Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 462
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте мога ли да попитам нещо ....бременна съм в 8 седмица и 3 дни направени преди това изследвания за тромбофилия и нк клетки реших да отида при още една аг защото моята ме вика на повече от 20 дни а аз съм притеснена защото съм имала предно две загуби та..едната ми енизписала итрогестан 3по2 но шпа и натаспин а другата смята че трябва да си бия фраксипарин прилагат ти изследванията ако може да ми кажеш мнението си благодаря

# 676
Здравейте. Днес си пуснах пакет изследвания да тромбофилия. Знам, че резултатът ще отнеме време да излезе, но да питам. Към кой специалист да се насоча после за разчитане на резултатите? Кого бихте ми препоръчали? Става дума за град Варна или някой от София ако прави онлайн консултации и може да ги погледне? Нямам възможност извън Варна да шавам...
За гр. Варна единствено д-р Константинова, Св.Марина. Тя е генетик и подробно ще обясни за мутациите Ви, както и ще назначи терапия. Но, аз препоръчвам и хематолог. Лично аз се консултирах с проф.Паскалева, но не знам дали прави онлайн консултации.
Терапиите им се различиха и аз предчетох да следвам  тази, назначена от проф.Паскалева, макар че беше по-лека.
Успех!

# 677
Здравейте. Днес си пуснах пакет изследвания да тромбофилия. Знам, че резултатът ще отнеме време да излезе, но да питам. Към кой специалист да се насоча после за разчитане на резултатите? Кого бихте ми препоръчали? Става дума за град Варна или някой от София ако прави онлайн консултации и може да ги погледне? Нямам възможност извън Варна да шавам...
За гр. Варна единствено д-р Константинова, Св.Марина. Тя е генетик и подробно ще обясни за мутациите Ви, както и ще назначи терапия. Но, аз препоръчвам и хематолог. Лично аз се консултирах с проф.Паскалева, но не знам дали прави онлайн консултации.
Терапиите им се различиха и аз предчетох да следвам  тази, назначена от проф.Паскалева, макар че беше по-лека.
Успех!

А горе долу колко са прегледите? И с направление при тях може ли да се иде?

# 678
Здравейте, момичета! След 2 миссед аборта в 8 гс направих изследвания за тромбофилия,а това са резултатите. Имам дефицит на вит. Д, Б12 и фолиева киселина. Ще съм изключително благодарна, ако някой по-запознат даде разяснения , аз доколкото разбирам няма високорискови мутации?!

# 679
MintyMohito
Не съм била с направление, началото на 2021 г. консултацията беше ок. 60-70 лв., наистина не помня точно... просто ходих при много специалисти на различни места.

# 680
  • София
vikinci, аз в твоите резултати нито една мутация не виждам, та преценката за терапия на АГ ще трябва да се базира на нещо друго. Питай я какво я притеснява.

Never Winter, хомоцистеин премери ли?

Имаш нискорискови мутации, за които може да се наложи терапия в зависимост от състоянието ти по време на бременността. Постарай се да компенсираш нивата на витамините Б9 и Б12 още преди забременяване, и да ги поддържаш високи, близо до горната граница преди забременяване и по време на бременността. Ако хомоцистеинът е висок дори след компенсиране на дефицитите на витамини, той сам по себе си е предпоставка за сърдечно съдови инциденти, и може да се наложи да си на антикоагулантна терапия.
Здравейте, момичета! След 2 миссед аборта в 8 гс направих изследвания за тромбофилия,а това са резултатите. Имам дефицит на вит. Д, Б12 и фолиева киселина. Ще съм изключително благодарна, ако някой по-запознат даде разяснения , аз доколкото разбирам няма високорискови мутации?!

# 681
vikinci, аз в твоите резултати нито една мутация не виждам, та преценката за терапия на АГ ще трябва да се базира на нещо друго. Питай я какво я притеснява.

