държите ли на образованието на мъжа до вас и какво образование имат вашите мъже

• 16 305
  • 368
  •   1
Отговори
# 225
аз съм с две висши а съпругат ми е последна година висше задо4но.
Несмятам 4е образованието е важно за връзката ни.Има хора природно интилигентни .Важното за мен 4овека до мен да е мил,да ме уважава и да е добър

ooooh!

# 226
Много интересни неща се наблюдават. Половината жени дето имат мъже среднисти явно са имали по 5-6 (поне) гаджета висшисти, 'щото са много наясно с всичките им лоши страни  Laughing

Хехе, аз съм от тези, на които всичките гаджета бяха с висше образование/тогава или още учеха, или бяха вече завършили/, аз пък взех, че се ожених за единственото момче, което още тогава беше ясно, не само че няма висше образование, но и че няма никакво намерение да поправи този "пропуск".
Е, висшистите не са чак пет-шест, но това е поради разни други обективни фактори като общия брой на гаджетата ми въобще Blush
Но Naughty нямам нищо против висшистите - напротив.
Но пък съм от тези, които си мислят, че истинската любов не пита - "всъщност ти с какво образование беше?" Joy

# 227
Интелектът е природна особеност на човешкото същество, но той не е в състояние да замести богатата култура, широките интереси, натрупания разностранен опит. Образованието дава възможност на една млада възраст човек да се докосне до много голям обем знания, които да го стимулират да се развива допълнително и непрекъснато занапред. Светогледът не се свързва с парите в портмонето образно казано. Бизнес не е равно на стойност. Това, че някой има преуспяваща фирма, за мен лично още не го прави нито интересен, нито ценен за комуникация, какво пък остава за партньорство. По тази причина, дали един мъж е богат най-малко ми е приоритет номер 1, когато го оценявам, дали ме интересува като човек.

Образованието и пътуванията в чужбина дават на човека възможност да погледне извън пределите на нашата малка страна и да оцени собствените си цели по нов начин. И въпросът не е в $плащането$ за това образование извън България. Аз допълних моята българска диплома с множество курсове по време на следването и програми в други държави и всичките са били стипендиантски. Който търси, намира. Държах до себе си да имам партньор, с когото да споделяме еднакъв светоглед. И за двама ни това включва богато образование.

# 228
  • Sofia
Не съм се замисляла за образованието, но знам, че умните жени избират мъже с професия!  Laughing
Иначе по темата, мъжът ми е с висше образование - програмист.

# 229
разбира се че има значение - огромно. аз лично непознавам човек с средно образование, който да се доближава до моите разбирания за живота. разбира се че имам приятели с средно образование, но те са с друг начин на мислене, нагласи, действия, изказвания и т.н. т.е. немога да живея с такъв човек, н есъм срещнала досега. дълбоко ще подчертая че хората от моето обкръжение не са завършили просто нещо - аз и приятелите ми сме си избрали целенасочено какво да учим, успеха ни е над 5.90. не става дума за "висшисти " тип Лиляна от Биг Брадър, които не си спомнят какво са учили  Joy какво ще работят след това е друга работа - най добре си е по специалността, но нали знаете, че и пари си трябват. та висшето образование е нещо изключително важно не заради дипломата, а защото виждаш интересите на партньора ти, можеш да прецениш доста неща за него по отновението му към образованието и професията.

# 230
държа на образованието и то много.но на образование в престижните университети ,за мен висшист от примерно Славянски университет или Нов български не е висшист.за мен това да завършиш висше показва,че искаш да развиеш ума си newsm78
мъжо е с висше

# 231
Тапията няма значение, държа само на образованието, ако ме разбирате какво искам да ви кажа Mr. Green
Образованието се придобива по два начина: като учиш в училище/университет или като се самообразоваш. Познавам хора (в ентерес на истината са малко), които не са завършили висше, но са много добри специалисти и с прекрасна обща култура, интереси и т.н. Познавам и вишисти, които освен че в работата си не се справят са толкова ограничени, че чак да ти се доплаче .
Не бих си избирала мъжа точно пък по диплома, но определено държа на образование. Някак си не се представям с човек с основно образование, тъй че може и аз да попадам в графата "сноб"
 Между другото възпитанието ми е такова, че и през ум не ми е минавало да си остана със средното образование и мама и тате винаги са ми набивали в канчето, колко е важно да завърша университет.

