Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 478
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Хасково
Не искам да споменавам фирмата, но е известна, строят в София. Нямаме акт 16. Пуснаха ни да ремонтираме, защото се бавят с две години. В почти всички апартаменти от сградите са оставени по този начин контактите. Само в тази стая поне ... Имаме предупредителен мейл по темата, че сиви стени не се къртят, дупчат или пробиват, тъй като са елемент от стоманобетон. Без значение е колко е малка дупката - ако е по-голяма от винт за закрепване на шкаф, не се допуска. Все още апартаментът не е и прехвърлен и не е минавала комисия за акт 16. Съответно строителите имат достъп до апартамента. Относно гаранцията може би ви е смешно, но това е. Ако нарушим предупрежденията, имат право да прекратят договорите. Което ще им дойде много изгодно на сегашните цени. Вече прекратиха на съсед, защото беше изменял нещо по газовата инсталация. Та така, вариантът засега е да мисля как да го скрия.

# 361
Това с гаранцията са глупости. Истинската причина по-скоро е комисията за акт 16.
Ако съседът ви си беше наел адвокат, едва ли щяха да му прекратят договора.

# 362
Известна фирма, която се бави 2 години с А16? И е пуснала да се довършват апартаментите преди А16?
Големите фирми не правят тези неща.
И аз да попитам - от 2 години не могат да вземат А16 ли или са се забавили въобще със строителството преди А16?

Иначе за контактите - ами преправете инсталацията и преместете контактите в тухлена стена. Тези стоманобетонните колони/шайби не са цяла стена обикновено. Кабелът минава в замазката по стената на около педя под тавана, продължете го, докато стигне тухла и там си направете нормален вкопани контакти.

# 363
  • при него
Аз доколкото знам, в новото строителство има носещи колони, а не носещи стени. (Колони-плоча-колони-плоча и така) Всички стени са от тухла,  а колоните са от стоманобетон. Разбира се, може да не съм права или при Ивайла да е изключение. Това не е панел, където имаме носещи (и не-носещи стени).
Ивайла, това, за сивите стени и закачането на шкафове... ами ние шкафове сме закачили с 8 сантиметрови винтове в кухнята, та ако ви позволяват закачане на шкафове, не знам какъв е проблема за вкопаване на контакти. Много е странно.
Ами в крайна сметка, ще изчакате Акт 16 и ще си вкопаете контактите.

# 364
Както се писа, кабелите са в замазката, не в стената. А контакти за външен монтаж има и малко по-малко изпъкващи и грозни, без ръбове и да не стърчат като кубчета над стената.

https://latrand.com/en/product/4441/.html

Но с ключовете е кофти, тях поне докарайте в тухла ако може, в края на краищата не може всичко да са все земетръсни шайби, тухлени стени не са ли повечето? Ако не, търсете нещо по-семпло или за полускрит монтаж.

https://www.masterhaus.bg/bg/product/188611-edinichen-elektriche … tazh-sh-1-famatel

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 19:19 от Черна станция

# 365
Да, но аз не разбирам какво пречи тези ключове и контакти, които са само 2 или 3 на тази конкретно стена и на това място до вратата, да се оставят за накрая!? Правят си ремонта, боядисват стената на една ръка и като мине комисията за Акт 16 си монтират конзолите. (Докато се пробива дупката се смуче със строителна прахосмукачка и няма драма). После се боядисва стената с 2-ра ръка боя и готово!

П/П/
Този строител като е толкова стриктен, Вие няма как да се нанесете преди Акт 16, та тая стена може винаги да се боядиса преди нанасянето и да не се занимавате да умувате.

# 366
Да секна разговора за контактите, че малко отива в сферата на конструкциите 😅
И да си покажа пердето на друг прозорец, както drago предложи.
Тук ми харесва как стои, защото освен черния корниз имам черна маса и столове с черни крака. Как ви се струва?

Дано успея да постна снимка от тф
Ооо, колко приятно, директен ъплоуд!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 09:53 от Lois

# 367
  • sofia
Lois, на мен много ми харесва така. “Заспива” както се казва. 👌🏻

# 368
Чудно е!

# 369
Да секна разговора за контактите, че малко отива в сферата на конструкциите 😅
И да си покажа пердето на друг прозорец, както drago предложи.
Тук ми харесва как стои, защото освен черния корниз имам черна маса и столове с черни крака. Как ви се струва?

Дано успея да постна снимка от тф
Ооо, колко приятно, директен ъплоуд!

Ами какво да кажа.... жестоко е, право в 10-ката!!!!

# 370
Много добре!

# 371
  • Велико Търново
Приказно!

# 372
  • В заешката дупка
О, Лоис, тук ли пускаш красоти? Да се прeхвърлям да гледам, че алтернативната умря….
Чудно е! Но не съм и очаквала нещо по-различно от теб! Heart Eyes

# 373
Супер е пердето така!

# 374
Благодаря на всички ви ❤ То малко изпросено, ама нищо де 🤣

ЧеКа, много ми е драго да те срещна! Аз и там писах, но май вече и изкуствено дишане не може да го съживи. Ти с нещо ново да се похвалиш?

Общи условия

Активация на акаунт