Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 338
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Имаш хетерозигот по високорисков фактор V. Добре е при следваща бременност да си на терапия с НМХ и да следиш стриктно кръвоток и коагулация, също да се следиш при специалист с опит в проследяване на бременни с тромбофилия.

Втората мутация касае усвояването на синтетичните витамини от група Б. Пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми - фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо цианкобаламин за Б12. Синтетичните витамини при мутация освен че не се усвояват, са токсични за организма.

Прочети първата страница на темата, за да имаш представа в какви случаи освен при бременност трябва да внимаваш.

Здравейте на всички, преди месец и половина имах миссед и си пуснах малко изследвания. Бихте ли могли да коментирате резултатите?

# 496
Здравейте, бих искала да попитам, ако някоя от вас е наясно, колко часа след приложение на НМХ биха сложили спинална анестезия?Например ако бебето реши да подрани .

# 497
Трябва ли да се притеснявам, че 3-4 дена подред след като бия инжекцията тече кръв.. Държа памука със спирт, но все пак. Утре мисля да пробвам да я бия под наклон. Аз така ги бих в началото. Ако някой има съвет ще съм благодарна! 😊

# 498
Трябва ли да се притеснявам, че 3-4 дена подред след като бия инжекцията тече кръв.. Държа памука със спирт, но все пак. Утре мисля да пробвам да я бия под наклон. Аз така ги бих в началото. Ако някой има съвет ще съм благодарна! 😊
Случва се. Не знам дали има начин да не тече кръв понякога

# 499
На мен два поредни дни също ми излизаше кръв. Днес ми стана и бучка.. Аз бия за момента само в корема вляво и дясно, а съм още само 7гс. Ще трябва да разширя периметъра на поставяне явно..

# 500
И при мен се получава така. Последната седмица вече на всяка инжекция ми излиза кръв и усещам, че са се образували бучки. Незнам как да го избегнем. Или поне може ли да мажем нещо за тези бучки. Преди ми ставаха синки, а сега нямам, но се появиха бучки те. 🤔

# 501
Кръв тече ако се уцели кръвоносен съд, което не е рядкост. Няма как да знаем къде има/няма кръвоносни съдове. Не е притеснително - така или иначе сменяме мястото всеки ден, така че все някъде няма да има кръвоносен съд Grinning 

# 502
Момичета, за да се избегне ( доколкото може) посиняването е хубаво да хванете хубава гънка. Аз имам късмет че съм дебеличка и гънки много. Попитайте в аптеката и/или в клиниката си, но мисля че могат и в ръката да се поставят инжекциите - моя позната, щастлива мама на две прекрасни момиченца, след корема, вече и в ръцете поставяше, като тя ползваше " щипка "  за коса - от тези големите, да може да " захапе"  гънка и така да постави инжекцията. Аз също съм съм ползвала този метод. Успех и здрави бебчета на финала 🥰

# 503
Бийте спокойно под пъпа - там обикновено е най-дебелата кожа, а не само встрани от пъпа. Може да се бият и в бедрата - най-горната им предна част, пак важи да хванете дебела гънка. Също и в паласките отстрани.

Колкото по-тънка е кожата толкова по-богато кръвоснабдена и по-малко мазнина има. За да ви стават синини не биете на правилно място.

# 504
Аз в момента имам епична синина. Дори не мога да схвана кога точно се получават при мен. Имам предвид като ъгъл, като захват и тн. Защото въпросната епична синка се появи след едно много леко убождане, което дори не усетих. Вечерта под душа чак видях какво е станало и се озадачих. Бях след това на лекар, вече ме преглеждат през корема, дори той се впечатли. Каза компреси с риванол да си слагам.

Иначе и при мен днес се появи малко кървене от дупчицата след изваждането на иглата (въпреки че веднага затискам с памук)

# 505
На мен постоянно ми казват да ги бия на 2 пръста разстояние от пъпа-отляво, дясно и отгоре! Под пъпа ми казаха, че е много кръвоснабдено (личен опит като бих там такава кръв шурна и след това посиня като патладжан за дълго), та вече само отстрани и отгоре бия. Понякога посинява леко, понякога не. Иначе на мен в болница са ми били в ръцете.
Успех на всички!

# 506
Може и в паласките,и горе в ръцете. Даже в ръката мен ме болеше по малко . Също така слагам бучка лед преди това,за да изтръпне и да не посинява.

# 507
ако сте отишли прекалено надолу - да, но иначе имаме дори съфорумка която беше снимала как всичките си инжекции ги е била в областта под пъпа - дебелата кожа подчертавам - и леко ляво и дясно под пъпа, и няма нито една синина. Разбира се в някакъв момент и оттам трябва да се смени.

В крайна сметка правете каквото работи при вас, аз споделям опит от осем месеца биене на инжекции. В рката сама не съм успявала да си бия нищо и не съм се и опитвала

# 508
В ръцете ме боли безобразно много, но когато коремчето посинее няма как, давам 4-6 дни почивка. Между другото Енокса е пригоден да се бие самостоятелно в ръката с голямата площ за палеца. В краката даже не съм си помисляла да пробвам, кожата ми е много тънка и още с хващането на кожа ще посинея. А под и над пъпа няма шанс да хвана нещо изобщо.
Добре че от толкова инжекции от двете страни на пъпа ми е станало вече мекичко и там няма грижи с щипването.
Ако някъде стане много голяма синина мажа с троксевазин.

# 509
А може ли от предната страна на бедрата горе, почти към торса? Аз там, уви, имам доста гънки и все забравям да питам лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт