Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Скрит текст:
Извинявам се за въпроса,но предполагам сега е правено инвитрото,прочетох 11 000лв и се учудих,нашето инвитро беше октомври месец и като теглихме чертата,ударихме близо 20 000лв,без ПИД,без замразяване и без зет.

Няма нужда да се извинявате. Да, нашата процедура стартира тази година в края на януари. Зависи какви лекарства сте използвали. По време на стимулацията в България се запознах с една прекрасна жена, с която се засякохме и по едно  и също време в Турция. Тя е на 47 години с потчи изчерпан резерв. При нея стимулацията не е била с Gonal, а с други много по-скъпи и силни лекарства, които са излизали по 700лв ден. При мен лекарствата бяха около 2300лв, като ми останаха две дози Gonal. От там нататък платихме почти стандартно за процедурите, със 100-200 евро повече за банкови такси и един кръвен тест за хепатит, който беше пропусант на изследванията в България.

Сега разбирам,че вашата стимулация е била в София,а ние прекарахме 22 дни в Истанбул,хотели,храна,таксита,това дойде доста голям разход,отделно като си тръгнах ми бяха изписани инжекции Прогестерон за 12 седмици,добавки,витамини,които ми излезнаха само те около 1200лв.Най-вероятно от там идва цялата разлика.

Да, бяхме в София. При нас беше напълно невъзможно да изкараме целият период в Турция, защото работим заедно и нямаше никаквъ начин да отсъстваме за такъв период. А прогестероновите инжекции и витаминте не ги броя. Ние взехме от там инжекции само за периода до кръвните тестове. Ако бях забременяла, щяхме да купим заместетителното лекарство от България.
И ние го имахме този проблем,но тъй като сме от морето и Истанбул ни е по-близо от София,така и така и в София щяхме да ги имаме тези разходи за хотели и храна преценихме да си изкараме цялото инвитро там.Мъжът ми не му одобриха отпуската и бяхме двете с майка ми,той дойде само за пункция,много е трудно за всички с организация,отсъствие от работа,финанси.Поне единия трябва да работи,защото средствата са много.
Абсолютно е така. Жената за която разказах, преживя още по-голям стрес с мъжът си. Те си тръгнаха два дни по-рано от нас, като след пункцията й бяха казали, че има още 7-8 недоразвити фоликула и трябва да ги проследят в София. Прибират се в София, тя е с адски болки, решава, че е получила хиперстимулация, отиват на прегледа - 7 узрели фоликула, това е два дни след пункция на само една яйцеклетка! Казват им, че веднага отново трябва да заминат за Истанбул за втора пункция в рамките на една седмица. И тук идва момента, за който говорим. Още много финанси, страшно много стрес, проблеми да се освободят от работа. Но при тази златна възможност няма връщане назад. Отидоха и на пункцията нищо. Нито една яйцеклетка. Това е пълен ужас. Да, сигурно целта оправдава средствата, но няма нищо лесно при никого.[/spoiler]
[/quote]
Въпреки всичко аз ще се надявам за вас и вярвам,че всички жени в групата,вярвам и ви разбирам,че на вас не ви е останала сила за това,но ние ще се надяваме.Ще следя какво ви се случва и с цялото сърце ви пожелавам чудото да ви се случи,защото когато Господ реши,нещата се случват.
P.S за информация ние от 9 яйцеклетки,на ден 5ти се оказахме с едно ембрионче с не много обещаващи показатели,но вече рита в корема,така че аз вярвам и ви стискам палци.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 05:10 от AnMary

# 601
Скрит текст:
Извинявам се за въпроса,но предполагам сега е правено инвитрото,прочетох 11 000лв и се учудих,нашето инвитро беше октомври месец и като теглихме чертата,ударихме близо 20 000лв,без ПИД,без замразяване и без зет.

Няма нужда да се извинявате. Да, нашата процедура стартира тази година в края на януари. Зависи какви лекарства сте използвали. По време на стимулацията в България се запознах с една прекрасна жена, с която се засякохме и по едно  и също време в Турция. Тя е на 47 години с потчи изчерпан резерв. При нея стимулацията не е била с Gonal, а с други много по-скъпи и силни лекарства, които са излизали по 700лв ден. При мен лекарствата бяха около 2300лв, като ми останаха две дози Gonal. От там нататък платихме почти стандартно за процедурите, със 100-200 евро повече за банкови такси и един кръвен тест за хепатит, който беше пропусант на изследванията в България.

