Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 345
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Извинявам се, умората ми днес си каза думата и прибързах. Тогава го намирам съвсем наред, но не и особено нужно, разликага е минимална. Най-вероятно го иска заради ниския д-димер. Фибриногенът ви е напълно в норма за бременност, Аптт ви е гранично ниско - т.е. кръвта се сгъстява по-бързо (грубо казано) и ако нещо ще се променя изобщо със сигурност не смятам, че трябва да се намалява доза. Какво казва АГ-то ви.

До вчера без анти ха изследването не говореше з смяна на дозата, а днес заради него каза че е добре да мина н 0.3 Тъй като се води 0.2-0.4 резултат за търсен, а моят е 0.57 и можело да има повишен риск от кървене. Иначе на лекар последно бях на 7ми октомври и кръвотока към бебето беше съвсем ок. Даже лекарят ми каза да спра аспирин протекта,че нямам нужда от него. Каза за клексана ще видим, на 31ви октомври ще се консултирам с него пак, но междувременно може да видя и 2ро мнение от хематолог. Притеснява ме от фраксипарина да не направя някаква алергична реакция, с клексана досега ми беше доста добре

# 646
Да, може и да е права, но аз бих повторила изследването за Анти-ха, макар че откровено казано съм чувслс че в Токуда излизат фалшиво ниски, а не фалшиво завишени резултати. Иначе аз мислех че референтните са 0,3 до 0,6, но може и да съм забравила или да е било така в друга лаборатория
Нискомолекулните хепарини макар и малко могат да имат ефект върху Аптт имаше таблица за това някъде в нета, кои кръворазреждащи на какво влияят. Фибриногенът е в норма, д- димер е нисък, но в норма за първи и трети триместър, не знам вие в кой сте.

# 647
Да, може и да е права, но аз бих повторила изследването за Анти-ха, макар че откровено казано съм чувслс че в Токуда излизат фалшиво ниски, а не фалшиво завишени резултати. Иначе аз мислех че референтните са 0,3 до 0,6, но може и да съм забравила или да е било така в друга лаборатория
Нискомолекулните хепарини макар и малко могат да имат ефект върху Аптт имаше таблица за това някъде в нета, кои кръворазреждащи на какво влияят. Фибриногенът е в норма, д- димер е нисък, но в норма за първи и трети триместър, не знам вие в кой сте.

10 гс съм, да в Токуда референтните са до 0.6. Къде предлагате да го повторя и знаете ли с какво работно време са?

# 648
най-добре в национална кардиологична, по принцип искат да се мине през Паскалева, но можете да кажете че АГ-то ви праща.

А щом са до 0,6 пак не знам какво налага промяната, честно казано, но искайте второ мнение или питайте и АГ какво смята.

# 649
  • София
По принцип резултата е в норма. Спазихте ли изискването да се направи изследването точно 4ч след поставяне на инжекцията, при поне седмица поставяне в един и същи час?

Кръвотокът според АГ как е?

Терапията не се променя само и единствено на база лабораторен резултат.

# 650
По принцип резултата е в норма. Спазихте ли изискването да се направи изследването точно 4ч след поставяне на инжекцията, при поне седмица поставяне в един и същи час?

Кръвотокът според АГ как е?

Терапията не се променя само и единствено на база лабораторен резултат.

4 часа след поставяне на инжекция като 3 Поредни дни е бил поставян в един и същ час.иначе кръвотока беше добър на последния преглед

# 651
  • София
Ако ще ти е по-спокойно, намали на 0.3, така или иначе на БХС като отидеш на фетален АГ би трябвало да гледат специално и кръвотока. Имай предвид че с напредването на бременността често се налага увеличение на дозата, така че може да се наложи да се върнеш на 0.4. Успех!

# 652
В Надежда също правят анти Ха и в Парадайз и в МБАЛ. И го правят всеки ден, за разлика от Трета градска, които щадят реактиви, че са скъпи.

10 гс съм, да в Токуда референтните са до 0.6. Къде предлагате да го повторя и знаете ли с какво работно време са?

# 653
Здравейте,
Срам ме е от това което чувствам в момента. Бременна съм в 22г.с и съм на ръба на психическо сриване. Преди да забременея съм била с паник атаки и страхова невроза (прекалено много съм чувствителна). Бременноста ми протичаше до сега доста сложно, с кървене, болки и повръщане. От малък град съм и на последно време имаме починали 3 жени по време на раждане и трите от ДИК синдром+ емболия едната. Втълпих си,че и аз ще умра от това и че детето ми ще остане без майка, а мъжът ми сам. Даже се замислям,да правя аборт понеже не искам да умра млада(но знам,че вече е късно) , но аз умирам всеки ден от тази мисъл. Срамувам се от нещата,които в момента пиша. Аз понеже самата много искам и исках дете сега усещам единствено страх и си мисля,че ще умра.. Моля за съвет.. Моля ви наистина.. Някой да ми помогне

