Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, има промяна в цените от 02.01.2025 г.
Спермограмата беше 80 евро, вчера платихме 250.
Инвитро мисля, че ми каза 3200 евро, плюс 850 евро за ЗЕТ. Координаторката тези дни ще ми ги изпрати и ще ви дам информация.
Видяхме се с доктор Карлъкая, това ни беше трета среща. Видя ме, че съм мега притеснена и даже ми проговори на английски 😀😀😀 Сигурно съм го напрегнала с моя горчив опит и многото въпроси, каза ми да съм спокойна и че ще направи всичко възможно за нас, за да имаме дете. Усетих човешкия фактор още предишния път на хистероскопията, а миналият месец като бях на преглед в София видя, че имам доминантен фоликул, изписа ми инжекция за пукане на фоликула и ме прати вкъщи с пожелание за късмет. Аз съм с проходими тръби и имам шансове за спонтанна бременност, просто нямам овулация, мнооого рядко се случва да имам доминантен фоликул, направо си е чудо.
И вчера много говорихме, каза ми, че е спокоен за нас, да му се доверим, че няма да допусне хиперстимулация при мен заради поликистозата и да мисля позитивно, да мисля по-просто и да не задълбавам в миналите проблеми. Да оставя той да мисли кое е най-добро за мен. Каза ми, че не всеки месец е подходящ за започване на стимулация и да не бързам, да изчакаме правилния момент. Обясни ми и какви са причините за кухото ми яйце преди 3 месеца в Надежда след ПИД и балансиран ембрион. Толкова нормално и човешки ми каза това, което исках да знам от месеци. Дай Боже да ни е на късмет и новата година да ни донесе на всички тук така желаните рожби! 🙏🍀
Пожелавам ви успех със следващия опит!🍀 Бихте ли споделили какви са причините за кухо яйце след ПИД и балансиран ембрион? Точно това се чудих тези дни. Мерси

# 511
  • Благоевград
Ембрионът ми първо беше замразен, след това размразен, изследван, замразен, размразен и трансфериран. Това може да е една от причините.
Обясни ми, че плодният сак се образува от външната обвивка на ембриона, а самият ембрион от ядрото. За да има кухо яйце, това означава, че или е нямало ядро, или е повредено при изследването.

# 512
В "Надежда" , така правиха ПИД и на мои ембриони преди време - замразиха ги първо, после размразиха, пак замразиха...някои стигнаха до трансфер, други не оцеляха. После разбрах, че това е грешно.
Но и които стигнаха до трансфер - нямах успех.

# 513
Здравейте, момичета. И ние до няколко дни започваме инвитро в Бахчеджи, като стимулацията и прегледите ще направим в София. Да, за лош късмет от тази година цените са вдигнати. Приложено ви изпращам и файл с новите цени. Ще ви държа в течение как се развиват нещата при нас Heart

# 514
Здравейте, някой запознат ли е за тези от нас, които вече имаме замразени ембриони и за нас ли ще се дигнат таксите. А замразения трансфер беше 1000евро... 😔

# 515
Здравейте, някой запознат ли е за тези от нас, които вече имаме замразени ембриони и за нас ли ще се дигнат таксите. А замразения трансфер беше 1000евро... 😔

Не би трябвало.

# 516
няма логика да не се вдигнат

# 517
няма логика да не се вдигнат

Защо да няма логика? Доколкото си спомням от прочетеното в стари теми и преди е имало подобни ситуации, и се заплаща цената, с която е започнала процедурата.

# 518
Щото замразени го прочетох като замразени преди година две.
Виж ако е замразени след пункция и ще правите веднага ЗЕТ може да поспориш с тях

# 519
Щото замразени го прочетох като замразени преди година две.
Виж ако е замразени след пункция и ще правите веднага ЗЕТ може да поспориш с тях

Не става дума за мен, и аз като Вас само отговарям на въпроса 🙂, но доколкото разбрах, става дума за скорошна пункция и ЗЕТ, а не за ембриони от преди години. Ако обаче са от отдавна, Вие сте права и със сигурност цената ще е новата.

# 520
Момичета, може ли да ми кажете конкретно за Турция как и кога лекарите преценяват дали трансферът ще е свеж или ЗЕТ. Дали е след пункцията, дали е на пети ден от развитието на ембрионите, правят ли се някакви хормални изследвания до 5-ти ден. Имам само едно инвитро на спонтанен цикъл, без стимулаци и със свеж трансфер, затова не съм запозната. Сега за пъри път ще правим стимулация.