Сега разбирам,че вашата стимулация е била в София,а ние прекарахме 22 дни в Истанбул,хотели,храна,таксита,това дойде доста голям разход,отделно като си тръгнах ми бяха изписани инжекции Прогестерон за 12 седмици,добавки,витамини,които ми излезнаха само те около 1200лв.Най-вероятно от там идва цялата разлика.

Да, бяхме в София. При нас беше напълно невъзможно да изкараме целият период в Турция, защото работим заедно и нямаше никаквъ начин да отсъстваме за такъв период. А прогестероновите инжекции и витаминте не ги броя. Ние взехме от там инжекции само за периода до кръвните тестове. Ако бях забременяла, щяхме да купим заместетителното лекарство от България.
И ние го имахме този проблем,но тъй като сме от морето и Истанбул ни е по-близо от София,така и така и в София щяхме да ги имаме тези разходи за хотели и храна преценихме да си изкараме цялото инвитро там.Мъжът ми не му одобриха отпуската и бяхме двете с майка ми,той дойде само за пункция,много е трудно за всички с организация,отсъствие от работа,финанси.Поне единия трябва да работи,защото средствата са много.

Абсолютно е така. Жената за която разказах, преживя още по-голям стрес с мъжът си. Те си тръгнаха два дни по-рано от нас, като след пункцията й бяха казали, че има още 7-8 недоразвити фоликула и трябва да ги проследят в София. Прибират се в София, тя е с адски болки, решава, че е получила хиперстимулация, отиват на прегледа - 7 узрели фоликула, това е два дни след пункция на само една яйцеклетка! Казват им, че веднага отново трябва да заминат за Истанбул за втора пункция в рамките на една седмица. И тук идва момента, за който говорим. Още много финанси, страшно много стрес, проблеми да се освободят от работа. Но при тази златна възможност няма връщане назад. Отидоха и на пункцията нищо. Нито една яйцеклетка. Това е пълен ужас. Да, сигурно целта оправдава средствата, но няма нищо лесно при никого.

Въпреки всичко аз ще се надявам за вас и вярвам,че всички жени в групата,вярвам и ви разбирам,че на вас не ви е останала сила за това,но ние ще се надяваме.Ще следя какво ви се случва и с цялото сърце ви пожелавам чудото да ви се случи,защото когато Господ реши,нещата се случват.
P.S за информация ние от 9 яйцеклетки,на ден 5ти се оказахме с едно ембрионче с не много обещаващи показатели,но вече рита в корема,така че аз вярвам и ви стискам палци.

Ето това е едно малко чудо Heart Искрено се радвам за Вас и наистина, дано всеки който поеме по този път и наистина го желае да е орисан със същото. Никога досега не съм говорила толкова много по темата, а дори с приятелки е трудно, защото всичко това звучи толкова сложно и масово хората просто не разбират как така не се получава. След като си изплаках сълзите вчера, а вечерта спасявах мъжът ми с валериани, тази сутрин се субудих и просто имах нужда да говоря. Благодаря на всички включили се. Наистина беше терапевтично за мен Heart

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 05:14 от AnMary

# 602
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз ти благодаря, Бела, за споделеното Heart В някои неща открих себе си и си поплаках тайно на работа.
Желая ти лекота и сбъдване занапред! Вярвай!

# 603
Скрит текст:

Абсолютно е така. Жената за която разказах, преживя още по-голям стрес с мъжът си. Те си тръгнаха два дни по-рано от нас, като след пункцията й бяха казали, че има още 7-8 недоразвити фоликула и трябва да ги проследят в София. Прибират се в София, тя е с адски болки, решава, че е получила хиперстимулация, отиват на прегледа - 7 узрели фоликула, това е два дни след пункция на само една яйцеклетка! Казват им, че веднага отново трябва да заминат за Истанбул за втора пункция в рамките на една седмица. И тук идва момента, за който говорим. Още много финанси, страшно много стрес, проблеми да се освободят от работа. Но при тази златна възможност няма връщане назад. Отидоха и на пункцията нищо. Нито една яйцеклетка. Това е пълен ужас. Да, сигурно целта оправдава средствата, но няма нищо лесно при никого.

