СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 883
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добре де, изметохте ни едното изречение за протеста, ама втората част на мнението ми защо не оставихте?! То си беше въпрос по темата..

Пиша го пак, дано си го намеря след 1 час.
Отзиви за Първа английска гимназия имате ли актуални?
[/quote
От доверен човек, тази година в 1-ВА английска влизали страхотен екип учители

Т.е. се назначават нови страхотни учители или?

# 196
Добре де, изметохте ни едното изречение за протеста, ама втората част на мнението ми защо не оставихте?! То си беше въпрос по темата..

Пиша го пак, дано си го намеря след 1 час.
Отзиви за Първа английска гимназия имате ли актуални?
[/quote
От доверен човек, тази година в 1-ВА английска влизали страхотен екип учители

Т.е. се назначават нови страхотни учители или?

Така чух, да

# 197
В сайта на РУО, след като обявят резултатите.
Ясно, както си и мислих. Ще се правят сметки
Да, за София няма как да се мине без доста сметки, особено, ако балът не е 450+ Просто децата са много, има и квоти, и частни училища, плюс факторът кандидатстващи от София област и от страната. Преди сметките обаче трябва да се подготви и списъка с училища, като желания, локация. По мое мнение, ако не стане с "елитните" трябва да се огледа и какво е подходящо в училищата в близост до местоживеене или поне с много удобен транспорт. Ако ще учиш това, което най-много искаш, ще преглътнеш пътуването, но ако ще избираш извън желаните, поне да е близко.

# 198
  • София
За консултации, има училища “гнезда”. Там съветват за подредба и помагат на който има затруднение с технологиите.
А, точно техните съвети ще са най-квалифицираните. Joy
Аз не разбирам какви консултации са необходими за подредбата. Тя се изчерпва с едно, максимум две изречения - редиш от най-желаната към най-нежеланата паралелка и накрая вписваш две-три паралелки с минимален бал от предходната година 100т. под твоя.

# 199
# 200
Стон, наясно съм с начина на кандидатстване и редене на желанията, и със сметките нямам проблем. Просто се надявах да ми ги спестят в някаква степен.
Проблема за добрите училища е навсякъде, не само в София. Щото ако да речем в София са 20 много желани училища, то в другите по-големи градове са от 2 до 3, а за малките градчета е една паралелка...тъй че положението е едно и също.

# 201
Стон, наясно съм с начина на кандидатстване и редене на желанията, и със сметките нямам проблем. Просто се надявах да ми ги спестят в някаква степен.
Проблема за добрите училища е навсякъде, не само в София. Щото ако да речем в София са 20 много желани училища, то в другите по-големи градове са от 2 до 3, а за малките градчета е една паралелка...тъй че положението е едно и също.
Една паралелка, но в областния град. Joy

# 202
  • София
Тони, може ли да ми кажеш, как се свърза с тях? На мен това със "преглед на статистиката" ми звучи като задача по геометрия😅
Мамзел, понеже дъщеря ми ходеше в тази школа и просто се обадихда питам дали дават консултации, защото никъде не беше обявено.

# 203
  • в очите на дъщеря ми
Тони, може ли да ми кажеш, как се свърза с тях? На мен това със "преглед на статистиката" ми звучи като задача по геометрия😅
Мамзел, понеже дъщеря ми ходеше в тази школа и се обадих на номера, койта е запазен в моя телефон. Не разбрах по принцип ли питаш дали дават консултации на външни ученици или точно на кой номер съм звъняла?
Ами да, ако може тел.за връзка, може и на лични, за да питам дали консултират външни, за школата.

# 204
  • София
Минала съм през едно кандидатстване след седми клас.
Най-подробна и най-точна информация съм намерила тук във форума. В школата, в която посещаваше сина ми правиха консултация, имахме и разяснителна РС в училище. На нито едно от двете места не научих нещо ново, което вече не знаех от темата във форума. Така че не се притеснявайте излишно. Тук си помагаме и ще си помагаме взаимно.

# 205
  • София
Много се чудех дали да пиша, но...
Няма никакъв смисъл от консултации. Преди две години прогнозите тук във форума се оказаха по-точни от тези на Регалия.
Има два варианта:
- Използвате перфектно събраната информация в сайта на Дидева, малко елементарни сметки, малко обсъждане тук и придобивате представа за това, кои училища реалистично да очаквате;
- Не ви се занимава със сметки - тогава следвате предложеното от Санака.
Няма как да сбъркате и в двата случая.
Най-важното е да си подредите достатъчно паралелки. И да, принципът "искаме само и единствено едикакво си" е много и безкрайно погрешен.
Той работи само ако детето има резултати близки до 2х100 (особено в София).

