Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 75 991
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Налага се да мия една баня. Теракота знам с какво, но на пода има котлен камък. Плочките са мат. С какво чистите вашите бани, котлен камък? Тавана на банята е с плоскости, май пластмаса и е започнал да мухлясва. Ужасявам се при мисълта да пръскам със Саво или друга белина. Дали има нещо друго на пазара?

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 13:14 от Реа

# 91
Ехе , той магически тоя домашен ябълков оцет бе .. Тя индустрията за милиарди и скъпите препарати и да тичат не могат да го стигнат .......
Те в чужбина умните хора само с него чистят и не ползват препарати ...
  Даа.. така еее наистина..в чужбина ябълки по земята бол и бъз по дръвчетата.. аз като разбрах..че мога да ги събирам без проблем ..си правя рецептата ми от България..за семейството ми..иначе тука.. един литър органичен оцет и бъз са по £ 8 ..по големите магазини като Коско! Тука англичаните си правят много различни неща от всички органични продукти ..дори си правят подправките в бурканчета за готвене .. понеже чистя къщи и им виждам всички тези тяхни произведения в кухнята и двора им.. човек се учи цял живот .. затова трябва да сме отворени винаги за идеи и съвети от хората..без да ги плюеме и обвиняваме .. когато сгрешат ..ако не можем да помогнем с нещо..то не трябва да ги съдим и навредим умишлено! Аз.. много се радва ..че този сайт ..Бг -Мама го има и можем да си обменяме постоянно информация полезна..дори от чужбина!

# 92
Налага се да мия една баня. Теракота знам с какво, но на пода има котлен камък. Плочките са мат. С какво чистите вашите бани, котлен камък? Тавана на банята е с плоскости, май пластмаса и е започнал да мухлясва. Ужасявам се при мисълта да пръскам със Саво или друга белина. Дали има нещо друго на пазара?
Мухъл се чисти само с белина, или чиста, или в препарат срещу мухъл. По-ужасяващ е мухълът, не препаратите.
Котленият капък може да накиснете с оцет и след това да изстържете. Има и готови препарати срещу котлен камък. Може и с лимонтозу да накиснете.

# 93
Тука англичаните си правят много различни неща от всички органични продукти…
…Аз..и моето семейство ползваме само органични продукти от 20 години и пием само добавки и народна медицина ползваме при нужда..и точно ябълковия ми домашен оцет.. който аз си приготвям у дома…
…Мога да ви дам и много други съвети с нашите домашни продукти .. които ползваме в нашето семейство.. който вярва в чудесата на органичните и естествени продукти а не на химикали!
[/quote]

Нищо прекалено не е хубаво!
Повечето от нас знаят здравеопазването във Великобритания, така че - хайде да не коментираме. Лайт мотивът му е “Да живее парацетамолА”.
Органичните продукти също са химикали. Явно химията не ви е силна наука.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 13:48 от Djordja

# 94
Отдавна исках да го кажа, но не исках да обидя някого, а именно: че масово звучи абсурдно изказването "Ползвам натурално еди- какво -си, а не химия".
Не знам в кое кафене сте били по време на уроците по химия, но всичко, което расте, живее и пр. може да се характеризира чрез химията. Добре, че Джорджия го каза.

# 95
Като ще спамим, да отчетем и многоточията, моля ви!
Оф, то това да е…
Ама като чуя за пенкилера на пенкилерите, разбирай как щом оцетът е чужбински и домашен, значи мога света да изчистя с него. И илачи от тефтера на прабаба ми.
Хора, такива мнения са празни мнения, които в медицината и до вреда могат да доведат.

