Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 744
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, може ли да ми кажете конкретно за Турция как и кога лекарите преценяват дали трансферът ще е свеж или ЗЕТ. Дали е след пункцията, дали е на пети ден от развитието на ембрионите, правят ли се някакви хормални изследвания до 5-ти ден. Имам само едно инвитро на спонтанен цикъл, без стимулаци и със свеж трансфер, затова не съм запозната. Сега за пъри път ще правим стимулация.

От стимулациите организма се претоварва с хормони и се изморява. За успешен трансфер пък е нужна дебела маточна лигавица над 8 мм. При тънка, вероятността за имплантация пада. За да се постигне дебелина на лигавицата е необходимо да се направи допълнителен стимул с хормони и медикаменти, което може да се окаже доста натоварващо направено непосредствено след (или по време) стимулацията. Затова е най-добре да се доверите на лекарите си. Според мен е добре двете неща да се направят с почивка през няколко месеца. Защото отпочинал организъм се подготвя по-лесно за имплантация.

Аз имах късмет, моят успешен опит е от пресен трансфер. А имам един безуспешния от ЗЕТ. Всичко е строго индивидуално и е редно да се прецени и претегли внимателно от лекуващия лекар.

Ако ембрионите са много на брой се отглеждат до 5ти ден. Така най-качествените оцеляват , и най-некачествените не оцеляват. Нещо като естествен подбор.
А когато ембрионите са малко на брой, тогава се връщат в матката на 3-ти , 4-ти ден,  защото матката е естествена среда за тях и имат по-голям шанс за оцеляване до 5 ти ден в естествената си среда, вместо в епруветка и лаборатория.

Надявам се да съм била изчерпателна

# 526
Здравейте! Пиша ви с огромна тъга! Днес си направих кръвен тест, 12 дни след трансфер и е отрицателен! Това ни е първото инвитро и не се получи и имам чувството, че ще се побъркам. Постоянно си мисля дали не сме направили нещо както трябва, дали някъде се е объркало нещо и т.н. Моля ви ако на някоя и се е случвало да не стане от 1-вия, 2-рия опит, доктора прави ли промени в лечението, обсъждате ли защо не се е получило?
А и вие как бихте постъпили бихте ли отишли примерно при д-р Сигридов, Калчев и др. за да търсите причината или е рано още и да пробваме 2ра път? Не знаем какво да правим, моля ви посъветвайте ме!!
Милата,предполагам как се чувстваш,в никакъв случай няма да се отказваш.Ако имаш нужда от подкрепа или да си споделяш с някой може да ми пишеш.Успех

# 527
Здравейте! Доктор Карлъкая ми назначи едни изследвания. Знаете ли къде могат да се направяти някоя правила ли си ги е?  Ние сме от Стара Загора и мисля, че тук няма такава генетична лаборатория

Аз ги направих в Синево в Стара Загора, имайте предвид че кариотипа се бави много.

# 528
Здравейте! Доктор Карлъкая ми назначи едни изследвания. Знаете ли къде могат да се направяти някоя правила ли си ги е?  Ние сме от Стара Загора и мисля, че тук няма такава генетична лаборатория

Аз ги направих в Синево в Стара Загора, имайте предвид че кариотипа се бави много.
Има ли ги тези изследвания в синево?? Да за кариотипа, Херис каза, че околко 2 месеца се чакало

# 529
Здравейте скъпи дами! Имам един апел към всяка, която тепърва поема по този труден и тежък път. Четете! Информирайте се! Питайте! Благодарение на ината си, да си направя изследвания които никой не ми е казал да правя разбрах, че имам мутация в един от гените отнасящ се за тромбофилиите. Ако не бях направила тези изследвания нашият първи опит беше обречен на провал. За това по-добре дайте още 500-600 лв за изследвания предварително и превантивно, но да ви бъде спокойно на главата. Ще си спестите едно разочарование, депресия и гняв по-малко. Надявам се да съм била полезна.

