Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 63

• 38 414
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Е, аз говорех и за природа. Иначе едното не пречи на другото.

# 136
На един час от Сф има голям избор във всички посоки. Като навсякъде има природа и планини. Така че избор има, но търсенето не е толкова голямо, че да вдигне цените.

# 137
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние взехме място близо до Самоков, Боровец и Белчин, зимата ски, лятото планински туризъм, минерална вода, относително близо до София и с хубава гледка. Близостта до Самоков пък дава достъп до магазини и услуги. Около Сепарева баня също е много хубаво, това е съседната долина на тази, в която ние купихме и всъщност минералната вода от Сепарева баня стига и до Белчин.

Доста поскъпнаха цените в селата след Елин Пелин, направиха се хубави къщи там. Като цяло на 1 час път от София има голям избор и сравнително ниски цени на имоти, защото търсенето не е толкова голямо, че да утоли предлагането.

# 138
Супер, и аз така мисля.
Пренасочихме налични финанси от закупуване на парцел, който ще се стори след 5-6 г, към инвестиция апартамент под наем. Едното нищо не носи, но не ми се вярва и да паднат цени дори в провинцията... Радвам се, че районът не е предпочитан от "софиянци", търсим планински район с река, не силно застроен. Разстоянието не е казус като за втори дом.

# 139
Не зням как са цените в близките до София села, но наблюдавам от близо 3 години пазара на имотите около Сливен, Стара Загора, Пловдив,Ямбол и Бургас. Не схващам защо около Пловдив и Бургас има селски къщи на разумни цени, а в общините на останалите наблюдавани от мен градове няма нищо. Предлагането е супер малко и цените са ужас. Аз селска къща за 100 000евро за ремонт, и то не малък, в сливенска община не го приемам като реално. Пълно е с братя от ромски произход, а работа в града със задоволителна заплата няма. Нямам идея, защо точно тук цените растат ежемесечно.

# 140
Предполагам братята роми от Сливен работят в чужбина и заработеното го инвестират в имоти в региона.

# 141
И ние до този извод стигаме, че няма какво други да вдига цените освен тях. Явно работят много хора от едно семейство и бързо събират пари. Какви палати правят не е за вярване.

# 142
В имот. Бг са добавили Гърция, като вариант за търсене. Еми има имоти по-евтини от провинциалните в бг.... И гаргите ни се подиграват вече.

# 143
Около и в Стара и Нова Загора, Сливен има заможни цигани и си купуват.

# 144
Те са заможни, но ние не. За съжаление все по-далечна става идеята ми за селски имот. Варианта е някакъв късмет да изкарам и да намеря нещо добро от ЧСИ. Но за там пари налични трябват, не знам с кредит дали става.

# 145
  • Отвъд алеята зад шкафа
Селски имот къде? Защото има много достъпни имоти с къщи.

# 146
Около Сливен. Имота се търси за постоянно пребиваване от работещи в града с деца...

# 147
  • Бургас
Те са заможни, но ние не. За съжаление все по-далечна става идеята ми за селски имот. Варианта е някакъв късмет да изкарам и да намеря нещо добро от ЧСИ. Но за там пари налични трябват, не знам с кредит дали става.

Не става с кредит. Единственият вариант е потребителски, при условие, че спечелите търга.

# 148
Здравейте
Аз продавам къща с двор 1400м2  в Чинтулово което е на 10 километра от Сливен
на много по ниска от цитираната цена,но няма интерес понеже е пълно с роми.
А това важи за всички близки села до сливен.

# 149
  • Wonderland
Около Богомилово, Малка Верея, Старозагорски минерални бани (и трите на 10 км. от Стара Загора) цените са над 170 000 евро и то за къщи, които имат нужда и от ремонт. Вярно, че в споменатите няма роми, но цените са двойни на това, което беше преди две години.

Общи условия

Активация на акаунт