поморие", предлагането е голямо с приложени снимки, със сигурност ще намериш според твоите предпочитания.

# 532
  • Поморие
Някога (през 80-те) и на централния плаж имаше много хора. И в най-отдалечените къщи имаше туристи и никой не се оплакваше, че върви 10-15 минути до плажа. Тогава много предприятия от страната сключваха договори с частни квартири за летния сезон и техните служители идваха тук със закупени карти за почивка и престой от 14 дни. Ние имахме договор с ЖП завод София много години поред. Туристите не се оплакваха, че ползват общи санитарни възли, обзавеждането на квартирите беше съвсем скромно. Нямяше телевизор в стаята, нямаше интернет. Голяма част от стаите нямаха тераси. А за изхранването също ходеха 10-15 минути пеш в определените за целта заведения. Нашите се хранеха на "Чайка", сега на това място е Атриум пред Грандхотерла. Бяха доволни и щастливи хора - 14 дни на море. Завързваха се приятелства между хазяи и туристи, между децата. Заедно ходехме на плаж.Ех...детски безгрижни години. А това мочурише, което обхваща целия Руски квартал, та чак до Роуз гаръдн и всичко пред болницата и санаториума някога в началото на 20 век са били частни солници. Анхиалаци са се прехранвали със солодобив. След национализацията тези солници в града постепенно спират да ги работят и години наред стоеше този гьол  т. нар. малко солено езеро, развъдник на комари и неприятна миризма от самата тиня. За да отидем на плажовете  "Помпата"  и "Колчетата"  -любим на поморийци, обикаляхме цялотото това малко езеро. След промените върнаха на хората земите и в следствие на това настана това презастрояване, което има минусите и плюсовете на това да си на почивка на самия плаж. Само да допълня още нещо на плажа "Помпата" има скалички в морето, на "Колчетата" още се виждат дървени колове,  които са били доста високи. Това са съоръжения откраяна 19-ти началото на 20-ти век за преноса на сол с теснолинейка. Има стари снтимки на града, на които се вижда, че по самия плаж има тясна железопътна линия за вагонетките. Тогава все още хората не са ходели така на море и изобщо морските почивки не са били популярни. Да не говорим, че за дамите е нямало бански костюми. После идва революцията в модата и модерния живот. Хубав ден Ви пожелавам. Надявм се, че ви е било интересно.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 10:01 от gerimeri

# 533
  • София
Давам още един положителен отзив за рибата на човека зад общината. И пържените и на скара са много вкусни и пресни.
За деца, (а и за възрастни) е интересен и "Музеят на солта".

# 534
Leona_, може да погледнеш във фейсбук има групи 'Квартири в Поморие", "Апартаменти в Поморие", предлагането е голямо с приложени снимки, със сигурност ще намериш според твоите предпочитания.
Благодаря, знам за групите.Надявах се някой да препоръча нещо проверено тъй като тази година много хора изреваха от измамници и направо си ме е страх,тъй като пътувам сама с 3 годишно

# 535
Благодаря, знам за групите.Надявах се някой да препоръча нещо проверено тъй като тази година много хора изреваха от измамници и направо си ме е страх,тъй като пътувам сама с 3 годишно
Препоръчвам апартаменти Дания. А локацията за мен е перфектна.

# 536
  • Свищов
Аз ще препоръчам там, където бяхме - Нерея Палас. Ние бяхме в студио, но има и апартаменти, които са точно, както ги искаш. Мисля, че за тях беше 120 лв. цената. Точно зад Сънсет, на 2 минути от плажа и с частен паркинг с бариера, което за Поморие се оказва много важно. Не знам дали нещо е останало обаче, ние резервирахме месец и нещо по-рано.

# 537
Благодаря много, сега ще ги погледна. От към дати не съм ограничена пък и вече отиваме към края на сезона, та се надявам да се уреди някъде нещо свястно.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 13:04 от Leona_

# 538
  • София
Leona_ , написах ти телефон и за апартаменти с/у Нерея Палас - т.е. от другата страна на улицата, т.е. на морето сте без да пресичате улица, което е предимство пред Нерея Палас. Почивали сме предишни години.
Във Феста Поморие Резорт цените след 20 август падат така че може да проверите и там.

# 539
Момичета, добра ли е кухнята в р-т " Роуз гардънс"?

Общи условия

Активация на акаунт