АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 687
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Сега като ви чета се чудя дали да отиваме с ММ в Търговище за байряма им след десетина дни.Нямам никакви индикации да се случва нещо, но пътя Търговище - Пловдив е към 3 часа.Той каза, че е изключено да ме закара в болницата там и ако стане нещо ще тръгнем по спешност за Пловдив.Освен, ако не се търпи, да се озова в Сливен или Стара Загора, друго няма какво да стане  😅  Ще се обадя в понеделник на докторката в болницата, да ида да ме види и ще говоря и с нея.На 7.07 започвам 36 г.с и нали викат, че всичко може да стане 😄🙆‍♀️

И аз чета юлската тема и шота за бързото раждане на мацката прочетох..😳🤯

# 601
  • София
Барбалена аз ти препоръчвам още от сега да ходиш, правя си снимки на всичко, което му хареса, снимам и етикета, там обикновено има размерите и цената и така. Като дойде време отварям меря дали ще пастне и купувам, имам цяла папка ремонт 😝 така може дори и да не можеш да ходиш да кажеш на мъжа ти ей това купи 😬

# 602
  • Велико Търново
Барбалена аз ти препоръчвам още от сега да ходиш, правя си снимки на всичко, което му хареса, снимам и етикета, там обикновено има размерите и цената и така. Като дойде време отварям меря дали ще пастне и купувам, имам цяла папка ремонт 😝 така може дори и да не можеш да ходиш да кажеш на мъжа ти ей това купи 😬

Аз така направих с неща, които не съм купила и евентуално може да ми потрябват след като родя. Дано само да донесе това което съм поръчала 😄😄

# 603
Сега като ви чета се чудя дали да отиваме с ММ в Търговище за байряма им след десетина дни.Нямам никакви индикации да се случва нещо, но пътя Търговище - Пловдив е към 3 часа.Той каза, че е изключено да ме закара в болницата там и ако стане нещо ще тръгнем по спешност за Пловдив.Освен, ако не се търпи, да се озова в Сливен или Стара Загора, друго няма какво да стане  😅  Ще се обадя в понеделник на докторката в болницата, да ида да ме види и ще говоря и с нея.На 7.07 започвам 36 г.с и нали викат, че всичко може да стане 😄🙆‍♀️

И аз чета юлската тема и шота за бързото раждане на мацката прочетох..😳🤯
Хм, доста често съм пътувала Търговище-Пловдив, разстоянието с кола е около 4 часа. Това ми се струва абсолютно много за едно раждане...има ли други варианти?

# 604
Прашинка, преувеличавам малко с "гадости", неща обичайни за естествено раждане, но нямам нужда да чувам и слушам такива неща точно месец и половина преди термин...

# 605
Прашинка, преувеличавам малко с "гадости", неща обичайни за естествено раждане, но нямам нужда да чувам и слушам такива неща точно месец и половина преди термин...
Хехехе, аз с първото раждане бая си изживях, та сега няма кой знае какво да ме впечатлят такива истории ... Simple Smile

# 606
  • София
Аз уж се бях леко успокоила, но откакто разбрах, че си ходя с разкритие и умирам от страх при всяка болежка. Усещам как ми се разширява таза и пубисната кост все повече ме боли. Бебето втори ден не е толкова активно като преди. Не че се оплаквам де, преди това ми избиваше ребрата.
Взех един календар и сутрин драскам предния ден, като затворник съм 🤣

# 607
Здравейте, момичета!
Може някои от вас да ме упрекнат за това, което ще напиша и попитам, но всеки си има мнение и избор по тази тема. Решила съм да не кърмя. Та въпроса ми към мамите, които са минавали през това с първо детенце … как се спира кърмата? С хапчета или инджекции? Няколко дни след раждането като тръгне кърмата или  в деня на раждането или преди това? Съжалявам, ако ми е глупав въпроса, но наистина нямам представа как се случва това със спирането на кърмата.
Благодаря на отзовалите се!☺

# 608
  • Пловдив
Прашинка, варианта е или и двамата да не идем или той да иде, а аз да си остана в Пловдив.Не ми е особен проблем и да не ида, ще видим.Но пътя си е много наистина.