# 521
Моето инвитро беше октомври месец,сега виждам не малко завишение в цените,което е притеснително,защото и без това си беше доста скъпо и се изискваше да разполагат с една доста голяма сума.Иначе съм бременна в 15та седмица с момиченце,първи опит,свеж трансфер.Ако някоя майка има нужда от информация или подкрепа,винаги може да ми пише на лично.Искрено желая успех на всички!

# 522
Момичета, може ли да ми кажете конкретно за Турция как и кога лекарите преценяват дали трансферът ще е свеж или ЗЕТ. Дали е след пункцията, дали е на пети ден от развитието на ембрионите, правят ли се някакви хормални изследвания до 5-ти ден. Имам само едно инвитро на спонтанен цикъл, без стимулаци и със свеж трансфер, затова не съм запозната. Сега за пъри път ще правим стимулация.
Преди пункцията  казаха свеж. Но след пункцията казаха че не им харесва стойноста на прогестерона и ме отложиха за зет.
Динамични са нещата

# 523
Преди пункцията  казаха свеж. Но след пункцията казаха че не им харесва стойноста на прогестерона и ме отложиха за зет.
Динамични са нещата

Благодаря много.

# 524
Ще отговоря подробно на жената,тъй като са ми пресни впечатленията.След като се срещнете с вашия лекар,той ще се запознае подробно с вашата документация медицинска,относно вашия гинекологичен проблем,ще се запознае с вашата медицинска история,има ли забременявания,аборти,семейни заболявания,за да открие причината за неуспехите.Относно това дали да бъде свеж или замразен трансфер се вземат впредвид основно такива неща,ако има налични аборти,може докторът да поиска генетично изследване на ембриона с цел да открие здрав ембрион,защото често хромозоми аномалии в ембриона са причина за аборти до 12та седмица.Такова изследване де изисква и при жени над 38 години,защото дори и да има голям брой яйцеклетки,качеството им след тази възраст рязко се влошава.
Друга причина за замразен трансфер може да бъде хиперстимулация на яйчниците след стимулация,тогава се изчаква 1,2 цикъла и се замразяват до тогава ембрионите.Трета причина може да бъде преди трансфер протестеронът да бъде висок,пак ще ви насочат към замразен трансфер.
Относно другия ви въпрос,кой определя дали ембрионите да бъдат трансферирани на 3ти или 5ти ден,пак е индивидуално.
По принцип се изчаква пети ден,да стигнат стадии бластоцид,за да се избере,кой е с най-добро качество ембрион,но ако имате малък брой и изостават леко с развитието и има шанс да загинат до ден пети,могат за преценят да го трансферират на ден трети,защото често изоставащи ембриони с не много добро качество,наваксват в утробата и се развива и ражда здраво дете.

Ще разкажа накратко моята история,за да дам кураж и спокойствие на всички объркани и притеснени до ужас мами.
Аз съм на 36 год,мъжът ми на 43год,от 5 години опитите за дете не се получаваха,обикаляхме лекари,изследвания проблем нямаше,и неговите и моите изследвания са добри.Решихме се октомври на инвитро в Бахчеджи.Започнах с 9 фоликула,спокойна с отлични показатели,на пункцията извадиха 9 яйцеклетки,нямаше празни фоликули.Прибрах се в квартирата щастлива,докато на другия ден,чувам че само 5 яйцеклетки са зрели и от тях само 3 са оплодени,все едно ме удариха с мокър парцал.От там както си бях спокойна,започна голямото чакане и ужас дали тези ембриони ще оцелеят въобще,рев,сълзи,ужас.До пети ден стигнах с един ембрион с добро качество и другите два,които изоставаха и казаха,че ако оцелеят до ден 6ти ще ги замразен,ембрионите не оцеляха и от 9 яйцеклетки останах без замразени.Направихме трансферът с единственият ми ембрион и съм бременна в 15та седмица с момиченце.Пиша всичко това,за да кажа на всяка измъчена жена,да не се отчайва,да не губи вяра,чудото ще се случи,точно когато трябва и ви е достатъчно и едно ембрионче.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:22 от petiapetrova1965

Общи условия

Активация на акаунт