# 530
Honeymoon’s, може ли да погледна резултатите Ви?

# 531
Заповядайте! Сега ще си пусна ACE u чакам фактор 13 да излезне като резултат.

# 532
Заповядайте! Сега ще си пусна ACE u чакам фактор 13 да излезне като резултат.

А има ли лечение за тези мутации? Какво се прави ако има?

# 533
Honeymoon’s, изобщо не се притеснявайте 🤗 Дори да не бяхте пуснали изследването, нямаше опитът да е обречен на провал. Най -важен е кръвотокът, а по принцип тромбофилията има отношение с напредване на бременността. Моят хематолог е доктор Тончев и го препоръчвам с две ръце ☺️ Аз имам MTHFR, ACE и PAI, по едно време и лупусен антикоагулант. Като излезе резултатът, запишете час за консултация. Най-вероятно ще Ви изпишат профилактична доза от 0,4 след положителен тест или след трансфер. Дори това, че има отклонения в някои от гените, не означава, че ще се отключи тромбофилията. Също и жени без никакви мутации може да получат тромбоза по време на бременност. След забременяване Ви трябва добър АГ, който да следи кръвотока на всеки преглед, отделно на всеки 30 дни се пускат изследвания за коагулация: APTT, Д-димер, фибриноген, на мен пуска и време на кървене/съсирване и ПКК, защото се гледат и тромбоцитите. Ако сте на терапия с НМХ, тогава на 3 месеца(не е задължително да е всеки месец) да пускате анти Ха, но това е само в лаборатории, които го работят на място. В София препоръчвам болница Токуда, май и болница Надежда, а в Бургас централната лаборатория Лина срещу плувния басейн. Пожелавам успешна процедура! Ще се радвам да се похвалите съвсем скоро 🤗🍀☺️
ПП трябва да приемате само метилирана фолиева киселина, а за всеки случай и метилиран В12.

# 534
Благодаря ви много за изчерпателната информация и пояснения! За метилирана фолиева киселина четох и съм запозната. Притесних се за резултатите защото като разпитах родителите си установих, че имаме находки във времето назад - прабаба ми е пиела хапчета за разреждане на кръвта, а баба ми (дъщеря ѝ) е имала 2-3 спонтанни аборта. Пращам прегръдки и аз също се надявам на положителен резултат през тази година! 😊

Honeymoon’s, изобщо не се притеснявайте 🤗 Дори да не бяхте пуснали изследването, нямаше опитът да е обречен на провал. Най -важен е кръвотокът, а по принцип тромбофилията има отношение с напредване на бременността. Моят хематолог е доктор Тончев и го препоръчвам с две ръце ☺ Аз имам MTHFR, ACE и PAI, по едно време и лупусен антикоагулант. Като излезе резултатът, запишете час за консултация. Най-вероятно ще Ви изпишат профилактична доза от 0,4 след положителен тест или след трансфер. Дори това, че има отклонения в някои от гените, не означава, че ще се отключи тромбофилията. Също и жени без никакви мутации може да получат тромбоза по време на бременност. След забременяване Ви трябва добър АГ, който да следи кръвотока на всеки преглед, отделно на всеки 30 дни се пускат изследвания за коагулация: APTT, Д-димер, фибриноген, на мен пуска и време на кървене/съсирване и ПКК, защото се гледат и тромбоцитите. Ако сте на терапия с НМХ, тогава на 3 месеца(не е задължително да е всеки месец) да пускате анти Ха, но това е само в лаборатории, които го работят на място. В София препоръчвам болница Токуда, май и болница Надежда, а в Бургас централната лаборатория Лина срещу плувния басейн. Пожелавам успешна процедура! Ще се радвам да се похвалите съвсем скоро 🤗🍀☺
ПП трябва да приемате само метилирана фолиева киселина, а за всеки случай и метилиран В12.

