Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 414
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • Благоевград
Има с Turkish Airlines, които казах на Летище Истанбул, а Pegasus кацат на летище Сабиха Гьокчен в Азиатската част. Разликата в цените с двете компании е огромна. Ние пътувахме с Търкиш миналата година април, 480 евро двупосочен за двама. Във въздуха си точно 60 минути, часовникът на екрана
Ти засича времето. Придвижването е изключително лесно с метрото. За Пегасос не мога да кажа, но мисля, че имаше удобна линия на метрото и от там, не съм сигурна. Цените са в пъти по-евтини, но трябваше да се доплаща за допълнителен кабинет багаж над 3 кг, такива спомени имам.

# 706
Момичета къде правите хубави цветни снимки, приемат ли я после в Бахчеджи? Понеже съвета им е да отида там за цветна снимка, но ми идва доста далеч да се разкарвам до там само за това. 🙂

Аз я направих в гр. София, болница Вита, д-р Дойчиновски. Много е внимателен, препоръчвам го. Доктор Карлъкая я призна снимката.

# 707
Здравейте момичета. От месеци следя темата и сега с доза тъга пиша, защото все се надявах да не тръгнем по този път, но уви, нещата не се случиха естествено.
Така или иначе бяхме взели решението, че в България няма да опитваме.
Бяхме на среща с проф. Кахрамах от Мемориал, и имахме среща-прегред с д-р. Карлъкая, на когото се спряхме.
Не мисля, че ще ви учудя, предложи ни прием на противозачатъчни и свеж трансфер.
Опитваме се да си сметнем разходите извън основния пакет от 3100 евро. Знам, че всичко е относително, но ако погледнем най-отпимистичния вариант, в който имаме повече от 1 оплодени яйцеклетки, знаете ли как процедират - колко ембриона могат да изследват, всички ли изследват въобще, предлагат ли ако има 2 - единия да се замрази - защото от там вече сумата нараства колосално.

# 708
Момичета къде правите хубави цветни снимки, приемат ли я после в Бахчеджи? Понеже съвета им е да отида там за цветна снимка, но ми идва доста далеч да се разкарвам до там само за това. 🙂
Д-р Друмева ме насочи към Токуда, каза, че признават снимките от там. Правих я преди 2месеца като сумата беше 350лева.

# 709
  • София
Интересно ми е защо след като в БГ ин витрото е безплатно, въобще някой тръгва за първи опит в Турция? Турция е вариант след като в БГ нищо не става. Общо взето последен шанс.

# 710
  • Благоевград
Интересно ми е защо след като в БГ ин витрото е безплатно, въобще някой тръгва за първи опит в Турция? Турция е вариант след като в БГ нищо не става. Общо взето последен шанс.

Това, че е безплатно, не гарантира успех. Имам 4 инвитро опита в Бг. Моя братовчедка направи в Турция първи опит и успешен. Медицината им е на друго нищо, техника, знания, отношение. Разказвала съм назад в темата преживяването ми миналата година по време на хистероскопия и каква е разликата с България. Ако имах пари, нямаше да разчитам на Фонда, отдавна щях да се обърна към турска клиника.

# 711
Защото в много случаи безплатното излиза скъпо накрая. И не е съвсем безплатно. Като се сметнат прегледи, спермограми, цветни снимки, допълнителни разходи не покриващи фонда понякога си става отново сума. Също така в България мъжкия фактор изостава доста. Има състояния за които и в Турция се маят, а как да се очаква в България да ти помогнат. За съжаление в България специалистите в доста области за 2-3 за цялата страна и е лудост да чакаш 6+ месеца за първи преглед.

# 712
На мен държавата или застрахователя 1 лв не са ми платили, а имам здравна застраховка + допълнително здравно осигуряване.

# 713
  • София
Последно знам, че да кандидатсваш по фонда трябва да имаш 2 неуспешни инвитро процедури включително и трансфер(ние така и не стигахме до трансфер в Бг) или 4 неуспешни инсеминации(цифрите може и да са по-големи не помня). Тези инвитро процедури и инсеминации си ги плащаш ти, чак след това като кандидатсваш и те одобрят става "безплатно" за бъдещи процедури. Всичко това е губене на време и пари. По мое мнения фонда не работи, а само се източва от родните клиники.