# 609
Аз пък направих беля с кафето тая сутрин и вдигнах кръвно май. Вместо най слабото съм пуснала най силното. Няма опасност от едно кафе нали, ще хапна сега нещо и да ме отпусне главата, че ме стегна. Confused
Точно когато и млякото беше свършило, чисто еспресо... Ужас

# 610
Здравейте, момичета!
Може някои от вас да ме упрекнат за това, което ще напиша и попитам, но всеки си има мнение и избор по тази тема. Решила съм да не кърмя. Та въпроса ми към мамите, които са минавали през това с първо детенце … как се спира кърмата? С хапчета или инджекции? Няколко дни след раждането като тръгне кърмата или  в деня на раждането или преди това? Съжалявам, ако ми е глупав въпроса, но наистина нямам представа как се случва това със спирането на кърмата.

Това трябва да го обсъдиш със следящия или узраждащия лекар. Имам приятелка, която беше категорична по темата с кърменето. Роди естествено, каза им, че не иска да кърми, дадоха и хапче в родилното.

# 611
Аз пък направих беля с кафето тая сутрин и вдигнах кръвно май. Вместо най слабото съм пуснала най силното. Няма опасност от едно кафе нали, ще хапна сега нещо и да ме отпусне главата, че ме стегна. Confused
Точно когато и млякото беше свършило, чисто еспресо... Ужас
Няма какво да ти стане от 1 кафе. Аз си пия всяка сутрин силно, чисто, черно кафе експресо. Изобщо не мисля и да си го правя слабо за сега. Слабо ще започна да пия след раждането кога видя как се развиват нещата с кърменето и как му понася на бебето.

На мен точно в момента най-близката болница ми е тази в Търговище, на 50км ми е. Казала съм на ММ, че ако стане нещо му звъня да идва да ме взема или в краен случай баща ми ще ме върне във Варна само 185км в едната посока са ми. Тук засега съм до 4-5 юли и после по всяка вероятност няма да мърдам от Варна, освен пак да дойдем до тук ама за една вечер.

# 612
Привет, благодаря на дамата, която даде инфо за намалението в Рая Тойс!!! В неделя минахме и напазарувахме почти всичко, взехме и столче Cybex Sirona, но с допълнителна подложка за новородено така, че да е удобно. Остават ми само превръзки за мен, памперси, мокри кърпи и спирт за пъпчето, но това са консумативи и не мисля да се запасявам от сега. Избрала съм даже моите дрехи за изписването 😁 Момичетата, които не са се подготвили да не се тревожат, направете си списък и другото е лесно 😊За раждането мисля да питам доктора за какво да следя преди да тръгна за болницата, понеже първото ми беше предизвикано на място и реално не знам как протича при нормални обстоятелства и какви са индикациите, че наистина се започва. Болницата ми е близо, но и аз се чудя с голямото дете какво ще правим, мъжът ми си представя, че ме кара през нощта и се връща бързо вкъщи, ама така ли ще е, иначе ли 🤷‍♀️ На последния преглед заявих на доктора, че имам подготвителни контракции, той ми каза, че преди 33та седмица няма как да имам освен ако не е патология и ми напомни да наблягам на художествената литература 🤭 На преглед съм чааааак на 29ти юли, живот и здраве трябва да сме се върнали от 9 дневна почивка в Троян с 3 деца и 2 баби и после вече ще оставам вкъщи да си чакам. Може би съм спокойна защото терминът ми е в края на август, изглежда ми, че има цяла вечност до тогава. Вчера си бях въобразила, че ще се роди точно на рождения ден на мъжа ми, на 21ви август, не знам от къде на къде звездите ми говорят такива неща 😆

# 613
Здравейте, момичета!

Мисля, че я спират още в родилното.

Относно кафето, не мисля, че е проблем. Аз пия капучино на най-слабата програма за кофеин, но пия по две на ден.

# 614
То и яз пия всеки ден, но най слабото. Преди пиех по 5-6 на ден силни. Притесних се малко, не съм си позволявала силно кафе вече 9 месеца, и определено усетих разликата. А  иначе все едно вода пия.

Без хапче не може ли да спре кърмата, например ако не се предлага?

Общи условия

Активация на акаунт