# 654
Консултация с психолог ви трябва незабавно, но добър, или с добър психиатър, с когото да обсъдите в краен случай и прием на медикамент. Има описани случаи, в които приема на съвместим с бременността антидепресант в ниска доза е много по-щадящо за вас и бебето, но...
Преди това уверете се, че сте опитали в консултация с добър психотерапевт, или ако нямате възможност в разговор с доверен човек да поговорите, да назовете чувствата си и да ги погледнете отстрани. Може да се окаже че дори и само това ще ви помогне. Поговорете с АГ също така, ако му имате доверие - психичното ви здраве е от значение за протичането на бременността и би могъл да разсее тревогите ви. Попитайте го дали не е уместно да практикувате лека йога за бременни, аима и много хубави медитации за бременни в ютуб които да ви помогнат да се настроите положително.
Не знам какъв е вашият случай, но знайте че всяка бременност крие рискове, всяка бременна жена се страхува, още повече тези склонни към страхове, аз например до шести месец бях препарирана от страх, но трябва да опитате да си представите и да мислите за варианта в който всичко е наред и протича добре. Прегръщам ви от разстояние, търсете помощ докато не я получите, така чв да се поуспокоите.

Ако има възможност виждайте се с близки и приятели, работете си нещо вкъщи, разсейвайте се от лошите мисли, те са само мисли

# 655
Здравейте,
Срам ме е от това което чувствам в момента. Бременна съм в 22г.с и съм на ръба на психическо сриване. Преди да забременея съм била с паник атаки и страхова невроза (прекалено много съм чувствителна). Бременноста ми протичаше до сега доста сложно, с кървене, болки и повръщане. От малък град съм и на последно време имаме починали 3 жени по време на раждане и трите от ДИК синдром+ емболия едната. Втълпих си,че и аз ще умра от това и че детето ми ще остане без майка, а мъжът ми сам. Даже се замислям,да правя аборт понеже не искам да умра млада(но знам,че вече е късно) , но аз умирам всеки ден от тази мисъл. Срамувам се от нещата,които в момента пиша. Аз понеже самата много искам и исках дете сега усещам единствено страх и си мисля,че ще умра.. Моля за съвет.. Моля ви наистина.. Някой да ми помогне
Успокойте се, няма смисъл да вредите и на себе си и на бебето.
Новини изобщо не гледайте, освен ужаси нищо друго не отразяват, няма как да не ви повлияе.
Опитайте се да си намерите хоби навън, далеч от телевизора и телефона.
В България за съжаление във всички градове извън София положението не е розово.
Ако имате съмнения относно компетентността на следящите ви лекари, направете допълнителна консултация със специалисти в София.
Спокойно можете да правите прегледите при когото искате и където прецените че имат необходимата техника и подготовка.
Успех и не се паникьосвайте, има време до раждането, ще намерите вашия доктор. 💐🍀

# 656
  • София
Сисилия, имала съм паник атаки преди да забременея, консултации с психолог ми помогнаха много. Трябва да намериш помощ, чудесно е, че си събрала смелост да пишеш тук.

Не знам къде живееш, но намерих място, където предлагат онлайн консултации, има безплатен телефон, потърси ги. https://kabinet.bg/

Горе главата, ще се справиш!

# 657
Сисилия, първа стъпка е направена, писала си тук. Момичетата тук са прекрасни и бързо се отзовават и дават подкрепа и сили, послушай ги и не се притеснявай и срамувай от чувствата и мислите си. На всички ни минава какво ли не през главите и имаме страхове. Аз съм пред поредния трансфер и от сега започнах с тревожността и се чудя как да се успокоявам и този път да не съм кълбо от нерви. Чети книга, слушай хубава музика, говори на бебчо. С теб сме ❤️

# 658
Момичета, нали правилно съм се ориентирала - Анти Ха се прави 4 часа след инжекция, като през последната седмица преди изследването трябва да съм била в един и същи час?
Също да ви питам, понеже ме пратиха в Токуда да го изследвам, там има ли паркинг? Как е с паркирането в района? Нали е на бул. Никола Вапцаров (никога не съм ходила)

# 659
В момента съм в Токуда. Положението с паркинга е критично. Чакате поне половин час, даже и повече... Ако можете паркирайте при Лео Пицария
Момичета, нали правилно съм се ориентирала - Анти Ха се прави 4 часа след инжекция, като през последната седмица преди изследването трябва да съм била в един и същи час?
Също да ви питам, понеже ме пратиха в Токуда да го изследвам, там има ли паркинг? Как е с паркирането в района? Нали е на бул. Никола Вапцаров (никога не съм ходила)

Общи условия

Активация на акаунт