Разбира се че приемат цветни снимки и от бг клиники, цветната снимка “Чурек” не е кръвна…недейте така заблуждавайте - прави се под краткотрайна анестезия нито ви режат нито нищо.. Минава бързо и безболезнено и в България във всяка една репродуктивна клиника! Многократно съм правила в Бг и не съм имала никакъв дискомфорт! А и не смятам, че точно сега когато има земетресения - трябва да се ходи за такова нещо до там специално!

За болезненото вече няколко съфорумки писаха. За кървенето разказа една жена от Хасково(знам как звучи Simple Smile ) над 40 годишна, която срещнахме в Истанбул, която също правеше процедура в Бахчеджи(и беше успешна между другото). Сама казвате за анистезия, която хич не е полезна. В Турция се прави без упойка, защото няма болка и кървене(при някои случаи явно в Бг). Усещането е за обикновен гинекологичен преглед според жена ми.

# 714
Д-р Друмева ме насочи към Токуда, каза, че признават снимките от там. Правих я преди 2месеца като сумата беше 350лева.
А как премина самата процедура, с упойка или без, имаше ли болка?

# 715
А как премина самата процедура, с упойка или без, имаше ли болка?
[/quote]

Без упойка беше. Имайте предвид, че там правят снимки само вторник и четвъртък, така ме хубаво трябва да се планира.
На мен ми се падна д-р. Добринов, не знам дали само той ги прави. Какво да ви кажа, този човек върви с името си.
Цялата процедура с обличане и събличане е 20 минути. Аз предупредих, че съм с нисък праг на болка и съм много притеснена. Той беше много внимателен, обясняваше ми всичко стъпка по стъпка. Лявата ми тръба пропусна без проблем, там болка нямах. По-късно пропусна дясната - там вече ме заболя - не мога да кажа, че е нетърпимо чак, но когато му казах, че много ме боли, доктора някакси забави темпото, да може да ме поотпусне за няколко секунди.
Предварително си бях сложила свещичка Профенид и бях пила болкоуспокоително, не знам дали помогна или не.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 12:35 от Brezeida-m

# 716
Отнася се за жени с намален яйчников резерв!
1. Защото при стимулация не се губи само 1 Я и резерва се изчерпва с всяка стимулация.
2. Време, време ... . Мене ме мотаха 2 години в България и да съжалявам, че не отидохме за първи опит в Турция.
3. След като се объркат нещата в България не винаги в Турция могат да помогнат след това.

# 717
Пълна заблуда е че безплатно!

Не покривахме изискванията на фонда. Да им налея поне 2000лв за инсеминации и да ми загубят поне половин година, ли? И после да ме тъпчат с off label лекарства, които да си плащам?

По добре да си го спестя.

# 718
Верно ли го зададохте този въпрос?Чак се изнервих...според вас има тук в групата майка,която не би си спестила цялото ходене по мъките,сълзите и пропиляните надежди,ако нещата се свеждаха единствено до фактора пари?Наистина ли го мислите,е аз ще ви отговоря,всяка би си дала и последната стотинка,за да гушне рожба.Знаете ли в Турция,колко семейства видях над 40 години ,изгубили години в мотане и 100 опита в България и съжаляващи жестоко,защото никой не е факир и каквото и стимулация и подход,ако няма качество ,всички са безсилни.За съжаление има явно и разсъждаващи,като вас,които предпочитат да стискат парите на принципа,кво ще плащам..тука е безплатно,а че с тва безплатно годините си минават и накрая си оставаш само с парите си.Е, аз съм от тези с първи опит директно в Турция в Бахчеджи,отидох на 36 години,предпочетох това,пред това да не плащам в България и да отида в Турция на 40 години.Защото парите не струват колкото мечтите,надеждите и всичко ,което минахме цялото ми семейство ,надявайки се и молейки се години за дете.Някой ще каже,има ли сте възможност,отсъстване от работа...НЕ!..От 20ти септември не работя,мъжът ми е на 3 работи в момента,ако се наложеше и кредит щяхме да вземем.Бременна съм от 1ви опит,пръв трансфер,свеж..днес влезнах в 8ми месец,всяко движение на малката вътре ми говори,че взех правилното решение и нито пари,нито нищо струва толкова,колкото това!

# 719
petiapetrova1965, лека бременност и пухкав финал на термин.
Страхотен избор сте направили 🙂

Общи условия

Активация на акаунт