Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 75 829
  • 740
  •   3
Отговори
# 690
Здравейте, с какво чистите петна по диван, чиято дамаска е като велурена?

# 691
Всички препарати за отпушване на канали са много агресивни. Лично аз предпочитам да отпушвам с един инструмент, представляващ мека гумена полусфера с дръжка (за подови сифони) и с тел за канали, ако първият вариант не свърши работа. Препарати ползвам при вече отпушен канал, за да се доизчистят тръбите, но и си гарантирам, че при кипенето няма да върне върху плочките. И тук е мястото да уточня, че ако някой мисли да си отпушва канал към сифона на полимерна мивка с препарати, да не го прави.

Прах за пране Савекс за цветно се справя добре с малки ръждиви петна върху дрехи. Може би би се справил и с плочки? Не ми се е налагало да чистя така, но съм чувала, че и лимоновият сок помагал.

# 692
Здравейте, с какво чистите петна по диван, чиято дамаска е като велурена?
С това. Справя се много добре. И нашият диван е с аналогична дамаска.

# 693
Препаратите за отпушване на канали правят едни лоени топки и запушват тръбите някъде по колената или ниските части с малък наклон. После следва къртене в общите части, дучене, машини за почистване с жило и големи разправии.
Привидно лесно и бързо почистване прави големи дългосрочни бели, особено ако се практикува редовно и от комшиите.
Почиствайте механично и с гореща вода.

# 694
  • София
Може ли да споделите хубави тоалетни блокчета- ама наистина да ароматизират тоалетната. Simple Smile

# 695
Може ли да споделите хубави тоалетни блокчета- ама наистина да ароматизират тоалетната. Simple Smile
Преди използвах на доместос блокчетата, доволна бях. Скоро не съм взимала.

# 696
Много харесвах на Бреф, но в новото жилище тоалетните ни са без ръб и не мога да закрепя кошничка. Използвам само дискове вече, доволна съм:

# 697
Аз и не питам за отпушване, а за почистване. Затова и попитах за някакъв не агресивен. Благодаря за предложенията, ако има някоя друга идея, ще се радвам да прочета.

# 698
Аз и не питам за отпушване, а за почистване. Затова и попитах за някакъв не агресивен. Благодаря за предложенията, ако има някоя друга идея, ще се радвам да прочета.
Почистването е най-лесно като вкараш гореща вода под налягане в сифона. Най-просто това става като махнеш/отвиеш душ-слушаклата от гъвкавия маркуч и насочиш струята вода в отвора на сифона. Ако решиш да направиш това, не забравяй, че между слушалката и маркуча има едно гумено уплътнение и трябва да го махнеш, ако не искаш да излети в сифона.

# 699
  • София
Сипваш едно пакетче сода бикарбонат в канала.
Отгоре наливаш малко по малко оцет. Наливаш - изчакваш малко - пак наливаш. И така няколко пъти.
Изчакваш половин час и наливаш гореща вода (аз наливам около 1700мл вряла от ел.кана)

# 700
Здравейте, момичета!
В търсене съм на начин да изчистя стара бяла дограма с мнооого гадни мазни наслагвания. Пробвах всички препарати за стъкло и всички кърпи, които имам. Пробвах с маджик спондж също.
Благодаря

# 701
Това ли е "бялата" дограма?
Така или иначе покритието ѝ е заминало от старост, така че пробвай с обезмаслител. Иначе има препарати, предназначени за почистване на дограми, но са скъпички и не е ясно при такова захабяване дали ще свършат работа.
https://praktiker.bg/bg/Pochistvashti-preparati/PREPARAT-ZA-PLAS … MELLERUD/p/118087
https://premiumplast.bg/pochistvane-i-poddrazhka

# 702
  • София
С обезмаслител, но не съм сигурна дали е безопасен за ПВЦ.

# 703
Здравейте, момичета!
В търсене съм на начин да изчистя стара бяла дограма с мнооого гадни мазни наслагвания. Пробвах всички препарати за стъкло и всички кърпи, които имам. Пробвах с маджик спондж също.
Благодаря
Скрит текст:
Пробвайте с обезмаслител, Циф, а защо не и белина.

# 704
Попаднах на това, но не съм го използвала:
https://www.masterhaus.bg/bg/product/196223-pochistvasht-prepara … 00ml-kremoobrazen

Поне не е скъп.

Общи условия

Активация на акаунт