# 535
Радвам се да бъда полезна, защото знам какво е да нямаш информация и да се притесняваш. 😘 Чакам с нетърпение хубавите новини! ❤️

# 536
Мутациите не се лекуват напълно. Те могат никога през живота ви да не ви създават проблеми.
Но по време на бременност е рисковано, защото капилярите които хранят плода ви са много финни и точно там има по-голяма вероятност за образуване на съсирек и блокиране притока на важните вещества, които са нужни за плода.

Мутациите се поддържат временно по време на бременност чрез приемане на орален аспирин и Клексан инжекции всеки ден

# 537
Ето, че дойде времето да напиша този пост, който тооолкова отдавна искам да напиша, но страхът, суеверията, неизвестността и несигурносттта ме спираха. И така, искам да БЛАГОДАРЯ на:
*мила моя, скъпа моя, невероятна Айля! Цял живот няма да успея да ти се отблагодаря, но все пак - БЛАГОДАРЯ! За това, че първа повярва в мен! За това, че не се отказа! За това, че се пребори за мен и успя да убедиш доктора, че не съм загубена кауза! Знам, че не ти е било лесно! Жена на 47 години, с АМХ 0.01 (!!!) не е обект на интерес за никой лекар! Но въпреки това, въпреки, че никога не ме беше виждала и не знаеше нищо за мен, ти ми повярва, когато ти казах, че изследванията НЕ са точни! Че на прегледите всеки месец си имам както доминантен, така и антрални фоликули! БЛАГОДАРЯ ти, че беше с нас през цялото време, за това, че винаги разсейваше страховете и съмненията ми, че звънеше и говореше с когото и когато имах нужда от информация, за това, че страдаше с мен в трудните моменти, че се радваше за мен в хубавите моменти, за това, че през цялото време и до ден днешен, въпреки хилядите километри разстояние, ти не спираш да се интересуваш и да ми стискаш палци, и да се молиш за мен! Както ти казах още тогава, когато ми съобщи, че все пак докторът се е съгласил да ме види, въпреки, че шансовете са почти нулеви, ти си нашата фея, която ще ни отведе до вълшебния финал, а именно - нашето бебче! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце и душа на ГОЛЕМИЯ, НЕВЕРОЯТЕН професор Йозкан Йоздамар! Благодаря Ви, професоре! Че Вие също повярвахте в мен! Че не се отказахте да се борите за мен! Че въпреки многото проблеми, които тялото ми Ви създаваше, ми обещахте, че ще дадете най-доброто от себе си и го направихте! Не човек, а пратеник на Господ, чрез чиито ръце Бог върши чудеса! Никога няма да мога да Ви се отблагодаря! Не напразно Ви казах: аз имам най-добрия лекар в света, от нищо не ме е страх и Ви вярвам! БЛАГОДАРЯ, че оправдахте доверието ми и се раздадохте от началото до края!

БЛАГОДАРЯ на Зейнеп! Скъпа моя Зейнеп! Ти си една голяма душа, един добър и невероятен човек! БЛАГОДАРЯ ти за всичко, което направи за нас от ден 1, до края, докато си тръгна от Бахчеджи! За подкрепата, за това, че беше с нас в най-трудните мигове, за среднощните обаждания, за съпричастността и съчувствието, за това, че и до ден днешен, ти също не спираш да се интересуваш от мен и да стискаш палци всичко да стигне до успешен финал! Както ти казах и преди: ти винаги ще си бъдеш НАШАТА Зейнеп и цял живот ще съм ти благодарна за всичко! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ на Херис, която въпреки краткото време, което беше с нас, направи най-доброто за нас, и се радва на успеха ни! Благодаря ти, че ме наричаш "нашият много специален случай", толкова ми стана мило, когато го разбрах от съвсем друго място! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ на ембриолозите от Бахчеджи, които оплодиха, пазиха и се грижеха, замразиха, а след това и успешно размразиха нашата "малка запетайка", както я наричам аз, и й се радваха, че има такова огромно желание за живот, че едва размразена, започна отново бързо да се дели и да расте, а те я наричаха перфектна и й се радваха на прогреса! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ на Мелике от регистратурата на Бахчеджи! През тези 2 дълги месеца, тя ни съчувстваше и съпреживяваше с нас, а на финала, след успешния трансфер, със сълзи в очите, ми даде целувка и ми пожелае успех! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ на хората от хотела Шерифе и Окан, които освен, че ни накараха да се чувстваме у дома си през тези 2 месеца, също с трепет очакваха да им кажем добрата новина, а когато им я казахме, ни благославяха и желаеха успех! 🤗❤️