За статистиката първият ми мъж беше с две висши, вторият е с едно. Аз също съм с две, обаче да ви кажа не поумнях хич от товаJoy Joy Joy

# 232
В интелектуално предаване по  телевизията имаше един образован човек с много висок интелект който достигна почти максимума. Малко преди края този голям интелектуалец и неудачник каза"Незнам дали да рискувам, какво ли ще каже мама. Сигурно ще ми се кара"--над 30год.
Не са малко хората с образование, които не струват пукната пара.
Аз и съпругът ми завършихме висше с пълно отличие и се гордея с това. Имаме добра работа.

# 233
Моят е вишист-инженер е.
Държа на образованието!Е,не е на живот и смърт,но все пак е силно желателно да е ходил в университет!Предимствата на образованието са многобройни!Простаци има и вишисти и невишисти,то не зависи от това!

# 234
  • някъде
държа на образованието и то много.но на образование в престижните университети ,за мен висшист от примерно Славянски университет или Нов български не е висшист.за мен това да завършиш висше показва,че искаш да развиеш ума си newsm78
мъжо е с висше
А някой завършил друг университет, но купил си дипломата дали е по-висшист  Thinking

# 235
мъжо е с висше
А някой завършил друг университет, но купил си дипломата дали е по-висшист  Thinking
Никой не говори за хора, който не са стъпвали в университет, но са си купили дипломи, момичето просто казва, че е несериозно да се приемат за висшисти, тези чиито изпити са тестове от сорта: "познайте коя е излишната дума: а)камък  б)птица  в)самолет  г)балон"  и не е смешно, защото имам познати в подобни "висши учебни заведения" и съм виждала с очите си такива тестове...

# 236
  • някъде
мъжо е с висше
Никой не говори за хора, който не са стъпвали в университет, но са си купили дипломи, момичето просто казва, че е несериозно да се приемат за висшисти, тези чиито изпити са тестове от сорта: "познайте коя е излишната дума: а)камък  б)птица  в)самолет  г)балон"  и не е смешно, защото имам познати в подобни "висши учебни заведения" и съм виждала с очите си такива тестове...
И по кой предмет е този тест Thinking

# 237
мъжо е с висше
И по кой предмет е този тест Thinking
Виж миличка, не ми се занимава с глупости и не ми се заяжда с никого, ако много държиш мога да ти намеря подобни тестове и подробности. Разбирам, че учиш на подобно място и затова го приемаш толкова лично. Факт е, че повечето хора в тези, така наречени университети не са били приети на друго място! Имам двама колеги, които учиха по 1-2 години в ТУ, СУ, Лесото, УНСС.. и все не успяваха да изкласят, НО в Нов Български са номер 1  Wink и току виж след 10 години ходене из ВУЗ-овете и те най-накрая ще са с дипломи за има няма 2 години  Wink

# 238
мъжо е с висше
точно така е Peace

# 239
  • някъде
На мен също не ми се занимава с простотии и не съм длъжна да обяснявам на никого къде съм учла, какво съм учила и защо въобще съм учила! ooooh! Както каза една мама темата взе много да изтъпява! Tired Ако ви слуша някой изказванията ще каже че сте си взели мъжете само заради едната диплома! За мен тя не е най-важното- предпочитам Човек без висше образование, но да знае как да се държи с жена си и да я обича и уважава, а не някой простак с диплома да ме псува и да раздава шамари! А пък като гледам колко от вас са с по няколко брака с висшисти, аз предпочитам един добър брак с човек без висше, отколкото няколко такива с висшисти! Crazy
 Това е мое мнение, не го налагам и не искам да се задълбочавате да го тълкувате! Peace Друго нямам какво да кажа по темата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт