Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 497
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета. Имам нужда от съвет, притеснявам се да не изпусна нещо. Бременна съм след инвитро в 7 гс., на терапия от деня на трансфера като редувам през вечер клексан 0,4 и акард 75 мг.Бях на преглед при др Сигридов миналата седмица и ми каза да продължавам със същата терапия  и другата седмица (тоест 2 седмици след прегледа) пак да отида. Имам следните мутации: хомозигот PAI 4G/4G  и хетерозигот в усвояването на витамините от група B. Приемам метилирани витамини B и омега 3. На прегледа не ми каза за лош кръвоток, но като чета показанията в темата ми се струва, че са доста завишени. Според вас мога ли да направя нещо допълнително преди прегледа другата седмица, някой имал ли такива стойности в ранна седмица?

# 271
Не се притеснявай, аз знам от темата, че в толкова ранен период е нормално да са по-високи стойностите. Някои доктори дори не  пускат доплер до първата ФМ.

# 272
Здравейте момичета. Имам нужда от съвет, притеснявам се да не изпусна нещо. Бременна съм след инвитро в 7 гс., на терапия от деня на трансфера като редувам през вечер клексан 0,4 и акард 75 мг.Бях на преглед при др Сигридов миналата седмица и ми каза да продължавам със същата терапия  и другата седмица (тоест 2 седмици след прегледа) пак да отида. Имам следните мутации: хомозигот PAI 4G/4G  и хетерозигот в усвояването на витамините от група B. Приемам метилирани витамини B и омега 3. На прегледа не ми каза за лош кръвоток, но като чета показанията в темата ми се струва, че са доста завишени. Според вас мога ли да направя нещо допълнително преди прегледа другата седмица, някой имал ли такива стойности в ранна седмица?

Здравей! Аз бих те посъветвала да се довериш на лекарите, които те следят и да не се притесняваш четейки в интернет. Казвам го от опит. Моята бременност също е след инвитро, със същите мутации съм. Вече съм към края на бремеността, но ако можех да върна времето назад ми се иска да не се бях притеснявала толкова през цялото време. Въпреки че бременността ми до сега минава много леко, сякаш така и не можах да и се насладя заеади постоянните ми притеснения за какво ли не без абсолютно никаква причина. Довери се на лекаря ( все пак не е кой да е ) и бъди спокойна! Успех!

# 273
Yan25, magi (gushka), благодаря ви. Може би ще се наложи да свикна с мисълта за инжекции Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 10:14 от Avocado

# 274
Здравейте, момичета, дали има някой със същите мутации - 4G/5G и I/D?

Миналата година имах неуспешна бременност в 7гс, имахме сакче, но без ембрион, назначиха ми терапия витамини и клексан 0,4 при положителен тест. Преди месец имах положителен тест и започнах с клексана. Минах на два прегледа, следя се при Кобаков, нещата не му харесват, ЧХГ расте, но не се удвоява, сакчето също само с 2мм е пораснало за седмица, каза ми че утре ако не види нищо ми предписва хапчета за прекратяване. Ужасно много ме е страх, миналата година преживях същото, изпълних всички препоръки от лекарите и пак…Самият аборт ме плаши, с тези хапчета нищо не направих миналата година, приеха ме след тях по спешност за кюретаж. Сега ако се наложи бих искала да направят пак кюретаж, но се притеснявам за организма ми, дали ще имам проблеми след две такива процедури.. и най-вече ще си имаме ли бебче някога…

# 275
Suerte, на мен първия ми доплер беше на бхс 12гс. Лекарката ми показа таблицата, по която се определят тези норми, и самата таблица започва от 15гс. Преди това в редки случаи се мери кръвоток. Графиката пада надолу с напредване на бременността, т.е. в ранни седмици е малка проводимостта (висока стойността на съпротивление, която при теб е 2 и нещо), но нараства с времето (т.е. стпйността, която мерят, намалява). На мен ми назначи аспирин освен нмх за стойност 2.6 в едната артерия в 12гс. За другата около 2 й беше гранична и ако беше само тя, щеше да изчака и да наблюдава. Дори с терапия си трябва следене на кръвотока, защото всичко при бременната жена се променя динамично. Лекарят ти е добър и препоръчван, имаш терапия, следи ти кръвотока. Ако има нужда, ще я промени. Аз бих му се доверила. Като човек, изкарал една рискова бременност, бих те посъветвала да намираш поводи за радост. Разбирам и уважавам тревогата ти, при дълго чакано бебе няма как да я няма. Не трябва да се чувстваш виновна, че е то на, бременна си, но не си щастлива, ами тъжна и тревожна. Но намирай и хубавите неща в процеса, аз си водя дневник на хубавото, пиша и рисувам. След време се надявам това да са ми спомените от този период, а тревогата и несигурността да ги забравя.

# 276
потвърждавам, че кръвоток не се мери до 13 г.с., около 20та може да се види реална картина. Физиологично кръвотокът е лош в първи триместър

# 277

Здравейте, може ли коментар на тези резултати? На клексан 0.4 съм, стойностите са D-dimer 40 при референтни 50-950, aptt 38.4s при референтни 24.3-38.9s, фибриноген 3.890 при референтни 2.4-5.1. Референтните гледам от Perinatology за 1ви триместър.
След този преглед кръвотока беше 2 в едната и 2.6 при другата и ми изписаха и 150мг аспирин, но на изследванията съм само на клексан. Започнах да посинявам от инжекциите и от нищото. В същото време освен д-димерът всичко си е в граници уж.
Предната бременност включих НМХ чак в 36гс, всичко беше ок. Повечко следихме кръвотока. Мога ли да искам от лекуващата да съм без клексан и на кой параметър от исзледванията ще се отрази това? Притеснява ме че се презастрахова при 1 успешна бременност без терапия. Притеснява ме, че много сме "разредили" кръвта.

# 278
Кръвните и тромбоцитите са ви добре, нисък д-димер не е притеснителен. Не изглежда да ви е прекалено разредена кръвта. От инжекциите е нормално да се получават синини при нацелен кръвоносен съд, за другите синини не знам, не мисля че клексанът в тази доза би могъл да е проблем, аспиринът по-често причинява кървене.

Знаете че често при по-късна бременност може да има проблем дори и при първата бременност всичко да е било наред. Ако искате направете консултация с някое от гурутата - Паскалева например.

# 279
  • Sofia
Синините най-вероятно са от Аспирина. 150 е максималната профилактична доза по време на бременност.
Аз докато пиех Акард 75 постоянно ми кървяха венците. В момента, в който спрях Акарда, и кървенето спря.

Направете един Аспи тест.

# 280
да, наистина, аспиринът е по-подозрителен, изписали са го обаче заради съдоразширяващия му ефект върху съдовете, но в тоя срок на бременността кръвотокът търпи промени както сме коментирали по-горе

аспи тестът е добра идея, защото пък вероятно наистина ви е нужен аспирин.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 15:49 от magi (gushka)

# 281
Аз специално за аспирина не се съмнявам, имам доверие в лекарката, която прави ФМ и мери кръвоток, и реално ме е пуснала на максималната доза. Предната бременност пак така около 12гс сме включили аспирин. Предполагам през 15гс ще мерят пак и ако има нужда, ще намалим дозата. Ще пусна и аспи тест за тогава, реално при тези изследвания не ми беше назначен още и затова не съм пускала.

# 282
Здравейте,

след мисед в 6гс по препоръка на АГ направих изследване за тромбофилия.
Ще съм благодарна ако можете да ми кажете малко повече какво означават тези резултати.
Благодаря!

# 283
Че имаш 2 мутации, които при много жени създават проблеми, а повечето лекари не назначават терапия. Не виждам АСЕ към тях, но така или иначе с аборт зад гърба би било добре да си намериш лекар, който да ти даде някаква терапия все пак и да следи кръвотока. Третата мутация ти е, че не усвояваш фолиева и В витамини.

# 284
Здравейте! Има ли някоя със същите или със сходни мутации? Каква терапия Ви беше изписана?

Общи условия

Активация на акаунт