Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 345
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Радмина, аз съм със същите мутации и съм на Клексан 0.4 от деня на трансфера до ден днешен (27гс). На други две дами покрай мен, пак със същите, им спряха терапията, защото нямаха нужда. Тази комбинация се води рискова, но не се води тромбофилия. Много внимателно трябва да се действа при нея, защото, ако сме на терапия, от която нямаме нужда, рисковете също не са малки. За съжаление изследвания се правят чак около 10та седмица, поне тогава вика Паскалева за първи път.
Друго изследване правено ли е, когато е установена бременността? Прогестерон? Преглед за полипи? Причини за прокървяване за съжаление има много.

# 691
При инвитро почти винаги дават нмх като има някакви мутации,за застраховка. Паскалева ми каза, че по принцип това не е тромбофилия и дава терапия само ако имаш аборти досега. Също каза, че много жени вече настояват за нмх, защото била модерна тромбофилията,а според нея е само внушение,че имат нужда. Но щом с първата бременност е имала неуспех, не мисля, че тези мутации са причината. Търсете я другаде...

# 692
То е ясно, че е застраховка при всички нискорискови. И на мен това ми каза, при първия преглед изрази негодуванието си по повода, после погледна резултатите и каза - къса клечка, организма ти действа така, имаш нужда. За щастие не при всеки се налага Simple Smile

# 693
Радмина, аз съм със същите мутации и съм на Клексан 0.4 от деня на трансфера до ден днешен (27гс). На други две дами покрай мен, пак със същите, им спряха терапията, защото нямаха нужда. Тази комбинация се води рискова, но не се води тромбофилия. Много внимателно трябва да се действа при нея, защото, ако сме на терапия, от която нямаме нужда, рисковете също не са малки. За съжаление изследвания се правят чак около 10та седмица, поне тогава вика Паскалева за първи път.
Друго изследване правено ли е, когато е установена бременността? Прогестерон? Преглед за полипи? Причини за прокървяване за съжаление има много.

Не, нищо не е изследвано  . Попитах АГ, каза,че нямало нужда . Ще търся помощ в Пловдив , тъй като съм от по-малък град и единственият в когото имах вяра не ме насочи към по-обстойни изследвания .писна ми да чувам -млада си , ще стане 😞

# 694
Три аборта са много,за да няма причина. По-горе те насочих към тема,пиши там ако решиш

# 695
Три аборта са много,за да няма причина. По-горе те насочих към тема,пиши там ако решиш
2 са , не ,че е от значение
Благодаря там ще пиша

# 696
Radmina, както и Yan25 е писала, тази тема е мн полезна - https://www.bg-mamma.com/?topic=1265398. Особено първата й страница, там е описано какво изследвания може да се пуснат за да намериш проблема. Аз самата съм с 2 загуби и след като си направих по-голямата част от изследванията, за мен взеха да излизат проблемите / за някои даже и не подозирах/. И на мен след първата загуба ми казаха, че няма нужда да се изследвам, че се случвало, след втората ми препоръчаха само тромбофилия. Хубаво, че сама реших да пусна още някои неща и взеха да изскачат проблеми.

# 697
Та лабораторията има онлайн резултати и сега проверих и много бързо са излязли. Почвам да се притеснявам, но Вие имате повече опит. Имам ли сериозна причина да се притеснявам или не? Имам 1 аборт в 6г.с. +4 и сега от рано да си вържа гащите.  Ще запиша и час при хематолог и тнт, просто искам да чуя опит... Да знам имам ли причина да се паникьосвам тъй като имам алергия към аспирин, а четох из темата, че това изписват като терапия често.

# 698
  • София
Нането, премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Дефицитът на Б9 и Б12 в ранна бременност е свързан с дефекти на невралната тръба, а ти имаш мутация свързана с неусвояване на тези витамини. Ако е много нисък Б12 може да се наложи да слагаш инжекции.

МинтиМохито, мутациите ти са нискорискови, лекарите ще се колебаят дали да ти изпишат терапия. Ако си алергична към аспирин, вариант е натаспин и НМХ.

# 699
Пуснала съм ги и са в граница, но са по-скоро леко над   долна граница. Прия мвтилирана форма на В9.  АГ-то каза, че няма нужда засега от допълнителен прием. Благодаря за отговора 😊
Нането, премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Дефицитът на Б9 и Б12 в ранна бременност е свързан с дефекти на невралната тръба, а ти имаш мутация свързана с неусвояване на тези витамини. Ако е много нисък Б12 може да се наложи да слагаш инжекции.

МинтиМохито, мутациите ти са нискорискови, лекарите ще се колебаят дали да ти изпишат терапия. Ако си алергична към аспирин, вариант е натаспин и НМХ.

# 700
  • София
Ами приемай и Б12. Двата витамина трябва в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. Много бързо се влиза в дефицит ако си близо до долна граница. Успех!

# 701
Naneto_L, помня те от темата за бременни с термин март 2023. Стикам палци този път всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover Kissing Face

# 702
Здравейте, момичета.
Бременна съм в 11та седмица, имам няколко мутации като според докторката са ниско рискови, но все пак изписа терапия от клексан 0.4 и аспирин протект редувайки ги през ден. Още от 6та седмица ги започнах, но до сега не сме изследвали, дали терапията е ок или не. Тези кръвни изследвания за кръвосъсирване, има ли значение кога се правят, дали трябва след поставена инжекция или няма значение? Аз като редувам клексан с аспирин в кой от дните да отида 🤪 като съм пила аспирин или съм поставила инжекция.. качвам снимка на мутациите ми

# 703
  • София
Имаш високорискова мутация във фактор 2, плюс няколко нискорискови. Да слагаш НМХ през ден е все едно да не си на терапия, защото действието му е 24ч. Имаш и мутация за неусвояване на витамините Б9 и Б12, трябва да ги следиш с изследвания и да приемаш само бионалични или метилирани форми.

# 704
Кой е този лекар с това велико решение да слагаш хепарин през ден? С протромбин?

Общи условия

Активация на акаунт