Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 408
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, на оксапар 0.4 съм,не приемам аспирин. Ходих при проф. Паскалева да ми пусне изследвания и да ми види как е дозата,каза, че е ок. Каза да гледам тромбоцитите да на падат под 140, но аз пропуснах да я питам какво да правя,ако паднат и какво означава падането им. Ако някой е наясно моля да обясни.
Знам че Аптт не е показателно при прием на оксапар, но моето в момента е 34. Паскалева него не го коментира. Ако някой тук е запознат и с нова моля да ми разясни. Според аг- то ми аптт 34 показва разредена кръв.

# 241
честно, не разбирам по кое съди за прееклампсия - виждам нисък белтък, който се компенсира с хранене, ниски тромбоцити? (вероятно от терапията, биете ли НМХ?, кога спряхте аспирина), кръвно което е на ръба на нормата при бременност и може да се коригира с лекарства.

# 242
  • София
Моят белтък беше под нормата още от 6м, пиех протеин два пъти на ден, ядях яйца и повече млечни, месо колкото успея, не съм стигала до прееклампсия. Еднократно вдигане на кръвно не е проблем. Трябва да го мерите три пъти на ден и да записвате резултатите.

# 243
Много благодаря! Меря го, да. Наистина не виждам други признаци, а докторът беше доста категоричен. И се наплаших Sad
За ниските тромбоцити, в perinatalogy също пише, че са от аспирина. Надявах се сега като се “поизчисти” да се нормализират и те. (От както го пия, ми спадат). Без НМХ съм, спрях аспирина преди 10 дни някъде.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 11:37 от Celesté

# 244
Възможно ли е вашият доктор да ви подготвя за секцио ( аз бях в подобна ситуация) по негово предпочитание и затова да ви плаши с диагнози?

Може би не знаем нещо или е недоразумение, на тоя етап не бих се тревожила прекомерно. Само тромбоцитите трябвя да се проследят, защото са риск при раждането и да оправите белтъка с постоянно наваксване на протеини до края

моя белтък също беше под нормата послвдния месец, както и качвах кръвно ( на лекарства беше като вашето ) и никой не ми е говорил за прееклампсия. щом нямате белтък в урината или други симптоми още повече

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 11:49 от magi (gushka)

# 245
  • София
Celeste, спряла си аспирина, но на организма му трябва време да навакса. Всичко е наред, не се притеснявай, хапвай яйца, извара, млечни, мръвки, може и протеин за бременни да си вземеш, или някакъв млечен/яйчен от аптеката. Всичко ще е наред ❤️ Не му се връзвай на доктора

So close, аз съм с мутации като твоите, имах неуспешна бременност с хематом до сакчето, но тогава не бях на терапия с НМХ. Обясниха ми, че или ще се резорбира, или не. Стискам палци при теб да се резорбира и всичко да е наред. Гледай да лежиш и да не се напрягаш по никакъв начин. Аз на твое място не бих спирала терапията. Стискам палци 🍀

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 13:54 от delisardeli

# 246
Здравейте, аз пак с въпрос. Вчера си пуснах кръвни изследвания за коагулацията. Даже лаборантката е успяла да обърка и вместо aPTT ми е пуснала протромбиново време, което май няма никакъв смисъл в моя случай. На фраксипарин съм и съм в 15г.с. Д-димера ми е нисък според референтните стойности за втори триместър, това трябва ли да ме притеснява? Благодаря предварително!

# 247
Моя Д-димер също по едно време беше доста по- нисък от референтните стойности и никой не го отрази. Така че и аз не разбрах дали е проблем. Съвета ми е да не пускате такива изследвания в Рамус… от доста места вече разбрах, че често допускат грешки.
Аз в момента се зачудих друго.. в болница съм тъй като се установи забавяне в развитието, вливат ми венозно вит Б комплекс, но след като имам мутация за неусвояване на вит Б, това дали се отнася и за венозните вливания?

# 248
  • София
В България доколкото знам няма Мета/аденозил форми за инжекции. Предполагам венозното е аналогичен препарат. Поинтересувай се какво ти вливат, но не вярвам да има с какво да го сменят.

# 249
  • Варна
Със сигурност се отнася и за инжекциите. Но да, в България ще са си синтетични форми.

# 250
В значи само дето ме карат да вися тука закачена за системата 😄

# 251
Момичета,
Пуснах разширения пакет в Геника по съвет на кардиолога, който ми следи сърдечнтото заболяване и останах изумена, че имам разминаване между изследванията от преди година и сега.

В момента пия само натаспин и метилирана фк. Не знам за нмх ли съм и изобщо какво да правя? 🤔
Това са ми изследванията от преди години, правени са в токуда обаче

Досега съм била на терапия само с АП, както писах преди, миналата седмица ми го спряха и смениха с натаспих Х х 1 капсула на ден.
Какви точно са моите мутации - високо рискови или не? В паника съм , не знам и кой може да ме консултира бързо, за всичките хематолози се чака с месец -два напред Disappointed Relieved

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:23 от Демерара

# 252
  • Варна
Странно е да имаш разминаване в генетични изследвания, генетиката не се променя. Ама сега кое е грешно... Иначе според тези изследвания поне Б9 и Б12 трябва да приемаш метилирани форми, а дали си за терапия - не зная.

# 253
Здравейте момичета. Дайте съвет моля, според вас с тази мутация трябва ли да имам някакво лечение при бременност? Или да ми препоръчате хематолог във Варна, към който мога да се обърна? Генетика, при който ходих, за да пусна тези изследвания каза, че ще трябва да пия Натаспин всеки ден, дори мога от сега да го започна, а гинеколог каза, че ще трябва и терапия, но не уточни нищо повече. Имам зад гърба си една извънматочна бременност и един мисед...

# 254
Странно е да имаш разминаване в генетични изследвания, генетиката не се променя. Ама сега кое е грешно... Иначе според тези изследвания поне Б9 и Б12 трябва да приемаш метилирани форми, а дали си за терапия - не зная.
И за мен е много странно. Метилирани форми започнах да пия след посещение при Катя Тодорова заради друг проблем  - ИР.

Общи условия

Активация на акаунт