Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 460
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
Благодаря, на които се включихте, за споделения опит за шалтето Simple Smile Lois, това на снимката е чудно, две одеала виждам аз - тънко и “плетено” и ми допада идеята. 👌🏻
И аз се интересувам от праховото боядисване и търся контакт, да ме имате предвид, ако ще си пращате на ЛС 😁

# 406
Аз пък търся къде могат да ми позлатят рамки на очила. Става дума за много качествени титаниеви очила, каквито вече не се срещат, но позлатата им се е изтъркала на места.

# 407
  • Street of Dreams
Ако не намерите конкретно, питайте в някоя фирма за кухни. "Моите" бяха така любезни да ми предложат прахово боядисване на дръжки, заради моята драма с черните дръжки.

ЧС - златарски ателиета?

# 408
Ако не намерите конкретно, питайте в някоя фирма за кухни. "Моите" бяха така любезни да ми предложат прахово боядисване на дръжки, заради моята драма с черните дръжки.

ЧС - златарски ателиета?

Не се занимават с това. Някоя фирма за галванизиране трябва да е.

# 409
  • софия
Преди 6-7 г. боядисвахме радиатора прахово в едно място зад Кауфланд в Слатина към Летището. Не пазя координати, но ако сте попадали на него при търсене - доволна съм.

# 410
  • София
Аз пък търся къде могат да ми позлатят рамки на очила. Става дума за много качествени титаниеви очила, каквито вече не се срещат, но позлатата им се е изтъркала на места.

ЧС, знам едни такива, които позлатяват и галванизират всякакви неща, фирмата се казва нещо като Армет/ Алмет/ Алрет, абе нещо подобно беше. Телефонът е 0884 319 634, Тодоров, надявам се още да е актуален. Офисът им е на много забутано място в малките улички около моста Чавдар в Хаджи Димитър, така че звънни първо и ги питай.

# 411
Виж тук, струват ми се най-легитимни

# 412
  • Бургас
Скоро позлатявах бижу в монетния двор. Аз изпращах с куриер, защото не съм от София. Може да го занесеш на място. Цената беше много приемлива.

# 413
  • В заешката дупка
ЧеКа, ще се радвам да покажеш, твоята къща ми е сред любимите ❤

О, благодаря, Лоис! Heart

Не са чак толкова големи промените. Даже не съм направила още сносна снимка с новото кресло, което вече е в холната част. Попренаредих около трапезарията. Махнах килима от под масата и го сложих отстрани. Преместих върху него предишното черно кресло и сега искам да си наредя кътче около него. Даже приемам идеи какво точно да сложа. Пробвах да преместя сегашната холна масичка до креслото, но е доста голяма като че ли и много черно става май. Давайте идеи!
Скрит текст:

Ето около това кресло кътче искам да наредя:

Тук съм преместила сегашната холна маса от друго място:

# 414
Няма ли да е по- удобно този кът да е разположен до стената срещу огледалото?

# 415
Много е красиво и въздушно!

Аз имам 2 килима обаче в сходно помещение, т.е. и под масата, но целият под ще се скрие май тогава ако и Вие сложите? За вкъщи прецених, че ми е по-завършено по този начин.

# 416
  • В заешката дупка
Помещението е по-голямо и има още една част - мека мебел с телевизор. Там също има килим. С три килима ще стане прекалено ми се струва.

Срещу огледалото не е стена, а прозорци и врата за балкон. Не става да се обособи кът.

# 417
Предлагам малка масичка колкото за книга и чаша до креслото (пред огледалото) и пред креслото малка табуретка или малък пуф "ябълка" за под краката... Всичко е черно, бяло и дърво и зеленото цвете много ми хареса, та си мисля, че ако табуретката е в зелено ще дообособи къта Hands V

ПП: тази май е голяма, но нещо подобно имам предвид https://kreo.bg/mebeli/stolove/taburetka-36sm-polly-zelena-cena

# 418
С какви размери е килимът? Изглежда много голям. Аз бих позиционирала креслото до стената с огледалото. В сегашното му положение (на една от снимките) ми прави впечатление, че сочи стълбище и това не ми допада.

# 419
  • В заешката дупка
Голям е килимът, да. 250х350. Аз по принци отдавна се каня уж да го сменям този килим. От мнооого години е, но все не мога да му намеря алтернатива, която да ме удовлетворява.

Креслото не е обърнато директно към стълбите, а е по диаганол леко. Последно този вариант избрах. Пробавах най-различни положения, включително и до стената с огледалото, но не ми хареса. Идеята е да има и още нещо там - масичка, плюс евентуално табуретка/подложка за краката. Цветето също ще е там - за него някаква стойка също ще търся. Искам да стане като обособен кът и като цяло да заема повече място на килима. Абе малко е терсене мястото наистина.

Ето така изглежда от другата страна към стълбите. Но на снимката липсва едно кресло в частта с диваните (+ разни други неща), а и кръглата масичка оригинално също е там.  Мислех да търся нова масичка за белия килим, а тази да оставя за новия кът, ама като че ли е много голяма. Пък и ако ще слагам и табуретка за краката, масичката ще трябва да е някаква малка - за книга и кафе, примерно. Та не са ми съвсем ясни детайлите и ще го мисля още…  

Благодаря ви за предложенията!

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 07:38 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт