АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 331
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Мдаа , винаги има някой да коментира твоята бременност.При мен е една приятелка ,която е с дете на годинка вече и скоро изкоментира как много съм четяла , то нямало да стане така, както пишело по книгите/форумите.Съответно и обяснявам , че това ми доставя удоволствие, че ми е любопитно и приятно да гледам лекции или да си споделяме с вас някакви неща(още повече ,че тук всички спазват добрия и тактичен тон) ,а не че очаквам да родя ,както някоя друга е родила ама както и да е.Иди обяснявай на човек , който и една страница как се ражда/гледа бебе не е прочел.
Аз се мажа редовно с хеморрел и нямам болка или сърбеж за щастие , само понякога се поиздува хемороидчето гадно , но силно се надявам като мине време след раждането да си се прибере, тъй като не смятам да се залежавам, а и вече знам каква диета да си правя против хемороиди.Ако не се махне ще посетя лекар.
Това с котката е кофти , но не мога да дам съвет за жалост Sad
Честито на момичетата с нови покупки Simple Smile
Маноела аз като съм ходила в Шейново няколко пъти към 20:30 - 21 часа винаги е имало хора на регистрагура ама само казвам за кого съм и си отивам към спешния кабинет.

# 361
Аз съм добре , надявам се още да е 1 см разкритието. И да не се е скъсила повече шийката. От вчера имам усещане като предменструален синдром и леки болки в кръста. Странно но констипацията мина , за 24 часа ходих до WC -4 пъти . Много странно , чувала съм , ме това е знак за скорошно раждане ? Вие какво мислите ?

# 362
Аз съм добре , надявам се още да е 1 см разкритието. И да не се е скъсила повече шийката. От вчера имам усещане като предменструален синдром и леки болки в кръста. Странно но констипацията мина , за 24 часа ходих до WC -4 пъти . Много странно , чувала съм , ме това е знак за скорошно раждане ? Вие какво мислите ?
Отиди на лекар.

# 363
  • Велико Търново
Помисли и също какво си хапвала, аз онзи ден прекалих с плодовете и почти цял ден дежурих. Но за твое успокоение можеш да отидеш да видиш какво е положението.

# 364
Проблема с хемороидите си го реших за ден и половина като налагах на мястото тампон за почистване на грим напоен в капки за нос. Но предварително си бях проверила, че в умерени количества ксилометазолинът не влиае на плодът.
Преди това бях изпробвала всичко друго позволено от аптеката, с минимален и временен еефект.
Обаче капките за нос само външно, както и миене по няколко пъти на ден понеже освен подути при мин бяха и възпалени.
Има ли значение колко процента е ксилометазолина, може ли да споделиш малко повече за тази тактика да я тествам???

# 365
  • Бургас / Славейков
Аз слава на богу нямам хемороиди.Утре ще взимаме кошарата и ще я сглобяваме и надявам се да няма проблем , защото искам вече да си подредя.Дрехите съм изпрала и изгладила.Незнам за котката ,но вчера кучето и то полудя и както си стоеше почна да лае и иска да хапе.От 3седмици ,тъй като търси само мен и спи с мен .Затварям вратата на спалнята и да ходи да спи при каката.Вечер като се събуди поне 4пъти драска по вратата доста упорито да и отваряме .И аз разбиране се събуждам и няма заспиване.Но види ли вратата на спалнята отворена веднага влиза.Определено ревнуват.Тя е женска и непрекъснато е след мен .

# 366
Спомням си, че сестра ми като беше бебе и прабаба ми се караше ако я оставим навън сама в количката даже и за малко, защото имахме котки. Котките много ревнували и се употвали да задушат бебетата за да не им отнемат от вниманието. Не знам дали е вярно. Котка в количката не се е качвала. Тя прабаба не живееше с нас, но беше през няколко къщи и често идваше. Все викаше на майка ако има работа да я закара у тях, тя щяла да я пази на двора.

# 367
Малка Прашинка, използвах обикновен спрей за нос с 0,1% Ксилометазолинхидрохлорид. Идеята на метода дойде от акушерка тук. Иначе аз може би нямаше да посмея. Спреят за нос действа локално върху кръвоносните съдове като ги свива, и по този начин оттокът намалява.
Хилометазонинът няма никакво действие върху фетуса и не може да му навреди. Опасението е при прекомерно използване дълго време, че може да действа свиващо върху маточните артерии като  намали притокът на кръв към бебето. Но такива случай до сега няма . Аз го използвах за кратко и само външно. Напоявах тампончето и го слагах върху подутите хемороиди, така оттокът се дръпна на същия принцип както действа в носът. Но успоредно ползвах вътрешно и свещички на Постеризан протект, изцяло на растителна основа и подходящи за бременни. Обаче докато използвах само свещичките не почувствах облекчение понеже те са само превантивни, а не за  остра фаза.
При мен подейства па по малко от 2 дни, пак си остават външните хемороиди но се свиват и не са пълни с кръв. Това го правих в началото на Май и от тогава не съм имала повече проблеми, но и гледам да не допускам запек.

