Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 422
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Момичета здравейте. Аз също писах за своите мутации,при мен се откриха 3,като едната се води високорискова V фактор хетерозигот.Доста бях стресната и очаквах да започна инжекции,но се консултирах с доцент Конова,която ми назначи още доста изследвания и каза че засега инжекции не са необходими, а само аспирин и ми изписа доста витамини,особено витамин D. При вас веднага ли препоръчаха инжекции,притеснявам се дали предприемам най -правилното нещо. Жената ми обърна доста внимание и ми хареса човешкото и отношение,което отдавна не бях виждала в лекарите. Ще запиша изследванията,които бяха назначени, може на някой да са полезни.Антифосфолипиден синдром,,NK клетки,кариотип за двамата партньори,антитела срещу ковид,инфекции-хламидия,микоплазма... Засега всичко излезе отрицателно,чакаме само кариотип и субпопулация на NK клетки.Популацията на NK клетките е в нормите,но субпопулация не е готов( незнам каква е разликата между двете) надявам се и там да няма проблем.Имам извънматочна бременност,биохимична и кухо яйце.Според доцент Конова тромбофилията не е причина точно за моя случай и се надявам да се открие къде е проблема,но при всички случаи ще има инжекции при +тест на 100 процента.Споделям това,ако мога да бъде полезна на някоя от вас,която още не е стигнала до консултация🙂 или има подобен на моя случай.

# 226
  • Варна
Ама той и при мен преди забременяване е само аспирин. Инжекциите са при две черти.
Иначе аз имам една много лека и успешна бременност преди 6г. Преди 11г имах един аборт по желание, но самата бременност се развиваше добре. Сегашната неприятна случка уж казват, че е кофти комбинация с ковид. Аз два пъти карам ковид и почти не го усещам, но явно за плацентата е било фатално. Просто мои приятелки, които са с по-тежки мутации изкараха прекрасни бременности със същото лечение като моето. Затова се запитах дали не е по-добре да е през ден. Ще се консултирам и с АГ все пак като му дойде времето. Иначе метилирани форми на Б9 и Б12 си пия почти постоянно, понеже бях на 99% сигурна, че ги имам тези MTHFR-та и MTRR

# 227
Повечето жени се ядосват защо не им изписват всеки ден, защото смисъл от НМХ с 24 часово действие през ден - няма. Намерете лекар на който да имате доверие - 0,3 дозата не е нищо, а и коагулация се следи

# 228
Здравейте, бяхме на гости на свекито за три дни и беше с температура 38гр вечер, запушен нос и гърлото я болеше. Теста и за ковид беше отрицателен, обаче от познати разбрах, че при някой чак на 4-5 ден става положителен. Понеже когато приятелят ми кара ковид(тежко), аз нямах никакви симптоми сега се притесних дали да не си пусна изследвания за коагулацията, защото не е сигурно дали не е било ковид. Иначе съм на фраксипарин 0,4. АГ каза, че ще пускаме коагулация към 20г.с.,а сега съм в 15г.с.
Иначе доколкото знам съм с "най-добрата" комбинация мутации

# 229
Терапия през ден е все едно без никаква,това е коментирано хиляди пъти тук .още повече 0,3 е нищо, профилактичната доза е 0,4. Но всеки си носи отговорност. Тромбофилията рядко създава проблеми при първа бременност,и това е коментирано .

# 230
  • Варна
Съжалявам, не съм имала възможност да изчета всички теми, върнах малко назад, но не успях да си отговоря на въпросите. Благодаря за отговора.

# 231
дали 0,3 е нищо е друг въпрос понеже разликата с 0,4 е минимална, и двете са профилактични дози, както и 0,6. зависи и от теглоти

# 232
  • Sofia
Не бих казала, че 0,3 е нищо. Аз до 35 гс бях на 0,3 и според изследванията тази доза за мен беше добра. Но терапията не беше през ден, защото действието на НМХ е 24ч.

# 233
Здравейте!
След една неуспешна бременност по препоръка на моя АГ попадам в тази тема. Simple Smile Трябва на пусна изследване за тромбофилия. Искам да попитам има ли някоя от вас с допълнително здравно осигуряване, на която са и покрили това скъпичко изследване. От уника ми казаха, че не покриват изследвания по репродуктивни проблеми. Ако отида на хематолог и помоля за направление за това изследване не в контекста на бременност дали бих имала шанс да си покрия този разход?
Благодаря на отзовалите се!

# 234
  • Варна
Ако са назначени от лекар и има документ, би трябвало да ги покрият. Аз си ги самоназначих и затова не съм се опитвала да възстановявам.

# 235
За генетични изследвания много трудно възстановяват. Всичко вродено, репродуктивно, половопредавано и т.н. За съжаление после и за инжекциите. Но поне успявам да възстановя за част от изследванията по време на самата бременност, които са назначени от лекар - коагулация, д-димер, анти-ха...
Но пробвай. Просто не съм сигурна при какви други обстоятелства има резон да се назначават. Трябва да има някакво обективно състояние, което да ги налага.

# 236
Другият вариант е да видиш дали няма ваучери, наскоро ми попадна пълен панел за около 160лв.
Здравейте!
След една неуспешна бременност по препоръка на моя АГ попадам в тази тема. Simple Smile Трябва на пусна изследване за тромбофилия. Искам да попитам има ли някоя от вас с допълнително здравно осигуряване, на която са и покрили това скъпичко изследване. От уника ми казаха, че не покриват изследвания по репродуктивни проблеми. Ако отида на хематолог и помоля за направление за това изследване не в контекста на бременност дали бих имала шанс да си покрия този разход?
Благодаря на отзовалите се!

# 237
Здравейте, имам нужда от съвет. Бременна съм в 8 г.с., но на последния преглед се видя хематом до сака. Пеинципно съм на клексан 0.4 всяка вечер. Моят лекар каза да спра клексана заради хематома. Ужасно се притеснявам дали това няма да навреди на ембриона. Със следните мутации съм: хомозиготен носитеш, генотип 4G/4G и дригият е свързан с проблем при усвояването на витамините от B група, пия метилирана фолиева. Този хематом дали се е образувал от клексана? Бия си инжекция още след трансфера.

# 238
  • Варна
Когато зададох очевидно глупавия въпрос дали може през ден, го казах именно заради ето това, което четох. Д-р Константинова от друга страна, на няколко пъти дебело подчерта, че евентуална бъдеща загуба в никакъв случай не би могла да се дължи на терапията. Хем искам и ще се доверя на лекаря си, хем подобни неща, които научавам, ме карат да не се чувствам спокойна дори на терапия. Предполагам че щом има хематом трябва да се намали дозата за да може тялото да излекува хематома.

# 239
Здравейте, в 36 г.с. съм, миналата седмица измерих кръвно 130/80 и АГ по телефона каза, че отива на прееклампсия 😭 Нямам отоци и качвам малко кг, сложи ме на диета. Човекът е в отпуска и на своя глава изследвах няколко неща, защото мисля, че това са следващите стъпки:

Не знам как успя по телефона, ама май позна :/ виждам тук три маркера, които не са ок. (Давах и обикновена урина, там няма белтък, но не знаех как се прави количественото измерване и в лабораторията ми обясниха, предполагам пускам и това - с диуреза).
В шах съм, уж нисък риск имах, до 34-5 седмица пих аспирин и сигурно ме е пазел, но вече..
Вдъхнете ми малко кураж, има ли още надежда да не развия? 😞 Кръвното ми се пооправи (без лекарства), последните дни горната граница варира между 110-125.

Общи условия

Активация на акаунт