Ето това е едно малко чудо Heart Искрено се радвам за Вас и наистина, дано всеки който поеме по този път и наистина го желае да е орисан със същото. Никога досега не съм говорила толкова много по темата, а дори с приятелки е трудно, защото всичко това звучи толкова сложно и масово хората просто не разбират как така не се получава. След като си изплаках сълзите вчера, а вечерта спасявах мъжът ми с валериани, тази сутрин се субудих и просто имах нужда да говоря. Благодаря на всички включили се. Наистина беше терапевтично за мен Heart

Трябва да се говори,особено с хора минали или минаващи през същото,защото ще ви разберат отлично,а и на вас ще ви олекне.Споделена болка,половин болка.Ние 5 години се борим за дете и винаги ми е било изключително трудно да говоря за това дори пред близки и трупах в себе си,но това доведе до депресии,психолози и много трудно се справих.Така че,недейте,щом ви се говори,не трупайте.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 05:14 от AnMary

# 604
Petiapetrova какво ви е било качеството на ембриона?

# 605
Petiapetrova какво ви е било качеството на ембриона?

Да не изтърся някоя глупост..нещо от рода на 4 Ав ..казаха ембриолозите средно към добро качество

# 606
  • София
Моля избягвайте огромните вмъкнати цитати.

# 607
Не съм се включвала има-няма 24 часа. При мен холокостера от емоции продължава. До вчера ви говорих за химическа бременност, а днес се налага да изключваме извънматочна бременност. Хормона на бременността ми се развива със супер странни темпове. Понеделник 165, Сряда 210, днес Петък 330, а очаквахме да е започнал да спада, но също така това не е и нормален растеж. Тъкмо писах на Херис и според нея също не е добре. Насрочи ми преглед за утре в Бахчеджи София за да видим какво се случва. Моля се на Бог всичко да е наред, защото дясната ми тръба е напълно непроходима и се надявам да не е там, а още  по-страшно е, ако е в яйчник. Вече едвам издържам. Опитвам да не мисля най-лошото, но е много трудно. Колко иронично е това, че дори лошото ембрионално развитие ще е по-добрият вариант. Някой имал ли е подобен случай?

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 12:57 от Bella_13

# 608
  • Благоевград
Бела, съжалявам за това, което преживяваш!
При мен се оказа кухо яйце, но маточна бременност. Струва ми се, че и при теб е така.
Моето чхг на 7 ден след трансфер беше 47, на 9 ден 65, на 12 ден 100, след това 300, после 600, и на 2000 се видя плодния сак в матката. Беше голям кошмар и зверски игра на нерви, но мина и това. При мен беше балансиран ембрион на 5 дни. Но не му е било писано.
Съжалявам за средствата, които сте похарчили и всичко това, което ви се случва.
Стискам ти палци!

# 609
Благодаря ти! И аз съжалявам, не мога да си представя какво ти е било, докато стигнеш до 2000, а после ни казват бъдете спокойни. Как да сме спокойни, като има един милион неща, за които да се съмняваме. Нямам болки, не изпитвам никакъв дискомфорт, не знам. А и дори да има нещо, все още е твърдо рано, аз съм едва в четвърта седмица, не знам какво може да се види. Но важното е, че вярвам на екипа и на д-р Карлъкая и какъвто и да е резултата, в Турция свършиха своята работа.

Бела, съжалявам за това, което преживяваш!
При мен се оказа кухо яйце, но маточна бременност. Струва ми се, че и при теб е така.
Моето чхг на 7 ден след трансфер беше 47, на 9 ден 65, на 12 ден 100, след това 300, после 600, и на 2000 се видя плодния сак в матката. Беше голям кошмар и зверски игра на нерви, но мина и това. При мен беше балансиран ембрион на 5 дни. Но не му е било писано.
Съжалявам за средствата, които сте похарчили и всичко това, което ви се случва.
Стискам ти палци!

# 610
  • Благоевград
При мен беше инвитро в друга болница, беше ми последното в България и просто решихме да дадем шанс на това ембрионче, защото беше хубаво качество. Доктор Карлъкая ми направи хистероскопия и биопсия за Ема и Алис тест преди трансфера. Аз изключително много го харесвам и като човек, и като специалист. Подходи с разбиране към моето решение.
През декември отидох на преглед в София да обсъдим как ще процедираме. Видя, че имам доминантен фоликул, каза да си купим едни гелчета за 40 лева и ни прати с благословия да правим спонтанни опити тази месец. На 26.12. ми дойде цикъла.
Януари отидох при него за цветна снимка и спермограма на мъжа ми и спестявахме пари за пролетта. Обсъдихме какво се е случило с моето кухо яйце, обясни ни чисто физиологично как стоят нещата. Каза, че нашият случай не е тежък, че нямаме сериозна причина да не стане и да съм спокойна, че всичко ще бъде наред. Даже ми проговори на английски, а знаем, че хич не обича 😀😀😀 Много надежда ми вдъхва и му вярвам, че дава душата си във всеки един случай.
Засега нашата процедура се отлага във времето, но поддържам връзка с Херис.
Желая ти от сърце при теб да е възможно най-щадящото развитие! Ако е кухо яйце, лично аз правих медикаментозен аборт и съм доволна, че избрах този начин, но бях в клиника под наблюдение, страх ме беше да остана у дома сама.
Дръж ни в течение как се развива при теб ситуацията! Над 1500 чхг би трябвало да се види плоден сак. Стискам ти палци!