# 368
  • Бурса
И аз съм със задух, а като ми се случи да излезна в топлото и съм като пребита. Преди малко ходихме с детето до магазина, който ми е на 200метра и спирах по средата на пътя и в двете посоки да почивам. Вкъщи ми е по-рядко. Хемороиди и аз си имам, но засега не ми създават проблеми. От диаспорала и протеина съм редовна до тоалетната, а като не са възпалени и не ме боли. Страх ме е обаче след раждането какво ще се случи от напъните. Момичетата с по две нормални раждания, имахте ли проблеми с хемороиди?

Неизвестна аз съм с две нормални раждания и нямам кой знае какъв проблем с хемороиди. От време на време ги усещам, но никога с нищо не съм третирала/лекувала, т.е. явно не са нещо зле, но си събирам идеи и илачи от вас, че не се знае за напред как ще е.

# 369
Малка Прашинка, използвах обикновен спрей за нос с 0,1% Ксилометазолинхидрохлорид. Идеята на метода дойде от акушерка тук. Иначе аз може би нямаше да посмея. Спреят за нос действа локално върху кръвоносните съдове като ги свива, и по този начин оттокът намалява.
Хилометазонинът няма никакво действие върху фетуса и не може да му навреди. Опасението е при прекомерно използване дълго време, че може да действа свиващо върху маточните артерии като  намали притокът на кръв към бебето. Но такива случай до сега няма . Аз го използвах за кратко и само външно. Напоявах тампончето и го слагах върху подутите хемороиди, така оттокът се дръпна на същия принцип както действа в носът. Но успоредно ползвах вътрешно и свещички на Постеризан протект, изцяло на растителна основа и подходящи за бременни. Обаче докато използвах само свещичките не почувствах облекчение понеже те са само превантивни, а не за  остра фаза.
При мен подейства па по малко от 2 дни, пак си остават външните хемороиди но се свиват и не са пълни с кръв. Това го правих в началото на Май и от тогава не съм имала повече проблеми, но и гледам да не допускам запек.
Жива и здрава да си, ще го изпробвам! А по колко пъти на ден?

# 370
Оххх забравих това да го напиша:))
По 3 пъти ва ден за около половин час. Аз даже вечерта така си легнах с компресчето и сутринта го махнах.
Стискам палци да помогне, че аз много се бях изнервила тогава от това мъчение.

# 371
Привет,момичета.
Термина ми е  на 12.09, но се записвам и при вас.Ще бъда секцио.Освен това беба върви напред 27 г.с + 5 на ФМ беше 1560гр. и 37 см.
Сега започвам да чета темите. ☀🌷
Ако имате група и във фб ,ще се радвам да ме добавите.

# 372
Оххх забравих това да го напиша:))
По 3 пъти ва ден за около половин час. Аз даже вечерта така си легнах с компресчето и сутринта го махнах.
Стискам палци да помогне, че аз много се бях изнервила тогава от това мъчение.
Жива и здрава да си, имам тук един Олинт спрей с ксилометазолин сега ще го тествам, дано малко облекчи положението, че вече просто не издържам...

# 373
Маноела, радвам се, че си добре Hug Heart Пиши понякога по някой ред Grinning

Ние се прибрахме и....познайте, боли ме гърлото Flushed Мъжа ми също. Викам му, да не хванахме Ковид Grin Сега смуча лукчета и реанимирам. Пътуването беше ОК, обаче малката е в някаква ужасна, ужасна фаза. Май това е терибъл ту. Ходихме до Бриколаж по работа и тя взе да бяга от мен и да се крие Angry Наложи се да тичам, за да я хвана. Ми не е много приятно в 8-ми месец. Да й минава по-бързо, че и с бебе, ще изкукам.

От нападащи котки по този начин ме е страх ужасно много. За съжаление не мога да дам съвет какво би помогнало. Преди нападала ли е така? Да не се е случило нещо? По ТЛС май беше имаше предаване с коткоукротител Smile Някои бяха големи зверове Scream

# 374
  • Асеновград
Отчет и от мен. Аз днес бях на тонове и преглед, всичко е наред, бебчо много е порастнал, много се зарадвах. Записахме и час за секцио, за края на юли. Никакво време не остана.😅😁

Барбалена, аз забравих да пиша, ние още миналата седмица се прибрахме в петък, че имахме амгажименти, иначе сигурно още щяхме да сме в Несебър.😅 Не ни се тръгваше.

Аз мисля че котката ревнува защото усеща че ще има бебе и затова така прави, но те попринцип са си такива непридвидими, поне котките които аз съм виждала. 😅 Иначе и нашата беше такава, на свекърва ми и свекър ми, но я гледаха в двора последно време и миналата седмица почина, беше много стара, и много ми е тъжно все още.

Общи условия

Активация на акаунт