Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 75 817
  • 740
  •   2
Отговори
# 705
С обезмаслител, но не съм сигурна дали е безопасен за ПВЦ.
Ми аз всичко мия с обезмаслител. Дограмата ми е бяла на 20г. Досега да се е разградила Simple Smile

# 706
  • софия
Предлагам първо да се опита с препарат за целта - за дограма. Естествено е с препарат за стъкла да не може да се почисти подобно защапване.
Към предложените препарати, от опит мога да допълня препарата на Астониш

# 707
Много ви благодаря на всички от сърце!
Ще ги изпробвам един по един

# 708
Моля!
Тогава започни от препаратите, които са предназначени за дограма и чак след това, ако не става, към обезмаслител.
Мисля, че двете със zvanche, сме ти предложили почти едно и също на една марка.

# 709
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате кърпи за почистване на кухня ,баня ,за мебели и антибактериални кърпи?
От кои кърпи сте доволни?
На Лидл кърпите им хубави ли са?
До сега съм вземала само кърпи на ДМ от универсалните.

# 710
А защо са ти изобщо тези кърпи ? Нима няма къде - къде  по-хубави препарати , които вършат 100 пъти по-добра работа от разни си там кърпи , които поне според мен само замазват повърхностно и не могат никога да изчистят така както препаратите .

# 711
И аз не смятам, че кърпите чистят. Само замазват общо взето. Аз взимам като ходим на палатка, че не мъкна препарати (ако много омажем нещо и не става с обикновените мокри, които до момента са ме изумявали какви неща почистват без нищо - по-скоро заради порестата повърхност, отколкото заради течността, но както и да е).
Ама за редовно ползване вкъщи за нищо не стават. Напръскай си с препарат, да се накисне и забърши с парцал.

# 712
  • София
Чудесни са си унивесалните кърпички на лидл за ежедневно забърсване, обаче, всъщност старите бяха чудесни, новите хич не, та от хубавите продават все още, но само тази опаковка

# 713
Чудесни са си унивесалните кърпички на лидл за ежедневно забърсване, обаче, всъщност старите бяха чудесни, новите хич не, та от хубавите продават все още, но само тази опаковка

А от кърпичките им за кухня или други ползвали ли сте?
Бях на почивка и вчера се прибрахме и дамата ,която ни предостави апартамента беше оставила влажни кърпи за кухня W5 ,влажни кърпи за мебели пак на W5 и антибактериални.
Пробвах кърпите за кухня и като първо впечатление ми харесаха.
Но кухнята беше чиста.
Искам да ги ползвам за почистване на котлоните на печката и за фурната.
Държа да отбележа ,че мястото където са котлоните се почиства изключително лесно и аз лично почиствам с препарат за стъкла.
Фурната си също я почиствам с препарат за стъкла.
Ако фурната ми има някакви наслагвания тогава използвам препарат за да я изчистя.
За това ми трябва нещо с което да почиствам бързо и лесно.
Защото слагам препарат ,минавам с вода и накрая с домакинска хартия.
Искам да си спестя всичко това.

Дано намеря кърпите ,ще си взема поне 2 пакета ,благодаря!

# 714
  • София
Тези са универсални, за всичко. Когато пуснаха новите, които са разделени за баня, за кухня и не знам какво ги пробвах, не ми харесаха и си дебна тези.
В смисъл готвя-веднага си забърсвам около котлоните-да, ако засъхне, никакъв шанс с кърпички. Ползвам си ги за плотове, за вратичките на шкафовете, за прах, за телевизори, монитори, очила, телефон, таблет, за дребните уреди в кухнята, в банята за бързи забърсвания, между основни чистения... 🤷‍♀️

Сега пък си купих някаква гумичка от алито, ама такава като за триене на молив изглежда, за котлен камък, стъклокерамични котлони и подобни, ще видим върши ли някаква работа.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 18:24 от Angel_Dust

# 715
Попаднах на това, но не съм го използвала:
https://www.masterhaus.bg/bg/product/196223-pochistvasht-prepara … 00ml-kremoobrazen

Поне не е скъп.

Този препарат го имам, много подобен е на Циф, може би малко по-гладък. Чисти, нищо особено не е.

# 716
Имам въпросче, тъй като тази година си сложихме комарни врати и разбира се, те освен прах, имат и полени, и други прашинки, които са залепнали за мрежата - как ги чистите? Признавам си, че при последното миене бяха още сравнително нови и само ги забърсах с мокър парцал, но сега виждам, че има повечко натрупване на боклучета. Предложения за технолия на чистене?

# 717
Пръскам ги с обезмаслител в банята, изчаквам, разтривам с гъба и изплаквам.

# 718
Имам въпросче, тъй като тази година си сложихме комарни врати и разбира се, те освен прах, имат и полени, и други прашинки, които са залепнали за мрежата - как ги чистите? Признавам си, че при последното миене бяха още сравнително нови и само ги забърсах с мокър парцал, но сега виждам, че има повечко натрупване на боклучета. Предложения за технолия на чистене?
Мия ги или в банята, или на двора с гъба за баня и Мр. Пропър за баня. В седмицата веднъж, или поне на около 10 дни, ги почиствам с мокри кърпи.
Голяма мръсотия трупат комарниците, истина е.

# 719
Аз го давам малко по-мързеливо. 1-2 пъти в годината ги свалям и в банята с  гъба с веро.

Общи условия

Активация на акаунт