Имаш нискорискови мутации, за които може да се наложи терапия в зависимост от състоянието ти по време на бременността. Постарай се да компенсираш нивата на витамините Б9 и Б12 още преди забременяване, и да ги поддържаш високи, близо до горната граница преди забременяване и по време на бременността. Ако хомоцистеинът е висок дори след компенсиране на дефицитите на витамини, той сам по себе си е предпоставка за сърдечно съдови инциденти, и може да се наложи да си на антикоагулантна терапия.
Само първата част от изследването за нк клетките нещо свързано с левкоцити до колкото разбрах

# 682

delisardeli,благодаря за коментара! Последно го изследвах в началото на 2021, след втория миссед. Резултатът беше 7,72 umol/l при реф. стойности 4,44-13,56. Сега не съм го изследвала, изобщо ми е  пълна каша в главата, но ще започна прием на витамините като начало. Очаквам резултата  за антифосфолипидния синдром и се чудя дали там няма да изскочи нещо. Още веднъж благодаря!

# 683
Здравейте, момичета. Отдавна ви следя, но никога досега не съм писала във форума, но явно моментът настъпи:
След миссед реших да си пусна и аз изследване за тромбофилия. Моля за разяснение какво означават тези резултати  и как да процедирам. В София съм, не знам дали има значение. Благодаря ви предварително и искам да ви кажа, че сте изключително борбени!

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 07:26 от FBID10209102690865334

# 684
FBID10209102690865334

Имате високорискова мутация и още няколко. Ще сте на терапия при една нова бременност. За София аз препоръчвам проф.Паскалева, която ще обясни подробно резултата и ще пусне и допълнителни изследвания. Въз основа на всичко ще Ви назначи терапия!
Успех!

# 685
Здравейте , момичета! Simple Smile
Бях писала преди , че съм с един миссед през август и тогава си пуснах изследвания за тромбофилия. В момента съм в 6г.с +1 и съм на терапия от клексан 0,4 вечер и 2х2 утрогестан.  Вчера пуснах и други изследвания да види лекарят ми дали да не промени терапията за момента. При хематолог имам час чак за четвъртък другата седмица и затова се обръщам и към Вас.  Прилагам изследванията да обменим малко опит.Relaxed

# 686
Здравейте, момичета
Извинявам се ,че се включвам от нищото , но минавам през труден период отново😞
Та,Мин.година ми се наложи да направя аборт по мед. Показания . Правих изследвания след това и ми се оказа ,че имам тромбофилия /прикачвам. Снимка на мутациите/ ..мина около години след аборта и се решихме да пробваме,като за наше учудване стана още първият месец . с моя АГ се разбирахме след + тест да започнем веднага терапия Като,разбира се много преди това приемах метилирана фолиева и б12 също метилиран. Е, веднага след положителния резултат казах на Аг и ми даде “терапия” ,да но терапията се се състоеше само и единствено от натаспин Х . 
В понеделник бях на преглед за установяване на бременността и беше всичко наред. Същата вечер прокървих леко, на другият ден веднага към болницата .. опитахме се да го задържим ,но уви.. и този път не стана.. просто съм съкрушена и се питам защо на мен😞 .. все си мисля,че терапията не е била достатъчна и бебчо не е могъл да се развие и затова организмът ми го е изхвърлил ..
искам да ви попитам има ли мама със сходни или същите мутации и да е била само на Натаспин Х и успешно да е износила? Смятам да сменя АГ въпреки ,че му имах доверие.

# 687
Трябва нмх при бременност,щом е имало и предишни загуби .. макар че не смятам, че тези мутации може да са единствена причина..

# 688
Трябва нмх при бременност,щом е имало и предишни загуби .. макар че не смятам, че тези мутации може да са единствена причина..
Какви смятате,че биха могли да са причините ? Какви изследвания да пусна още ?😞

# 689
Не знам,това е въпрос за към специалист. Има теми във форума за такива проблеми и може да питате и момичетата там какво още да изследвате на база опита им.( Чела съм за НК клетки,спермограма, генотип ,и още неща,но питайте в темата за кюретаж примерно )Аз мога дано относно тромбофилията да се изкажа от моя опит .Просто тези мутации не са високорискови за ранни аборти,даже при първа бременност не биха дали и проблем. Има много жени,които даже не знаят,че ги имат.Аз съм с тях плюс още две даже,с нормална първа бременност. Втората направих мисед,но бях на терапия,така че не са били мутациите причината,установи се вирус .

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 10:37 от Yan25

Общи условия

Активация на акаунт