Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 484
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Гаранцията на апартамента Joy

Оправете си контактите като ви дразнят.

# 346
  • при него
Ивайла, извинявам се, но, как ще разберат че сте дупчили стената? Освен полиция и то при непосредствена опасност, друг няма право да влиза...
И за мен е странно, това с което трябва да се съобразявате и ви води само до главоболия...

# 347
Не ни дават да пипаме контактите. Ако дупчим тази стена, защото е носеща, отпада гаранцията на апартамента. Брутално е просто и аз не можех да повярвам..
ММ така се развесели като чу. Би ли споделила кой е този строител Laughing Ние колко конзоли имаме ако знаеш... Той ако не иска да се дупчи, защото сградата ще падне, гаранцията е най-малкият проблем...  Може да направите и предстенна обшивка принципно от ГК, но това са пълни глупости...

# 348
  • при него
Аз и друго си мисля, какво означава " дупчене" според строителя. Защото то и картина да си закачиш, пак има дупчене... та, Ивайла, какво точно пише в договора, ако решиш да споделиш.. за интернет като дойдат и те дупчат, климатик да сложат и те ще дупчат...и пр. Според мен, контактите се вкопават в стената, а не се дупчи стената, безумно е за такова нещо да отпада гаранция и гаранция на кое?

# 349
Ох, смях се и аз! Става въпрос за конзола, какво като е носеща стена 😀 По тази логика и картини не можете да си сложите, нито да хванете с каквото и да е разни лайстни и предстенни обшивки.

# 350
  • Велико Търново
След гранитогрес, който не е добре да се ползва за подово, сега и гаранция без дупчене...хора, информация може да се намери и свери от много места, не се длверявайте на първото нещо което ви кажат!

# 351
Преместих всички контакти в къщата ниско, също ключовете.Конструкцията е интактна.Simple Smile))) Даже добавих и нови, та и канали за тях.
Не знам вашият строител какъв е, ама това не е сериозно.Simple Smile))

# 352
Като сте на тема настилка в коридор, какво е винилов под? За първи път чух от познати, че ще слагат в коридора. Каменните тапети ми харесват.

Аз го споменах това. За мнозина виниловите настилки са модерна версия на скъп балатум. Но за мен беше отлично решение да сменя пода в кухнята и коридора без да си причиним къртене и изнасяне на старите теракотени плочки - скъпа, бавна и отвратително мръсна операция. Директно върху теракота се нанася съвсем тънка саморазливна замазка, която да запълни релефа на фугите, и върху нея директно се поставят плочите. Нашите са с лепене, като шевовете се залепват допълнително отгоре. Не беше от евтините решения, но за сравнително малката квадратура за нас беше идеален вариант, като претеглим време/качество/пари. Единствено съжалявам, че не внимавахме повече при избора на дизайн - ламелите (плочите) са дълги и тесни, и стоят някак твърде пъстро, а аз много не харесвам това. Но без да демонтираме кухнята имаме нов под 😅 също и нивата към стаите, които са с паркет, не се промениха трагично.
Скрит текст:

Ivayla_, това е повече от странно, такива външни контакти и ключове се поставяха навремето в панелното строителство, направо не мога да си обясня как в тухлена стена, пък и бетонна шайба да е, ще ти монтират в днешно време такова чудо. А по въпроса с дупченето - ами там нали ще има кухня, вероятно с горни шкафове? Как ще се монтират без дупчене? Остави картини и разни други пирончета.

И да, гранитогрес или изобщо керамична/каменна настилка е много по-добър избор за подово отопление отколкото каквото и да било друго “дървено”

# 353
  • София
Lois, с винила получи ли се праг на границата с другите стаи, защото при нас трябва да се кърти стара мозайка и ако залепим директно винил, ще има праг на границата с хола, което ние не искаме.

Някой с опит със стоманена кухненска мивка от тези?
https://estetiko.bg/product/kuhnenska-mivka-marmara/

# 354
  • Велико Търново
Някой има ли комплект от Икеа Mammut детски столчета с маса. Мисля да вземам маса за нашите 2 табуретки и 2 столчета от същата серия, но се чудя с коя от двете форми на масата ще бъде по удобно за мънициите - правоъгълна или кръгла...
Мястото не е проблем, ще си имат достатъчно, просто се чудя как ще им е по-удобно за хапване и драскане.

# 355
  • София
Някой има ли комплект от Икеа Mammut детски столчета с маса. Мисля да вземам маса за нашите 2 табуретки и 2 столчета от същата серия, но се чудя с коя от двете форми на масата ще бъде по удобно за мънициите - правоъгълна или кръгла...
Мястото не е проблем, ще си имат достатъчно, просто се чудя как ще им е по-удобно за хапване и драскане.
Да, имаме кръгла маса и табуретки. Нямаме проблем, но не трябва да сяда възрастен, че под натиск на тежестта крачетата падат. После се сглобяват, не се чупят.

# 356
При кръглите маси се "губи" пространство отстрани и дори за възрастен човек не е удобно при разполагане на лаптоп и листа за писане, така че определено правоъгълната за мен.

# 357
Lois, с винила получи ли се праг на границата с другите стаи, защото при нас трябва да се кърти стара мозайка и ако залепим директно винил, ще има праг на границата с хола, което ние не искаме.
Точно това казах - нивото се повдига пренебрежимо малко - около 2 - 2,5 мм. Така или иначе имам преходни лайстни към паркета, изобщо не се усеща. Само вратите на кухнята и на wc трябваше да бъдат леко повдигнати.

# 358
Това  с външните контакти ме разби. Не бях виждала подобно нещо. И какви са тези глупости за гаранцията, които Ви говорят. Я вижте как е по проект? Съмнявам се даже да са отбелязани като външни, някой пишман електричар е взел решение на собствена глава сигурно... Имате ли акт 16? А и да са отбелязани в проекта, това винаги може да се промени. Преди Акт 16 с екзекутив, ако са чак толкова стриктни сроителите (макар искрено да се съмнявам). След Акт 16 си е Ваше решение, специално за контактите. Други неща може и да са проблем, но това... Каква гаранция, нали няма да местите ел инсталацията?... Ако не е тайна, в кой град се развива това действие и коя е фирмата?

# 359
  • София

Правоъгълна. Имаме такава от 5 години, много е удобна! Уж временно ни служеше и за холна масичка, а то вече детето порасна и скоро ще я махаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт