АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 144
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Вещице, ама как така от момиче стана на момче? Joy Как се чувствате? Имаше ли шок Smile

И на мен не ми се чисти, пере, глади. И май ще пропусна Joy Пердетата може само, щото им е време Joy

# 316
  • Велико Търново
Дано не сте купили много розови неща 😄

# 317
Червенокоса Вещица аз помня че в началото имаше такова съмнение за момченце Grinning
Поне сега се е потвърдило, а не два дена след раждането (по повод клипчето което се върти, за Асенчо)
Аз съм по същия начин, не ми е хубаво въобще. Мойта майка утре идва да изчистим и ли изчисти незнам, аз не ставам за нищо.
Днес 3 перални, кучешки легла прах, готвих, метох и два пъти излизах и сега вде едно са ме били с пръчки.
Утре ми идва количката Simple Smile нямам търпение да я видя.

https://fb.watch/dQivp6apMr/
По повод умората и нищо правенето, току що ми излезна това клипче! Аз ако скоча, един път и сигурно ще родя.

Днес моето момче, играеше бокс май. Изплаших се, мислих да звъня на мидуайфката. Толкова силно и рязко досега не се е блъскал. Точно все едно ядосан човек, подрежда нещо. Три пъти го направи за 10мин. Чаках още един път, но се укроти. Голямо зверче е, може ли сам да си спука водите, страх ме е. Много се мята, по цял ден. Буквално в моите очи е "Не ми се стои тук, пуснете ме"...

Момичета в другата група стана въпрос за лекарства. Да си попитам аз тук, какво е хубаво е да имаме от първа необходимост? И дай боже да не се налага да се използва. Питам защото в БГ има лекарства които тук не мога да намеря, а сега имам възможност да поръчам по приятелка. Какво да й кажа да ми донесе?

# 318
Значи, не се плашете, не е толкова критично всичко. На gender reveal партито в Бг казаха момиче, после тук имахме преглед по здравна каса, но сонографера беше много дръпната и каза «прилича на момче», но много бързо приключи с прегледа и нищо не показа. Ние решихме да изчакаме да стане по-голямо бебето и да отидем на платен преглед. Всъщност за цялата бременност съм имала 5 ехографски прегледа, като в последните 3 можеше да се види пола. Този път ми направиха снимка на достойнството.

Дрехи не съм купувала, но имам подарени и за двата пола 🤣 Реших да купя малко за начало и през юли, защото тук ми е сложно да сметна сезона какъв ще е във виората половина на август. Тук до преди седмица беше за яке. После, магазините са ми наблизо, мога и да купувам и поръчвам много.
Иначе аз вътрешно чувствах че е момче и не се изненадах особено. ММ искаше момиче, но каквото си е направил 😂 Няма драма като цяло. Сега с хубава техника е почти невъзможно да се обърка в тези срокове вече, не се и сърдя на лекаря в Бг, все пак това са неща от живота и ще има с какво да се смеем.

# 319
+1 за нервността, напрегнатостта и нежеланието за чистене и гладене 😃 а да, и ММ ми е черен. Не че е направил нещо милия, но другата седмица е на тийм билдинг - яхтено парти в Испания и аз днес цял ден се самосъжалявям, че съм огромна и никъде не ходя 😃😃 сега вече се смея, защото се скарахме,поревах си и се сдобрихме, та ми мина. Явно яко ме тресат хормоните, до сега чак така не съм била.

# 320
  • Велико Търново
+1 за нервността, напрегнатостта и нежеланието за чистене и гладене 😃 а да, и ММ ми е черен. Не че е направил нещо милия, но другата седмица е на тийм билдинг - яхтено парти в Испания и аз днес цял ден се самосъжалявям, че съм огромна и никъде не ходя 😃😃 сега вече се смея, защото се скарахме,поревах си и се сдобрихме, та ми мина. Явно яко ме тресат хормоните, до сега чак така не съм била.

След миналия петък, когато влязох в болница и се чудехме на кого да се обадя че да ме закара на 120 км, а той беше на банкет пил и надалеч, вече не го пускам никъде 🤣

# 321
  • София
За аптечка - в началото няма кой знае какво. Аз ще заредя физиологичен разтвор, аспиратор за нос, лепенки куул пач, панадол и спирт за пъпчето. За друго май не се сещам.

# 322
Аз минавам само да се оплача, че така исках да се добера до леглото тази вечер, че вместо противоалергичен сироп, съм дала пак от антибиотика. А ни е изписан по 6 мл за 24 часа, а аз й дадох по 6 мл през 8 часа. Супер тъпо ми е, ще си натровя детето.

Утре се прибираме и хем се радвам много, хем не ми се прибира. Шегувам се с ММ да прави резервация за септември.

Ох, как можах да сглупя така с този АБ Sad(((

# 323
Надвечер имах към половин час стягания на корема, бяха и леко болезнени... Пих но шпа и магнерот и отмина... Чудех се какво може да ги е провокирало хм.

# 324
Аз имам малко глупав въпрос.. Протекторите за зърна хубаво ли е да се ползват в началото? Предпазват ли от рани или са излишни ?

# 325
Ако искаш да се презастраховаш допълнително с лекарства може да вземеш и анъибиотична пудра за пъпчето, нурофен и панадол, аз винаги имам в нас. Капки за нос- Виброцил изписват в началото, когато са по малки, но основно физиологичен разтвор и капките за уши са 2 вида - фуроталгин и отипакс. За повръщане и диария и против обезводняване прахчета хидрасек 6 мгр са за Кърмачета и друго не се сещам.
Но най- вече да не се налага да ги ползваш! 🤞

# 326
Бих добавила и хубав пробиотик към изброените. Относно хидратиращи разтвори Хидрасек е за диария, а стоперол хидра при повръщане. Против повръщане имам свещички и капки Вомитусхил. За диария Ентерол,Тазектан и Смекта. Не знам стават ли за новородени...
Физ.разтвор е хубаво да бъде на капки, а не спрей

# 327
Aries.08днес точно гледах лвкция , в която казват , че зърната се ползват само ако нямаш изразено зърно и засукванвто не се получава или ако вече си разранена, а не се ползват против разраняване.
Нервно взе да ми става и на мен и мм ме дразни като мърда в леглото, щипе ме  , смее се на телефона си , кара ме да видя или чуя нещо по 5 пъти, а аз искам просто спокойствие.
Вещице , честито 💙
и при нас имаше колебания в началото , дано няма изненади 😀😀Барбалена разбирам те и аз съм мн рязсеяна напоследък.Внимавай повечко и спокойно , всичко.ще е наред .

# 328
Аз имам малко глупав въпрос.. Протекторите за зърна хубаво ли е да се ползват в началото? Предпазват ли от рани или са излишни ?
Според мен са излишни. Аз лично мисля, че кърменето с големия не се получи точно защото послушах съвет да си взема такива протектори, защото бях с плоски зърна. Беше моя грешка. С малката също бях с плоски зърна и категорично отказах да си взема протектори отново. Ами детето си се справи с природните ми дадености без проблем.

# 329
  • София
Барбалена, нищо няма да му има на детето. Жилави са 😁.

M Lady, Toni, как сте?

Моите подготвителни стават все по-чести и с тази паднала тапа не знам още колко ще избутам. Заминаха ми плановете да мия прозорци и да изчистя по-основно. Сигурно ще поискам оферта от почистваща фирма, няма кой иначе.

Общи условия

Активация на акаунт