Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 361
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Мога ли да пусна Анти Ха в събота в Токуда?

# 661
стига да идете в работно време, да

# 662
Отзад има друг паркинг към Спортния комплекс. По-спокойно е, винаги има места и е съвсем близо. Аз паркирам там, че като видя всеки път опашката за влизане и 0 места на екрана, ми става лошо. Simple Smile

# 663
Благодаря на всички! Събота ще ходя(ходим) и ще пратя половинката да ме чака в на Лео пицарията. Тъкмо да заредя малко, като ми вземат кръв Heart

# 664
Благодаря на всички, които ме подкрепяте. Днес бях при психиатъра, който посещавам от 6 години и се чувствам една идея по-добре. И аз съм вярваща и ще си чета молитви и ще се моля на Бог повече .. ❤🙏🏻 прегръщам ви всички!

# 665
Чудесно е, че търсите помощ. Знам, че не е лесно, но е важно да се грижите за себе си и да работите върху този страх.
Има два компонента - едното е психологическа работа - работа с психолог или терапевт, четене на книги. На мен тази книга ми беше супер полезна за справяне със страха от раждане. https://www.amazon.com/Birthing-Within-Extra-Ordinary-Childbirth … ion/dp/0965987302
Също помага много да слушате или четете истории от раждане с щастлив край. Има няколко такива в книгата на Олга Дукат Раждане с любов. На мен много ми помага този подкаст https://thebirthhour.com/.
За родни истории има една тема Смешно ли е раждането - не всички са точно смешни, но помага да преодолееш страха и да видиш, че в повечето случаи са рутинни тези истории. https://m.bg-mamma.com/?topic=381074
Втората компонента е да изберете правилния екип, на който имате доверие. Ако сте от малък град, може би има близък голям град, в който има по-добри специалисти. Една позната изкара 9 месец в София при роднини в чакане на естествено раждане. Намерете хората, на които се доверявате и при които ще сте спокойна. Не на последно място в хубава болница ще получите и нормално човешко отношение, не като масово тиражираните ужасни и унизителни истории.
Спокойно, в почти всички случаи няма нищо общо със сензационния хорър филм, който виждаме по медиите.

Благодаря на всички, които ме подкрепяте. Днес бях при психиатъра, който посещавам от 6 години и се чувствам една идея по-добре. И аз съм вярваща и ще си чета молитви и ще се моля на Бог повече .. ❤🙏🏻 прегръщам ви всички!

# 666
Момичета, колко често ви правят доплерово изследване по време на бременността? Малко ми е притеснено, понеже на последния ми преглед преди седмица се видя, че кръвотокът през пъпната връв е започнал леко да се влошава, а досега винаги е бил отличен. Имам час следващата седмица и се чудя дали на 2 седмици е достатъчно често и дали може толкова рязко нещо да се промени.

В 33+4 г.с. съм, пия по 1 таблетка Натаспин дневно. Нямам тромбофилия, а единствено мутация хетерозигот 5G/4G PAI-1, което според всички специалисти (хематолог, генетик, АГ) не е за хепаринова терапия. Следя коагулация и досега всичко винаги е в норми, дори се чудя защо се влошава кръвотока…

# 667
Момичета от къде купувате клексан и на каква цена.Мислех че доцент Конова ще изпише фраксипарин,но категорично каза клексан.Тази тема ми е нова и не съм много информирана,прочетох и за лекарства от Турция, скъпи ми се сториха тези инжекции,но няма как да не се купуват,по скоро ме интересува лесно ли ги намирате.

# 668
Около 7 лв. излиза една инжекция. Аз купувам с поръчка в аптека. Сега по-лесно се намира Фраксипарин, но като си поръчам, ми доставят.