# 611
Стискам ви палци Heart Дано всичко се получи при вас. А аз явно съм доста нетърпелива и скачам от предположение в предположение. Явно просто трябва да дам време на нещата да се случат. Мислех, че през 2024 година съм си научила урока. Ние отлагахме процедурата абсолютно цяла година. Нямаше месец без проблем. Три пъти рецидивираща ешерихияколи, колкото и срамно да звучи, счупен крак, месец и половина обездвижена на легло заради херния на вратът, два пъти херпес на носа с антибиотично лечение, два задържани фоликула през месец, които ми изкараха акъла, декември отново, когато трябваше да започнем в Бахчеджи и вече бяхме уговорили всичко с Херис, се разболях брутално и отново трябваше да съм на атибиотици и отложихме за Януари. Нямах търпение да дойде 2025 и си бях казала, че 2024 е годината, която трябва да ме е научила на търпение. Явно не е и вселенският урок продължава Simple Smile

# 612
Beella, в една и съща лаборатория ли са правени изследванията?
Имам приятелка която роди здраво момче след бавно нарастващо ЧХГ.

Друга щеше да си спре лекарства след грешка на лабораторията. Изкараха и ЧХГ 0.15, а тя беше с няколко положителни пикливи теста. Прави втори тест и тогава беше силно положителен.

Дано и при вас развоя да е щастлив!

# 613
Не съм се включвала има-няма 24 часа. При мен холокостера от емоции продължава. До вчера ви говорих за химическа бременност, а днес се налага да изключваме извънматочна бременност. Хормона на бременността ми се развива със супер странни темпове. Понеделник 165, Сряда 210, днес Петък 330, а очаквахме да е започнал да спада, но също така това не е и нормален растеж. Тъкмо писах на Херис и според нея също не е добре. Насрочи ми преглед за утре в Бахчеджи София за да видим какво се случва. Моля се на Бог всичко да е наред, защото дясната ми тръба е напълно непроходима и се надявам да не е там, а още  по-страшно е, ако е в яйчник. Вече едвам издържам. Опитвам да не мисля най-лошото, но е много трудно. Колко иронично е това, че дори лошото ембрионално развитие ще е по-добрият вариант. Някой имал ли е подобен случай?

Надявам се,днес да бъде при вас всичко наред.

# 614
Да в една и съща лаборатория. След дългият ни разговор вчера с д-р Карлъкая, отчетохме, че дори и с малък процент може да има грешка на лабораторията, но при тези числа е малко вероятно - 165, 210, 330 пуснати през ден. Днес отново пуснат ЧХГ в същата лаборатория, а утре сутринта ще отида в Цибалаб или Генетика. Вчера на прегледа не се видя нищо в матката, нито извън нея. След като излязат резултатите утре, ми казаха веднага да отида в клиниката за нов преглед и докторът ще реши. Вариантите са три според доктора, ако утре имаме удвоено нарастване, можем да считаме, че имаме бременност, която се е развивала бавно, но е наваксала. Ако е химическа бременност, трябва ЧХГ вече да започне да спада. Ако обаче отново имаме нарастване, което не се е удвоило спрямо предишният резултат и отново е с малко увеличение, говорим за извънматочна бременност. Най-странното е, че миналата седмица, когато най-вероятно се е случила имплантацията имах безброй симптоми - безкрайно ходене до тоалетна по малка нужда, потене, промяна във вкуса за солено и горчиво, силен глад и прилошаване. Тази седмица всичко това изчезна, буквално се чувствам все едно съм оздравяла от болест. Вече не знам какво е, но каквото и да е, нека просто най-после да се разбере и да се свършва, защото наистина е ужасно.

Beella, в една и съща лаборатория ли са правени изследванията?
Имам приятелка която роди здраво момче след бавно нарастващо ЧХГ.

Друга щеше да си спре лекарства след грешка на лабораторията. Изкараха и ЧХГ 0.15, а тя беше с няколко положителни пикливи теста. Прави втори тест и тогава беше силно положителен.

Дано и при вас развоя да е щастлив!

Общи условия

Активация на акаунт