БЛАГОДАРЯ на всеки един човек от Истанбул, с когото в някакъв момент пътищата ни са се пресекли и ни е помогнал по някакъв начин, и ни е пожелал успех! 🤗❤️

И на последно място, но не по значение - БЛАГОДАРЯ на всички тези момичета тук, които чисто човешки споделят, дават съвети и помагат! Без вас нищо от това нямаше да се случи, момичета! Не знам колко дни и нощи ви четях, страдах с вас, радвах се с вас, попивах от съветите, които давате, и запаметявах най-важните неща, които ми помогнаха в последствие! Във всеки миг на несигурност и притеснение влизам тук, и винаги намирам успокояващи думи, безценни съвети и незаменима помощ и информация, които не бих могла да открия никъде другаде! БЛАГОДАРЯ ви, че ви има и че отделяте от времето си, за да помагате на такива като мен, които преди това нямат представа с какво се захващат! 🤗❤️

ПОЖЕЛАВАМ от сърце на всяка една от вас, която вече е сбъднала мечтата си, да е жива и здрава, да са живи и здрави и бебенцата ви, и семействата ви, и всички около вас! 🤗 А на тези, на които тепърва им предстои тази трудна битка, пожелавам да не се отказват, да се борят за мечтата си и да вярват! Намерете лекар, в когото истински да вярвате! Слушайте го и действайте смело и с вяра, че чудото ще се случи! Защото чудеса се случват, а аз съм само един мъъъничък пример за това! 🤗❤️

С положителна енергия и най-добри чувства, поръсвам всички тук с вълшебен прашец! Нека полепне по вас и ви донесе толкова много щастие, че да се чудите какво да го правите! Бъдете живи, здрави и  благословени! 🤗❤️

# 538
Много се радвам за успеха ви. Вие наистина имате голям ШАНС. Благодарение първо на Господ.

Защото с тези показатели вероятността за успех пада доста под 10%. Наистина имате голям късмет и трябва да повярвате, че сте едно от изключенията на репродуктивната медицина. Всички дами с тези показатели трябва да имат това предвид!

Желая да отгледате със здраве детенцето ви Чудо. Нека винаги ви се случват хубави чудеса Heart Eyes

# 539
Много се радвам за успеха ви. Вие наистина имате голям ШАНС. Благодарение първо на Господ.

Защото с тези показатели вероятността за успех пада доста под 10%. Наистина имате голям късмет и трябва да повярвате, че сте едно от изключенията на репродуктивната медицина. Всички дами с тези показатели трябва да имат това предвид!

Желая да отгледате със здраве детенцето ви Чудо. Нека винаги ви се случват хубави чудеса Heart Eyes

Ако трябва да сме точни, едва около 2% шанс ми дадоха. Но както казвате и Вие, а както и самата аз винаги казвам - последната дума има Господ. Естествено, че всичко преди това има значение, но е факт, че и при перфектни показатели, и перфектни доктори, много пъти нещата не се получават.
Благодаря Ви за хубавите думи и желая всичко най-хубаво и на Вас! 🤗 И успех на всички, на които им предстои да минат по този нелек път, и нека тази тема се напълни с много бебчета! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт