Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 63

• 38 409
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Че те ромите са по-богати от българите по селата. И не са те които правят мизерии, а длри съживявят селата.

# 151
  • SF
Има ли тема в бг мама, в която се обсъждат брокерите?
Или в която пишат брокери на тема имоти.

# 152
Аз забелязвам, че последните две седмици са пуснати парцели за продажба с готов ПУП и план за строеж, както във вилните зони на гр Варна, така и в самия град (вече няколко обяви видях за предстоящи малки блокчета,  но се продават). Много странно, но преди такова нещо не съм виждала. Също има и доста нови проекти на големи сгради с повече апт извън център и идеален център ест. Тъй че явно и предлагане ще има на ново строителство, продължаваме напред

# 153
С тези цени на бензина, хич не виждам как ще се пътува всеки уикенд на 1ч от София до някоя вила, често черен път/планинско.

Мери и аз забелязах подобно нещо около София. Изглежда хората нямат пари да строят и предпочитат да си продадат готовия проект. Само че цената също е дебела.

# 154
  • София
Почнаха да излизат интересни обяви, да. Цените се вдигнаха и на много хора плановете излезнаха криви. А и с тези скъпи имоти в мометна, много хора ще решат да направят прилична печалба, вместо да събират ядове няколко години с уникалните ни строители и майстори!!!

# 155
Ние също отложихме строеж извън София след като вече изкарахме документи и направихме проект, веднъж заради цените, втори път, защото трябваше да търсим нова строителна компания, а в момента адекватните фирми са със запълнен капацитет поне година напред. Но пък парцелът според мен беше най- дабрата ни инвестиция последната година

# 156
Панелка в "Младост" е по-скъпа от апартамент в центъра на Атина
https://www.segabg.com/category-observer/panelka-mladost-e-po-sk … -centura-na-atina

# 157
Забрави за Атина, тук се сравняваме само с Лондон

# 158
Здравейте, какво мислите за покупка  на 2 с таен апартамент около 60 кв.м. без такса поддръжка с акт 16 в Слънчев бряг последната линия преди околовръстното? Разстоянието до плажа е 1 км по права линия и това ме притеснява, другото е че чудя дали и колко пъти годишно ще ходим там при положение  че е далече от София и сме без кола. Всяко мнение ще ми бъде полезно. Забелязах че в Слънчев бряг има и по-евтини имоти особено по-далеч от главната улица

# 159
  • Бургас
Ами зависи колко пъти ще го ползвате. Там в този район имотите са евтини и има защо. Далеч от всичко - плаж, транспорт. Лятото - ок, обаче зимата няма стопляне, ако сградата не е населена. Ако ще го отдавате - трябва да сте на място, иначе няма да ви излезе сметката. Кофти място е Слънчев бряг.

# 160
Панелка в "Младост" е по-скъпа от апартамент в центъра на Атина
https://www.segabg.com/category-observer/panelka-mladost-e-po-sk … -centura-na-atina

Принципно всеки може да сложи каквато си реши цена на панелката. Въпросът е на каква цена ще бъде осъществена сделката, ако въобще се осъществи. То и един стар очукан апартамент 100кв.м. до Докторски Паметник беше обявен за 1 000 000 евро, но едва ли някой би го купил.

# 161
Леко в страни от темата, но нещо важно, което ме афектира днес: Пожар в Лозенец - блока гори за втори път Sad и също фатално. Чул се е взрив - може би на газова бутилка или бойлер. Мисля, че бабата, която е била трудно подвижна е загинала, но пожарникарите са спасили майката и децата, пострадали са съседни апартаменти.

Та трябва човек да си има едно наум за високия етаж, блок със стари хора и газ/бутилки, застраховки и малко от малко да се спазват някакви противопожарни и междусъседски правила.  Каква полза от дадените хиляди евро, като съседите ти не се притичат на помощ в критичен момент, причинят щети, заминал живот. Жалко, бог да я прости.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pozhar-v-zhilishtna-sgrada-v-sofija.html

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 11:28 от Пух

# 162
Ужас. Това ми напомни за пожара в Хиподрума миналата или по-миналата година. Пак сходен случай. Даже развих някакъв ирационален страх от пожари и винаги се притеснявам като ни няма, въпреки че нямаме у нас бойлери, бутилки и такива Confounded

# 163
Леко в страни от темата, но нещо важно, което ме афектира днес: Пожар в Лозенец - блока гори за втори път Sad и също фатално. Чул се е взрив - може би на газова бутилка или бойлер.

Колективната собственост винаги е била проблемна. Преди няколко години нали имаше подобна трагедия със социални жилища след тяхната реновация (бяха използвали запалима алуминиева облицовка, защото била евтина.) Хем Гренфел е в Кенсингтън - един от най-богатите райони на Лондон. Проектиран навремето по най-високи стандарти и реновиран наскоро по съвременни технологии.

Интересно ми е също, през 20 в чак до 70те години, на много места в развитите страни правителството са правели slum clearance - разрушаване и престрояване на квартали “гета”. Това е много скъпа и логистично трудно изпълнима задача. Панелите, които учихме навремето са с живот 50г, в един момент ще трябва до се пригодяват за съвременен живот, или унищожат. Не виждам продържителното им съществуване освен ако не се направи нов тип законодателство или нов тип съсобственост с компании, които да управляват поддръжката.

# 164
https://dividend.bg/analyses/desetki-hilyadi-sakrateni-v-tech-sektora

За тези които не ми вярваха преди 1-2м като писах.

Общи условия

Активация на акаунт