# 96
  • София
Подписвам се под всяка дума от поста ти, честно. И пак: аз не отричам, че някои природни средства имат полезни качества и ефекти, но да им се придават чак чудотворни действия е нелепо. Нали тогава никой нямаше да потърси алтернатива, никой нямаше да изкара пари то нея, а хората от средновековието щяха да живеят по 100 години. Само че не се е случвало точно така Simple Smile

# 97
Мдаа, не че килимът се е накиснал с препарати, просто оцетът прави чудеса Simple Smile Точно защото с оцет и сода всичко се чисти и се дезинфекцира най-вече, затова се е развила индустрията за милиарди с битова химия... Сигурно домакините преди 50 години не са знаели как се прави оцет и не са чували за сода.
Горното го казвам като човек, който ползва оцет и сода за почистване на някои слабо замърсени неща. Точно тор обаче никога, ама никога, не бих чистила само с тези средства.
Ами точно с течен тор за цветя ..никога ама.. никога не ми се беше случвало през живота ми ..да се изсипе на мокета ми и незнаех ..че ще пожълтее мокета.. защото.. тя беше безцветна течност. Тука в чужбина.. с букетите вървят един брой пакетче тор.. течна!  Аз..и моето семейство ползваме само органични продукти от 20 години и пием само добавки и народна медицина ползваме при нужда..и точно ябълковия ми домашен оцет.. който аз си приготвям у дома ..ми изчисти урината.. на мини лопа ми.. нашето  зайче.. което пуснахме да се разхожда в стаята ни.            Затова.. не трябваше да смесвам силните препарати по мокета ми.. директно !!!!!!Трябваше ..да изпера петното от течния тор с вода и тогава да изчистя с оцета петното ..но важното е ..че всичко успях да изпера и се успокоих..за чуждия мокет..все пак не съм убила човек..както каза голямата ми дъщеря..а мъжът ми каза.. всичко се оправя и запомни..само умрял човек не можеш да върнеш от този свят! Мога да ви дам и много други съвети с нашите домашни продукти .. които ползваме в нашето семейство.. който вярва в чудесата на органичните и естествени продукти а не на химикали!
Добре де... течен тор-сигурно някакви минерали има в тази вода. Ще кажеш, че кой знае какво си изчистила. Щом си разтворила тора във вода, значи е водоразтворим и пак вода ще го изчисти. Сигурно и без оцет е могло.
Относно лечението: ами радвай се, че сте здрави, че ако недай боже, някой се разболее истински, ще видиш ти тогава народна медицина.
Проблема беше ..че вода не го изпираше само.. затова аз се учудих и се притесних много..обърках всичко с различните препарати а до ..колкото.. че сме били здрави ..бяхме и болни от КОВИД- лекарства.. никога не сме вземали..аз го изкарах най тежко на легло.. възстановяването ми отне три месеца.. отражение имам все още ..нямам мирис..за една година го изкарах два пъти и си помислих..че ще си върна мириса..но уви.. а иначе ..за две седмици се излекувах само джинджифил мед и лимони.. децата ги вдигнах за четири пет дни на крака ..но тяхната имунна система е по здрава от моята.. докато мен ме удари в сърцето и се обездвижих от веднъж.. всички болести борим само с добавки и народна медицина.. единствено операции в болници съм правила на жлъчката и шийните прешлени в България..те няма как без намесата на лекар да си помогнем..тука няма спор!

# 98
Темата вече много се измести . Стига с тази народна медицина и другите глупости . Като искаш и с оцет и сода се лекувай , ама престани да изместваш темата ...

# 99
Нещо много в страни от хитринките е тръгнала темата.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 14:11 от 🧡 Clo 🧡

# 100
Аз съм маниак на тема препарати за почистване, имам безброй, дай Боже някога да ги изразходвам. И факт е, че най-добре почистих фугите на плочките на пода с Кока кола. Дори го прочетох тук, във форума. Също мисля, че това е народно средство, но ми свърши работа.

# 101
Как с Кока кола? Само с нея ли?

# 102
Да, насипвам във фугите и търкам с четка. После с парцала минавам няколко пъти с вода, за да махна лепнещата захар от колата.

# 103
И факт е, че най-добре почистих фугите на плочките на пода с Кока кола. Дори го прочетох тук, във форума. Също мисля, че това е народно средство, но ми свърши работа.
Кока кола в никакъв случай не можем да я сложим в графата “Народно средство”. Кое ѝ е народното на колата, баба ми да не е варила кола от билки, я.
Най си ѝ приляга да е в раздел “ХимиЙ” или “Хитринки за лесно почистване”.

# 104
Сегашният народ пие кола та се къса. Значи е народно средство от сега. Не съм писала, че е природно.

Общи условия

Активация на акаунт