Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 469
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Така сложено креслото пред огледалото е точно на пътя от стълбите и от преходните помещения към трапезарията. Практически трябва да се заобикаля всеки път, когато се излиза от преходните помещения, когато се слиза от стълбите, когато се отива към/връща от трапезната маса.
Не мога да се ориентирам от снимките за прозорците и вратата към балкона как е положението, но кът за сядане с 1 кресло и малка масичка винаги си го представям пред прозорец в идеалния случай. Алтернативно, при липса на такава възможност - в някое ъгълче със стояща лампа. 
Но принципно разбирам желанието да се запълни това преходно пространство с нещо, за да не стои "голо".  Креслото не е масивно, така че могат да се пробват лесно различни варианти на разположение.

# 421
ЧеКа, винаги ми е харесвало колко е светло и въздушно и тази обрана цветова гама ❤
И не бях виждала тази част с монтирания шкаф, струва ми се.
Второто кресло какво е?

ЧБ килим знам, че ти е писнал, но според мен като размери и като дизайн стои най-добре под масата за хранене 😊
Така, както си го сложила сега е огромен за едното самотно кресло. Нали трябва да обособи групата? А и наистина креслото пред стълбата е малко в нищото поставено. Пробвала ли си да сложиш белия килим под черното кресло?
Аз все се опитвам да търся контрасти.
Имаш ли случайно схема на помещението?

И монстера си имаш😍 сетих се за една нескопосана визуализация, дето ти бях правила и бях тупнала едни китки и някой те пита как се грижиш за тая монстера че е толкоз пищна 🤣

# 422
Видях и снимка с килима под трапезната маса - много, много ми хареса (този килим е супер акцент и подчертава цялостната обстановка; според мен на много малко места би имал такъв положителен ефект).

Иначе кътът с черното кресло и черната масичка с възглавниците в центъра също много ми допада - човек да си пие кафето там. Допадат ми и идеите Ви за друга масичка на белия килим.

Всъщност жилището е страхотно - както и да подредите, все ще е впечатляващо!

# 423
О, и аз точно по същата причина коментирах големината на килима. Много е хубав.

# 424
Много съм впечатлена от последната снимка! Като от списание е!

# 425
  • В заешката дупка
Креслото не е на пътя на стълбите, защото стълбите са извити и “входът” им е завъртян и сочи в посока противоположна на частта с меката мебел. Дори когато пространството беше празно обикновено не се минаваше оттам когато се слизаше към кухнята, а зад малката стена, на която е огледалото. През пространството с ЧБ килим се минава само ако се придвижваме от диваните към кухнята и трапезарията.

ЧБ килим е голям и оригинално беше под трапезната маса.  Обаче аз с тоз килим имам лав-хейт рилейшъншип (тя, Лоис , знае Laughing) и се чудя постоянно какво да го правя. За под масата е идеален размерът, но наистина като че ли идва голям за тази част на помещението, както и казвате. Но ако го преместя пак под масата, и сложа друг килим за новото кътче, няма ли да стане много с три килима в едно помещение? Пък и какъв килима точно да сложа? По едно време мислех кръгъл юта килим? А ако преместя белия от диваните, при диваните какъв да е?

Предлагам малка масичка колкото за книга и чаша до креслото (пред огледалото) и пред креслото малка табуретка или малък пуф "ябълка" за под краката... Всичко е черно, бяло и дърво и зеленото цвете много ми хареса, та си мисля, че ако табуретката е в зелено ще дообособи къта Hands V

Ай, все едно ми четеш мислите, Пенева. Това е точно един от вариантите, който си мисля. Това пък със зелената табуретка е точно в десятката. И велурена!  Аз и заради това съм изтипосала  две зелени велурени възглавници пред креслото на горната снимка, да се види как стои.

Ох, Лоис, не е бил никак нескопосана визуализацията ти, щом успя да заблуди, че е истинско цвете.  И аз се смях иначе много на объркването. Обаче точни твоята визуализация наклони везните да си купя монстера. И за моя изненада даже успявам да се грижа добре за нея. Smile

Не съм си у дома в момента, а и нямам схема на помещението. Мога да се опитам да начертая нещо, ама трябва да се прибера.

Новото кресло е кожено, кафяво, с висока облегалка. Колкото и мъжът ми уж да харесваше черното, високата облегалка си има значение. Не става сега от новото кресло, то си е неговото. Показвала съм го в алтернативната. Мрънках за дизайна тогава, но един мъж имам и се смилих над него. Smile Имам само една снимка на креслото, още даже не беше съвсем разопаковано:

Скрит текст:

# 426
Запази си килима, нищо, че чувствата не са споделени. Разкошен е. Слжи го под масата, а на сегашното му място застели една кожа.

# 427
Много ми харесва на мен мъжкото кресло 😃 идеално удобно го виждам, и без да се сърдиш, макар че те разбирам на сто процента за дизайна, не може да става и дума за сравнение по удобство с онзи черен скокльо 🤣

Идеята за зелената табуретка я харесвам и аз. За килим - юта е добър трети вид, ти нямаше ли един ютен? Може би кръгъл бих пробвала, ако е под креслото. Или пак връщам към белия от даваните - ако той става като размер за под черното кресло, на негово място един по-тъмен, айде да не е черен, ама тъмен графит? И на коняченото кресло едно черно метнато trow, не бяло. Малко да се заземят нещата?

Да ти кажа, и аз се обзаведох с монстера 🤣 даже и с втора наскоро. Обаче лятото малко тегаво идва с поливането и изобщо

# 428
Всичко е супер, кафявото кесло също.Килимът го взимам отмък, обожавам големи килими.
За под креслото малък на 100% , от юка става, а и дори черен ще е много добре, макар че ще събира боклучета видимо повече.А може и някой цветен, защо не.

# 429
При черната масичка може едно пухкаво "чердже" - в идеалния случай в цвета на "мъжкото" кресло.
Скрит текст:

# 430
Идеята на mariat много ми допадна. Така и пода няма съвсем да "изчезне".

# 431
Здравейте. Имам нужда от помощ и ще се радвам на предложения.
Това е една много аматьорска схема на помещението, извинявам се за което Blush

Там, където е хладилника, е ниша с ширина 68 см и 178 см височина. Отгоре има шкаф.
Казусът е, че купихме нов хладилник 203 см с идеята да преправим шкафа. Обаче се замислям дали няма и други варианти, обмислях в нишата да сложа библиотеката, но тя е пък е с 4 см по-широка, а на нейно място - хладилника.
На терасата също имам място за него, но тя пък е западна, пече много.
Та ще се радвам, ако имате предложения.
Благодаря.

# 432
Шегуваш се с размяната на библиотеката и хладилника, нали?

# 433
И мъжът ми така реагира Close
Да разбирам, че трябва да режа шкафа, нали?

# 434
Разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт