Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 500
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Леле, колко ви се радвам, Нелс, Чека ❤ И на останалите активни тук, де, да не си помислите нещо 😄
Доста хубавини видях и аз назад в темите, ето например на skkk къщата е жес-то-ка! И отвътре и отвън много ми харесва.
Да, давайте повече снимки, много обичам да обсъждам чуждите къщи 🤣

Нелс, подозирах, че си ти, но добре, че Чека те разкри все пак. Любопитна съм и аз да видя как си го наредила, май не съм виждала нищо след края на довършителните работи, а то декорът вече ти омръзнал 😅
Но по описания мисля, че доста ще ми хареса.
За орзото, явно някъде сме си говорили, обаче аз не съм разбрала, че си ти 😃

Чека, кравешката кожа в бяло-черно-кафяво е хубав акцент, харесва ми. Но си права за геометрията. Дали ще е много крайно, ако се изреже в кръг? Обаче дали ще остане достатъчно голям кръг пък. Ох, това май е изродска идея. Това с килимите е най-трудната част и за мен!

В “трапезарията” 😆 все още нямам килим, но пък се сдобих с четири еднакви стола, не знам дали съм ги показвала. И аз си мисля за ютен килим, просто ми трябва някакъв контрапункт на другия, не виждам как съчетавам два персийски в едно помещение.
Иначе още е черно, то ние от първия локдаун като се изнесохме на село и много малко време прекарваме в апартамента, та не е имало кога да ми писне. Само натурията е повече, видно е, че моята душа не иска да е минималистична. Всъщност тъмната стена и таван ги окачествявам като най-доброто ми интериорно решение, тази стая стана с невероятна светлина и усещането вътре е страхотно. Проблемът е вечер, не успявам да я осветя добре и още търся решения.

Хамбарът много бавно върви, а и пари няма. Нали е нестандартен проект и буквално за всеки детайл трябва да се търси решение. Ама съм оставила на моя мил да си ги търси и да си играе 😆 Mиналата година затворихме с дограма стаята горе, тази пролет сложихме дограмата и долу. Сега е наред външната настилка отпред и след нея финалната замазка вътре в голямото помещение. След това ще мислим една баня и едно малко wc, тоест банята е готова като разпределение и е изпълнена с гипскартон, остава да измисля дизайна.
За кухнята абсорбатора го мисля да е в куфар от гипскартон. И може би с два рафта отстрани. Обаче познавайки се, тези рафтове ще са вечно прашни, и ако изобщо има нещо то може би трябва да е тип витрина, примерно такова
Скрит текст:

Тези дни ме осени мисълта, че не съм променяла нищо в къщата на село от много време, може би след като показах завесата. И ми се въртят в главата едни палави мисли за малко ъпдейт, нека ги помисля малко и ще питам.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 11:26 от Lois

# 451
  • Пловдив
Лоис ,просто пазарувам  хранителни продукти мащабно , за цяла седмица и каквото видя при теб ,това ми е инспирейшъна .Та орзото е чест гост ,защото  детските гърла не ядат морски дарове Simple Smile
Столовете ти ги знам ,хем не се открояват драматично ,хем се вписват точно .
 Показаните  кухненски горни шкафове от теб ,са ми топ фаворит  и ги предпочитам пред рафт .
Моята кухня няма да показвам ,защото след една година ,чуденка ,поръчах рафт ,макар да знам.,че стъклените шкафове ще стоят по-добре но как да убедя ММ ,че искам отново да влагам средства само за хубост ,като нямам нужда от повече шкафове за съхранение .Та когато рафтът се монтира ,ще щракна едно фото .
 Пускам само трапезната маса .

И напъните ми да запълня огромната стена , с телевизора мастодонт .Знам, че английски стил шкаф под телевизора с вградени рафтове от двете страни на ТВто щяха да паснат най-добре ,но и на мен не ми се слугува с праха,  и то на село .

Чека ,да си затвори очите за лампата от OLX .Аз я наричам ,подпирачка за врата Simple Smile

# 452
Nelina, и нашият телевизор ще е мастодонт на стена от около 5 метра, срещи нея диван.
Моля за визуализация на
"английски стил шкаф под телевизора с вградени рафтове от двете страни на ТВто щяха да паснат най-добре". Hug
Хич ме няма в дизайна, а трябва да се избират мебели за хола. Не искам да е претрупано с шкафове, но все пак имам нужда от място за съхранение, особено ако под дивана и в подлакътниците му няма да има такова (Сегашният диван е побрал 150 неща Joy).

# 453
  • Велико Търново
Ох, Nelina_london, никои да не ми се обижда, но твоят дом е моя мечта! Въпреки, всичко минималистично, течащо във вените ми направо, къщата ви, с всичкия текстил, детайли и картини ми е меко казано на сърце!
За да не бъдат ТВ такива плевели, просто вземете огромни ТВ и готово Simple Smile

# 454
  • Пловдив
SKK ,много си мила ! Hug

zigizagi ,разновидности много ,но в най-общи линии подобни вариации .

Когато ТV то е голямо (нашият е 65 инча ) на голяма стена ,трябва нещо странично на същата височина и над него ,за да смекчи усещането за черна дупка .Ако е на малка стена не е такъв проблем .

# 455
Другата опция е по-голям TV. Например 85 инча. Повечето мъже са много доволни от такава алтернатива, а на жените не им се налага да мислят за странични шкафове.

# 456
  • Велико Търново
Мъфин, точно така е. Нашият ТВ заема оптически цялата стена, освен пространството над него. Нямам шкафове отгоре или отстрани, а само под него, без който няма как (колкото и да не го искам).
Не съм сигурна за размера в инчове, но е голям,  вече толкова свикнах да гледам на него че ми се струва просто като нормален и съвсем стандартен.

# 457
  • Пловдив
Нашата стена е 6м и няма нито врата ,нито прозорец ,ТВто ми е трън в очите ,но с картини и книги смекчавам черната дупка .

# 458
Благодаря ви!
"Черната дупка" е много яко Joy

# 459
  • В заешката дупка
Лоис, аз си спомням снимката. Показвала си я. На мен сега така като се разприкавахме и като гледам красиви снимки ми идва музата за интериорстване. Simple Smile Като се прибера даже ще ме чака едно нощно шкафче, което, мисля, би всичките ми досегашни рекорди по чакане - от поръчката до пристигането му минаха 7 месеца!

Веднага видях новата картина в трапезарията, Нелс, и я познах. Sofia Lind. И при нас са много популярни от известно време нейните принтове. Аз даже мислех да си вземем, но една зелена.

И нашият ТВ заема почти цялата стена, но той е в ниша, а и от едната му страна е скосена стена. От другата има една малка картинка и шкаф само отдолу. Обособено е цялото ТВ пространство заедно с диваните в тази ниша и не ми е натрапчив екрана. А и на скринсейвър режим често си стои, при което се сменят пейзажи, та липсва и черна дупка тогава. Нямам по-цялостна снимка на пространството. Това е едно старо фото (с ЧБ килим под трапезната маса) където се вижда част от ТВ-то, но не и скосената стена, която се пада отдясно:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 16:17 от ЧеКа

# 460
И аз се оплаквам от голяма стена с тв на нея... при това нашият тв е 77 инча и пак е точно като "черна дупка". Ясно, че в момента няма все още картини и декорации, но и мен ме дразни.
Освен това, имам огромното затруднение да намирам хубави неща за декорация в БГ. Стилът, към който се стремях е като на https://www.leclairdecor.com/projects и https://studio-mcgee.com/, но ударих на камък с местните дизайнери и производители на мебели. Докарахме го донякъде, но сега идва ред на декорацията и това много ме затруднява. Ровя се в нета и търся чужди сайтове да поръчвам от там.
Към момичеата от чужбина: дали може да препоръчате такива сайтове? Например столовете ни, както и конзолната масичка са от https://www.westelm.co.uk/. Холната масичка, която все още не е дошла, е от https://www.westwingnow.de/
Да се сещате за други подобни? Трябват ми вази, купи, картини, количка за алкохол, разни други нещица... дори евкалиптови клонки не мога да намеря по магазините в София.

Малко снимки към настоящия момент:

Скрит текст:
Blush

Да не говорим, че вече два месеца чакаме майстор да направи нещо като кутии за роло щорите, ама още си чакаме...

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 08:21 от Смърфиетка

# 461
Смърфиетка, много е красиво, браво!

Сигурно си гледала Юск и Вивре за декорация.

# 462
  • В заешката дупка
Смърфиетка, много хубаво се получава!
Аз, за съжаление, не мога да помогна със сайтове. Живея на един отдалечен и малък остров (Исландия) и почти всичко тук също е внос. Използвам местни фирми, които са представители на разни европейски форми и чрез тях си поръчвам неща, които няма тук на скалад. (Което се случва доста често, затова и често чакам мебели с по месеци наред.)

# 463
  • Пловдив
Смърфиетка, страхотно е !Толкова се радвам да те срещна отново .Винаги те асоциирам като БГ  новаторката ,внедрила метро плочки в кухнята .
 В H&M гледала ли си ? Имат много добри интериорни декорации .
Westelm ,наистина имат хубави неща .Харесах много и креслото до дивана ,килима също .
И твоят телевизор ,изобщо не ми боде очите ,защото разстоянието от него до тавана не е толкова голямо .Изглежда добре и центрирано .

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:32 от nelina_london

# 464
  • sofia
Смърфиетка, много ми харесва интериора! 🤍Откъде са коженото кресло и килима?

Общи условия

Активация на акаунт