# 669
Писах за Клексана https://bg-mam.ma/p/1458033/45433277 40лв е кутийка с 6. Енокса излиза с левче по-малко на инжекция, но трябва да имаш път натам или някой да ти донесе Simple Smile

# 670
Здравейте някой изписвали ли са му профертил витамини днес ми каза да започна да ги пия и аспирин протект заедно ? Тъй като съм с тромбофилия

# 671
Предната бременност на 2 седмици, тази на 3. Има значение и че при мен се проследява рискова шийка, по-скоро това беше определящо за честите прегледи във 2 триместър.
Вчера бях на фетална ехокардиография. Лекарят измери кръвоснабдяването по пъпната връв и обясни, че по пъпната връв между бебето и плацентата циркулира кръвта на бебето, задвижвана от неговото сърце. Аз имам стеснена маточна артерия, каза че не би трябвало да се отразява върху количеството фетална кръв в пъпната връв. По-скоро ако се получат проблеми те са от недостатъчното снабдяване с полезни вещества от майката през маточните артерии до плацентата. Но доколкото го разбрах, няма връзка между пъпната връв и тромбофилията.
Ако сте с хетерозигот PAI, може да изследвате и фактор 13 и ACE, защото имат кумулативен ефект и може да са индикация за терапии. Какъв пакет сте пускали? Моите мутации, които тази бременност индикира клексан, не са част от основния пакет.
Момичета, колко често ви правят доплерово изследване по време на бременността? Малко ми е притеснено, понеже на последния ми преглед преди седмица се видя, че кръвотокът през пъпната връв е започнал леко да се влошава, а досега винаги е бил отличен. Имам час следващата седмица и се чудя дали на 2 седмици е достатъчно често и дали може толкова рязко нещо да се промени.

В 33+4 г.с. съм, пия по 1 таблетка Натаспин дневно. Нямам тромбофилия, а единствено мутация хетерозигот 5G/4G PAI-1, което според всички специалисти (хематолог, генетик, АГ) не е за хепаринова терапия. Следя коагулация и досега всичко винаги е в норми, дори се чудя защо се влошава кръвотока…

# 672
Благодаря за полезния и изчерпателен коментар!
Изследвах пълен пакет тромбофилия след мисед, Фактор 13 и АСЕ са също с нормален генотип. Въпреки че се старая да водя максимално здравословен начин на живот (в това число и хранене), всеки път на ФМ ме питат дали съм пушач, а аз никога не съм била. Според специалистът по ФМ имам предразположеност към стесняване на артериите, но пък последно плацентата се захванваше добре. Предупредиха ме, че трябва да консумирам минимално сол; освен това започнах да правя упражнения за по-добро кръвоснабдяване в матката и очаквам да видя дали има резултат. 🙏

Предната бременност на 2 седмици, тази на 3. Има значение и че при мен се проследява рискова шийка, по-скоро това беше определящо за честите прегледи във 2 триместър.
Вчера бях на фетална ехокардиография. Лекарят измери кръвоснабдяването по пъпната връв и обясни, че по пъпната връв между бебето и плацентата циркулира кръвта на бебето, задвижвана от неговото сърце. Аз имам стеснена маточна артерия, каза че не би трябвало да се отразява върху количеството фетална кръв в пъпната връв. По-скоро ако се получат проблеми те са от недостатъчното снабдяване с полезни вещества от майката през маточните артерии до плацентата. Но доколкото го разбрах, няма връзка между пъпната връв и тромбофилията.
Ако сте с хетерозигот PAI, може да изследвате и фактор 13 и ACE, защото имат кумулативен ефект и може да са индикация за терапии. Какъв пакет сте пускали? Моите мутации, които тази бременност индикира клексан, не са част от основния пакет.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 12:08 от -Flame-

# 673
Здравейте, да попитам протромбиново време, фирбриноген, д-димер трябва ли да се изследват сутрин на гладно или може през целия ден? Понеже един лаборант в лабораторията на Аджъбадем ми каза, че не е необходимо да е сутрин на гладно? Виждам, че в някои лаборатории искат сутрин на гладно да се вземе пробата, а в други не видях такова изискване и леко съм объркана...

# 674
Здравейте. Днес си пуснах пакет изследвания да тромбофилия. Знам, че резултатът ще отнеме време да излезе, но да питам. Към кой специалист да се насоча после за разчитане на резултатите? Кого бихте ми препоръчали? Става дума за град Варна или някой от София ако прави онлайн консултации и може да ги погледне? Нямам възможност извън Варна да шавам...

Общи условия

Активация на акаунт