Мнения за село Долно Камарци

• 968
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, обмисляме да заживеем на село целогодишно или поне през по-голяма част от годината.
Оглеждаме селата Долно Камарци, Горно Камарци, Осойца, Стъргел в подбалканския район . Освен хубаво слънчево изложение ни интересува и социалният живот там(фестивали, музикални и танцови групи), възможностите за преходи в планината както и хората, които населяват тези села. Ще съм благодарна за мнения на хора,които имат къщи там.

# 1
Защо не попиташ във ФБ групите им?

А и по самите групи и тона там можете да се ориентирате за духа и единството на селото.

Като селянка /не от тези села/ мога да ви кажа, че ние селяните не се интересуваме от това, което вас ви вълнува - нямам и идея в моето село има ли въобще музикални и фестивални групи. А за преходи в планината - освен ако не са туристически пътеки наоколо какво да ви кажат. В моето село за мен всяка пътека е позната, за вас вероятността да бъдете ухапани от змия е твърде голяма.
Може така да ми се струва, но гледате на живеенето на село все едно отивате в някаква битова, захаросана реалност!

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 00:00 от the Дорис

# 2
Гледай да изнасят редовно боклука, спират ли често водата и токът, има ли режим, канализация в селото, как е уреден междуселищният транспорт, дори и да си мислиш, че няма да го ползваш. Ако имате деца, училищни автобуси и пр.

# 3
Социалния живот е последна грижа.
Моето село е доста по-далеч, пътя го направиха-това добре. Спира тока най-редовно, след него водата и Интернет, телефон.Братята отрязаха кабелите на тока за метали, набутахме се за нов кабел. Такива неща се гледат, може и сот да не те опази от набези.

# 4
O, също така ДОБРЕ се разходете и вижте къщите, поддръжката и какви са хората в селото. Не на вашата улица само, а в самото село.
Огледайте се има ли всяка къща куче. Питайте по къщите, където живеят сами баби примерно - безопасно ли е, краде ли се, има ли престъпност, зарежда ли се редовно магазина, за тока и водата ви предупредиха многократно.
Питайте за кмета - справя лис е с почистването, изхвърлянето на боклука /повтарям съфорумка/, косят ли се улиците.
Гледайте уреден ли е центъра - това показва будни и млади хора има ли и опитват ли се селото да е добре.

# 5
Не знам дали е наблизо, но е в тази посока Йоглав. Имам една позната там, ходят все по разни места от читалището, певчески ли, не знам.Всене някъде на път. То по-будно селце ми се струва с някакъв живот.

# 6
Може ли да споделите какво ви насочи към  Долно Камарци? Моя роднина притежава земя там, но няма определени планове за използването й. Знам че в селото има вилна зона, но дали въобще живеят хора там ми е интересно.

# 7
Защо не попиташ във ФБ групите им?

А и по самите групи и тона там можете да се ориентирате за духа и единството на селото.

Като селянка /не от тези села/ мога да ви кажа, че ние селяните не се интересуваме от това, което вас ви вълнува - нямам и идея в моето село има ли въобще музикални и фестивални групи. А за преходи в планината - освен ако не са туристически пътеки наоколо какво да ви кажат. В моето село за мен всяка пътека е позната, за вас вероятността да бъдете ухапани

от змия е твърде голяма.
Може така да ми се струва, но гледате на живеенето на село все едно отивате в някаква битова, захаросана реалност!

НЕ разбрах това със захаросаната реалност? Вие може да не се интересувате от социалния живот, но мен ме интересува. Всички имаме различни интереси. Аз не съм земеделец и освен салати и домати друго не гледам. Какво ви интересува на село,че ми стана любопитно?

Може ли да споделите какво ви насочи към  Долно Камарци? Моя роднина притежава земя там, но няма определени планове за използването й. Знам че в селото има вилна зона, но дали въобще живеят хора там ми е интересно.

Харесва ни изложението , южно изложение е  поне част от селото. Близо е до планината, ние обичаме много да правим преходи. Има къде да се карат колелета, мотори. И не е много далече от София.

# 8
Всяко село има читалище. Ако има въобще социален живот то от там тръгва - отидете и питайте!
Моето село има група жени, която ходи по фестивали с готвена храна. Събират се чат - пат, клюкарстват за тези дето ги няма, после за тия дето са били там. Това е социалния живот!
Мъжете имат социален живот в кръчмата Simple Smile и като са на лов и после на поливане на лова.

# 9
  • София
Имаме наследствена къща в Долно Камарци - за мен е скучно село, ама е пълно с новодошли, с хубави оправени къщи. Няма проблеми с тока и водата, няма грам ц.. ни(в Горно Камарци има). Природата извън селото е идеална за разходки, дива, с прекрасни широколистни гори.
Откъм магазини е зле - има два на площада, които събират отпред местните пияндета и две селски кръчми. Има читалище с библиотека. Училището е до 8 клас и събира ученици от околните села, включително от Горно, Стъргел и Саранци.

# 10
А какво ще кажете за вилната зона?

# 11
  • София
А какво ще кажете за вилната зона?
Вилната зона е над гарата, в гората. Малко е дивичко там, не е чак толкова населено. Ако търсите спокойствие и природа е ОК, но си е ходене до центъра на селото.

Общи условия

Активация на акаунт