Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 340
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Момичета до колко най- висока доза на л- тироксин сте стигали по време на бременност ?
75 мг

# 631
аз редувах 100/125, но може и по-висока да бъде

# 632
Здравейте, дами. В 8гс съм на фраксипарин 0,3 и АП 100мг. Ще се радвам на мнение.

# 633
добре сте

# 634
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали каква терапия сте имали при такива мутации. Притеснява ме особено VEGFA 1154, който води до нарушена ангиогенеза. Имам проблем с изграждането на плацентата и кръвоснабдяването на матката и се чудя това как може да бъде подпомогнато. В момента съм на аспирин и клексан.
Мога ли още нещо да направя? Благодаря!
Скрит текст:

# 635
Здравейте, момичета какво мислите за тези резултати. Утре ще пускам следобяд и анти ха в Токуда, днес пуснах тези на гладно сутринта.

# 636
Здравейте. Бихте ли казали от къде се купува клексан? Благодаря.

# 637
Купувам от която аптека Марешки ми е най-удобно

Вносителя ми изпрати този списък, може и в други да има, но аз винаги съм търсила и намирала в посочените.

# 638
Много благодаря

Купувам от която аптека Марешки ми е най-удобно

Вносителя ми изпрати този списък, може и в други да има, но аз винаги съм търсила и намирала в посочените.

# 639
Вегфа-та ви е хетерозигот, това поне облекчава положението. Бременна ли сте?
Аз съм с вегфа и тафи хомозиготи и за разкош Pai хетеро. Първата бременност износих само на аспирин протект 150мг, с доста следене, клексан след спиране на аспирина в 9м и 40 дни след раждане. Тази бременност ми изписа клексан от началото (друг лекар), след бхс вкарахме и аспирин заради лош кръвоток. Пробвахме да спрем клексан, защото посинявах, но едната маточна артерия почти я нямаше на доплера, та го върнахме. Сега съм на аспирин 150, клексан 0.4, флебодия. В понеделник съм на ФМ да видим какво сме направили с терапията.
На мен тези мутации ми ги обявиха за ниско рискови, има разлика обаче първата и втората бременност. Трябва си повече следене, при мен и двата пъти повече на доплер, отколкото кръвни изследвания.
Водят се вегфа и тафи рискови за ранни спонтанни аборти. Вегфа заради връзката с ангиогенезата и изграждането и кръвоснабдяването на плацентата. Имам здраво доносено дете на термин с тях, дано и тази бременност е така. Майка ми има един ранен спонтанен аборт, и две деца родени от нормални без рискови бременности. То 80те никой не е изследвал тези състояния.
Кураж, с повече следене и правилната терапия ще станат нещата.
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали каква терапия сте имали при такива мутации. Притеснява ме особено VEGFA 1154, който води до нарушена ангиогенеза. Имам проблем с изграждането на плацентата и кръвоснабдяването на матката и се чудя това как може да бъде подпомогнато. В момента съм на аспирин и клексан.
Мога ли още нещо да направя? Благодаря!
Скрит текст:

# 640
Здравейте, момичета! Освен хетерозигот по гените за усвояването на витамини от група Б, се оказва, че съм и хомозигот по ANXA5. Колко лошо е това?

# 641

Здравейте, момичета. Ангиолог ми каза, че трябва да мина от клексан 0.4 на 0.3. Тъй като клексан няма от 0.3 мога ли да мина на фраксипарин 0.3.Някоя от вас да е имала някакви проблеми при смяна на медикамента? Лекарката ми предложи да ползвам 0.6 клексан на 2 пъти, но се притеснявам..

# 642

Здравейте, момичета. Ангиолог ми каза, че трябва да мина от клексан 0.4 на 0.3. Тъй като клексан няма от 0.3 мога ли да мина на фраксипарин 0.3.Някоя от вас да е имала някакви проблеми при смяна на медикамента? Лекарката ми предложи да ползвам 0.6 клексан на 2 пъти, но се притеснявам..

ако изследването е направено в Токуда и ангиологът е Станева, искайте второ мнение, най-добре от Паскалева. Как е кръвотокът ви? На няколко пъти съм описвала тук моята история и липсата на нужда от качване на дозата, както и грешен резултат от Токуда. Не бих качвала толкова рязко дозата без второ мнение. Какви са мутациите ви и колко кг сте? Такива сериозни дози са нужни само при най-тежките мутации.

# 643

ако изследването е направено в Токуда и ангиологът е Станева, искайте второ мнение, най-добре от Паскалева. Как е кръвотокът ви? На няколко пъти съм описвала тук моята история и липсата на нужда от качване на дозата, както и грешен резултат от Токуда. Не бих качвала толкова рязко дозата без второ мнение. Какви са мутациите ви и колко кг сте? Такива сериозни дози са нужни само при най-тежките мутации.

Минева от Токуда е ангиолога. Не става дума за качване, а за намаляване на дозата от 0.4 на 0.3..

Иначе съм с PAI 4g/4g и съм 52 кг (150см)

# 644
Извинявам се, умората ми днес си каза думата и прибързах. Тогава го намирам съвсем наред, но не и особено нужно, разликага е минимална. Най-вероятно го иска заради ниския д-димер. Фибриногенът ви е напълно в норма за бременност, Аптт ви е гранично ниско - т.е. кръвта се сгъстява по-бързо (грубо казано) и ако нещо ще се променя изобщо със сигурност не смятам, че трябва да се намалява доза. Какво казва АГ-то ви.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 18:39 от magi g

Общи условия

Активация на акаунт