# 206
  • Майничка
Още помня как кандидатстваше голямата (преди 9г.). Нямаше подаване онлайн, само гнезда. Изперваме се 3 майки с готови формуляри, подредени и набрани училища, паралелки, кодове, всичко свалено от форума, принтирано ... само си взимаме входящ номер и отпрашваме да пием кафе с фреш! Да, бе!😁
Първо гнездо - опашката се вие като за банани пред показен магазин по соца. Яхаме колата, второ гнездо - пак така, кой чете вестник, кой справочник... Отиваме в третото, изкарали чиновете от 2 стаи във фоайето, хората седнали и пишат фермани, пред комисията - никой. Решихме, че това е нашия шанс, понесохме се победоносно, застанахме пред председателката, подавам аз формуляра:
- Не може, трябва на ръка!
- Ама как на ръка, 21 век?
- Може нещо да сте объркали! Кодовете ги пише наш член.
Двете дружки чинно седнаха да ръкоделстват, обаче аз ербап - имам принтирано и копие без кодове!
- Не може!
- Е как не може, вие си напишете кодовете.
- Питайте директорката, ако тя разреши...
Изчаках я, питах я, тя разреши - отиваме да пишат кодове. Междувременно, някои хора понаписали и вече се заформила опашка.
Изчаках си аз, заровиха дамите в едни тефтери, пишат кодове, аз сравнявам с моята разпечатка... Готова съм!
Отивам да нагледам дружките, едната с 5-6 желания, вече се строява на опашка, другата, с 12-13, вече в истерия - за трети път бърка длъжкото име на една гимназия. Почнах аз да го пиша - и аз го обърках.
Едно два и половина часа откарахме, стана време за обяд, отщя ни се и кафе и всичко...
А хлапето на втората ми дружка баш в тази гимназия го приеха!😄

# 207
Горгонзолче, то хубаво рече и отсече, обаче у наше село такоа животно нема. При нас училищата са малко, избор за момичетата е ограничен. И ако не иска да се записва каквото и да е, избора е още по - труден. Не, че няма възможност и в областния град да иде, но ме е жал да пътува в две посоки, отделно ако се наложи и градски транспорт. Ако е на смени пък то ще стане, по - добре ич да не ми се прибира. То и в нашия град е тъй, на смени са повечето, но поне ще знам, че до 9 най - късно ще се е прибрала, пък и аз ще мога да си я забирам ако се наложи.

Еххх, Ирчик, добра подредба, цяла рецепта. Ще взаимствам от теб. Тъй да си знаеш.

Нашите във вторник щели да връщат учебниците. Носят се слухове, че искат да събират по 25 лв. от дете, за първата и втората класна, е как ли пък не. Дори днес са събирали по 3 лева за букети на двете. То човек ще каже, че все едно абсулвенти са станали. Какво е туй завършване, какво е туй нещо. То поне да си заслужаваха, да даде човек. Ама както и да е.

Ох бе Гери, развеселиме, оправи ми настроението. Тогава не ти е било до смях, но сега сигурно си спомняш с умиление.

# 208
  • София
gargamela, добре че вече е електронно!
Ега ти сагата е било - писане, преписване, нерви!
За мен това е първо и единствено подаване на документи.  Смятам да заложа на знанията и опита на момичетата от форума.
Само дано статистиката излезе навреме, че да има време да ни сметнете, мили момичета, прогнозните балове Innocent
Даже миналата година като четях седмокласната тема, почти ми се изясни как става, но от тогава много време мина и всичко съм забравила.
Спомням си , че 3-4 дами, едната е sanaka, правеха доста точни прогнози, най-вече за балообразуване 2х2.
Така че, следваме съвета на опитните при реденето на желанията - да има! То същото като със запасите на сладичко или бело - да има, че не се знае, може и да потрябва.
Спокойно, ще си помагаме! То пък не може да е толкоз сложно, я колко народ се е справил преди нас, ще успеем и ние!

# 209
Тони Ние още миналия месец събрахме по 25лв за класната. Не виждам нищо лошо да уважим учителите ,които се изправиха заедно с децата пред доста трудности както онлайн ,така и присъствено. Събрахме и пари за албуми, ходене на заведение заедно с учителите за последния учебен ден. Навремето правехме другарска среща и това е нещо подобно Simple Smile Аз дори искам да купя отделно на госпожата по-математика подарък за труда през годините.

Общи условия

Активация на акаунт