Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 466
  • 747
  •   2
Отговори
# 510
  • Варна
Комарниците си бяха вече сложени. И слава Богу:) Благодаря ти. А за вътрешни щори препоръки? С котки сме. Ако видят щора на показ, край! Няма как да ги сложим между стъклопакета. Та идеи за щори с котки, не знам как да го формулирам, сори:(

# 511
  • софия
В една от предходните теми и аз имах драмата с външни щори/сенници. Част от помещенията ни са със западно изложение и имаме външни щори. Спасяват успешно положението следобед. Но аз съм влюбена във външни сенници за красота и направих проучване. След него се отказах от идеята - двете сериозни фирми, които питах (по препоръка на Куини Heart), очакват да осигуря вишка за монтажа (3. етаж), едната имаше ограничение в дължината на единия сенник (за едниния прозорец ми трябва 3+ м), само една от двете имаше със среден механизъм.
Проучих и варианта с външни щори с чупещо рамо, което дори ми беше по-предпочитан вариант. При вече поставени външни щори само една фирма прие евентуално да смени рамената, но силно ни препоръча да не слагаме такива, защото механизмът бързо се прецаква. Въпреки това, ако вече нямахме налични, не съм сигурна дали нямаше все пак да сложа чупещото рамо.
И така си оставам, за сега, само с външните щори.
За отворена тераса, без да се замислям, бих сложила сенник.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:30 от zvаnchе

# 512
  • Варна
Куини, много, много благодаря! Това мнение изключително ни помогна да решим. Бяхме забравили за проклетите гугутки и гларусите. Последен етаж сме. Само на сенник ще стане с птеродактилите над нас. Благодаря ти , че се потруди. Задължена съм. Спести ми ровене и един скандал:D  

Звънче, мдаам, външни щори само, решено е:) Обособени са терасите и към дневната която, и спалнята. Но в спалнята мислим да я открием малко, не много. Защото много хубаво е направено със стъклена врата , която отделя заградената тераса от спалнята.. Ще видим, до там да опрем:)  Мерси много:)

# 513
  • при него
Тео, този последен етаж не знам колко е, пети, десети... но колкото по-високо, толкова по-опасно за сенника, при вятър..
Ще помисля за котките и пак ще пиша.

Темата за климатиците, заповядай
https://www.bg-mamma.com/?topic=1391227.480#new

Редактирам се и добавям за котките.
Скрит текст:
По принцип спасение няма, но ако логиката е поне, да ги привличат по-малко елементи, с които да си играят ( да няма висящи въженца, тежести..) то плисе, с ето такава дръжка. Показвам моето от кухнята

За чайки и гларуси, ние само с шипове успяхме да се отървем от гълъбите, бяха ни направили балкона на нищо, свиха си и гнездо под външното тяло на климатика...

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:48 от Speed Queen

# 514
  • Варна
Пети сме, Куини. Последен. В малко блокче, с по три апартамента на етаж.
Чувствам се неудобно, не искам да ангажирам времето ти, но ми спестяваш много ровене. Относно щорите мисля, че трудно ще намеря решение, но който има идеи, приемам всякакви! Супер си!:)Благодаря!

# 515
  • при него
Тео, няма проблем Simple Smile споделяме опит Simple Smile
Редактирах си предишното мнение.

# 516
И аз пускам щорите като вали Simple Smile Зимата също като се смрачи, пазят и от студ.

# 517
Външни щори с 2 ръце.  При нас ги слагаха заедно с комарниците и дефакто са между прозореца и комарника сложени.  Бтв едната е с мотор+дистанционно (3 метра джам стена, нямаш избор) - голяма е глезотийка.

Вътрешни щори + котарак видях само резултата, не беше красиво. Ние сме с пердета с блекаут подплата отвътре и зверовете на тях не им посягат (само на тънките пердета, защото им пречат да ходят по перваза)

Ако не можете да се споразумеете за цветове - бяло (според съвета на познат архитект)
Скрит текст:
Това с камилите и сепукото беше брутално добро, събудих котараците с хилене

# 518
  • Варна
Medeamona, даааа, външните щори печелят Simple Smile) 3 метра джам стена?  Уау, завиждам Simple Smile)). Мечта ми е стъклария  до долу, френска работа , обожавам Simple Smile

Скрит текст:
3 метра джам?? Ако се познавахме достатъчно добре  и бяхме приятелки , щях да  кажа " мръссница, завиждам !" , след което да се посмеем:) 

# 519
В хола имам 5 прозореца: две витрини по 6кв и един френски, пак толкова, плюс два малки.За големите прозорция няма как без мотор, иначе ще е вдигане на тежести.В нашата спалня пак е френски и е с мотор, останалите с манивела.Исках всички да са електрически, но трябваше много да се кърти.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 18:16 от ДХ3

# 520
За вътрешните щори - щори роло са с една материя, по която на котките няма да им е лесно да се катерят. Верижките за вдигане/пускане са проблем, но съм виждала в амазоните едни окачвачи, за които се връзват верижките. Целта им е да попречат на малки деца да се самообесят, но може би и за котките ще свършат работа. Предполагам, че фирмите за щори имат такива.
Ето за това става дума
https://www.amazon.com/Dreambaby-Blind-Cord-Wraps-Clear/dp/B00607YHY2

Ако не можете да се споразумеете за цветове - бяло (според съвета на познат архитект)

Безопасен избор! Но пък аз почнах да се обърквам в белите интериори - всичките вече са ми еднакви. Разликите - огледало, килим, инчове на телевизора.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 17:44 от Не се сърди, човече

# 521
  • при него
Мандаринка, Александарс мога да пробвам да го издиря, ако необходимо. Само с добро мога да го спомена, макар, че не го познавам лично.
Роло- почти никъде не стават на новите дограми.

ДХ, готино! Покажи още Simple Smile

С мотори сме и ние и да, много е удобно. Има приложение, ама май зависи каква марка са моторите и съответно кое ще е приложението + се купува една китайска джиджафка и управлението се връзва през домашната мрежа. Т.е. аз съм офиса, почва да вали, отварям приложението в телефона и ги спускам щорите в къщи, така докато съм си в офиса. Полезното е, че това може и да имитира присъствие в къщата, когато собствениците ги няма ( примерно сте на дълга ваканция, но си вдигате, пускате щорите, все едно сте в къщи, за заблуда на " противника")
Скрит текст:

# 522
  • софия
Сега сигурно ще ми се смеете. Пак с "моите щори". Като не мога да сложа чупещо рамо или сенник, трудно ли се слага мотор? Трябва ли нещо да се кърти?
Досега не се бях блазнила, но ме дърпате за опашката нещо да променя с тези безинтересни външни щори. И сега и това приложение.

# 523
  • при него
Звънче,
Скрит текст:
Как беше при теб, имаш монтирани комарници и имаш външни щори но без мотор или изобщо нямаш външни щори? Помня че обсъждахме, ама вече... ако искаш пиши ми на лични.

# 524
Моторът се слага във външната кутия, където се навиват щорите.Трябва му ток.
Може да се командват с дистанционно, а може да се сложат ключове(като за осветителни тела) до всяка щора.Ние сме с дистанционни.Ръчните са с чупеща се манивела, не с въжета или ремъци.

Общи условия

Активация на акаунт